Ailem notlarımı önemsemiyor

senior

Decapat
Katılım
5 Nisan 2019
Mesajlar
62
Selamun aleyküm, 9.sınıf öğrencisiyim ve eğitim hayatımda hep Takdir Belgesi aldım notlarım hep yüksek geldi ama ne zaman notumu söylesem ya kuru bir aferin ya da hiç önemsemiyorlar hep öncelikleri işleri olmuş arkadaşımın babası notları düşük diye okuldan almayı bırakmış otobüsle gelsin demiş en azından önemsense de notum düşük olsa diyorum. Tavsiyelerinizi bekliyorum.
 
Selamun aleyküm, 9. sınıf öğrencisiyim ve eğitim hayatımda hep takdir belgesi aldım, notlarım hep yüksek geldi ama ne zaman notumu söylesem ya kuru bir aferin ya da hiç önemsemiyorlar. Hep öncelikleri işleri olmuş. Tavsiyelerinizi bekliyorum.
Normal bir şey değil mi :) Zaten olması gereken bu (bence). Bana da böyle davranırlar hediye almalarını istemiyorum zaten.
 
Notları onlar için değil kendi geleceğin için alıyorsun. Sen başarılarını devam ettir, kendini geliştir ve iyi bir insan ol. Takdir edileceğin zaman elbet gelecektir.
 
Senden kötü bir not almanı beklemiyorlar demek ki. Bence kötü olarak bakma. Başarın tescillenmiş gibi resmen. Hem ayrıca çok karışmalarını veya bıç bıç dibinden ayrılmamaları daha kötü olmaz mıydı:) Yani 90 almak senin için değişik bir olay değil asıl sen 10 alırsan ailen şaşkınlık yaşar. Ha bunu dedim diye de gaza gelip sınavdan 10 alma sakın:) Eğitim hayatında hep en üstü hedefle;)
 
Ergenlik. Yani yazacak başka kelime bulamadım. İleri de o kadar güleceksin ki kendine. "Ne kadar armutmuşum ben ya" diyeceksin.

Bu arada senin görevin zaten yüksek notlar almak. Görevini yaptığın için bir hediye verilmesini falan beklemiyorsundur umarım? Sen kendin için çalışıyorsun. Onlar için değil. İleri de o notlar sana yarayacak, ailene yaramayacak. O yüzden saçmalamayı bırak kardeşim.
 
Boşver herkesi. Sen çalışmaya ve notlarını yüksek tutup kendini geliştirmeye devam etmelisin. Bu dünyada aslında herkes tek başına bunu yaşın ilerledikçe daha iyi anlayacaksın. Ne yaparsan kendine yapacaksın.
 
Ailen muhtemelen notlarınla ilgileniyor, fakat yüksek not almanın normal olan ve olması gereken olduğunu göstermek için aferinle yetinmeyi bilmeni istiyorlar. Sen kendi geleceğin için okuyorsun ve iyi notlar alıyorsun. Ailenle konuş mesela notların iyi geldiği zaman sene sonları, imkanları var ise seni istediğin bir yere tatile götürsünler veya istediğin başka bir şeyi yapsınlar. Ama her iyi notunda bir karşılık beklememen gerekir.
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı