Ailem notlarımı önemsemiyor

Görevin olan bir şeyi yaparken neden karşılık bekliyorsun? Öğrencinin amacı zaten derslerine çalışmak ve başarı göstermektir. Ailen senden ay sonu para bekliyor mu? İş bekliyor mu? Hayır. Tek işin derslerine çalışmak.

Ayrıca yüksek alıyorsan yine kendin için yüksek alıyorsun. İlerde iyi yerlere geldiğinde bunun meyvesini ailen değil, sen yiyeceksin.

Aleyküm selam, başarı senin için alışılagelmiş bir durum olmuş. Buna sevinmen lazım. Hayatında Teşekkür Belgesi alamamış biri bir anda Takdir alırsa ailesi için bu büyük bir olay olabilir. Sende bu standart hale geldiği için ailende pek heyecan oluşturmuyor anladığım kadarıyla. Onlar içten içe seviniyordur, sen fazla takılma bu duruma. Başarılarının devamını dilerim.

Olması gerekene ödül beklemek yanlış, ailen senin sorunlarınla ilgileniyorsa ve hiçbir şeyini eksik etmiyorsa Allah'tan başka ne istiyorsun birde aferin demişler, millet ne dertlerle uğraşıyor haberiniz yok. Bizde ergen olduk ama bu kadar olmadık yeni nesil niye böyle oldu bilmiyorum ama okurken çok gülüyorum. :)

Hocam iyi değil mi işte? Kendi sorumluluğunuzun farkındasınız. O notları anneniz babanız ödüllendirsin diye değil kendiniz için almış oluyorsunuz. Boşverin millete hediye falan alındığını. Ya çok önemseyip, yüksek alsanız bile üzerinize çok gelip baskıcı olsalardı? Mesela ben de pek parlak olamasa da orta halli notlarım var. Düşük alsam da yüksek alsam da pek bir şey diyen olmuyor bazı dersler dışında.

Selamun aleyküm, 9.sınıf öğrencisiyim ve eğitim hayatımda hep Takdir Belgesi aldım notlarım hep yüksek geldi ama ne zaman notumu söylesem ya kuru bir aferin ya da hiç önemsemiyorlar hep öncelikleri işleri olmuş arkadaşımın babası notları düşük diye okuldan almayı bırakmış otobüsle gelsin demiş en azından önemsense de notum düşük olsa diyorum. Tavsiyelerinizi bekliyorum.

O kadar iyi anlıyorum ki seni :D En azından 98 aldığında "nereden 2 puanın kırıldı? yapamamışsın işte!" demiyorlar seninkiler umarım.
Yine de takdir edilmeyi beklediğini söyleyebilirsin. Ben yıllar sonra böyle yapmalarına çok kırıldığımı söylediğimde, senin için normal olduğunu biliyorduk çok üstüne gelmedik dediler. Hatta babam, benim veli toplantılarıma gelmekten utanıyormuş. Çünkü öğretmenler tüm öğrenciler hakkında kötü konuşup, sıra bana gelince "çok zeki, çok çalışkan, hiçbir sorunumuz yok" dediğinde diğer veliler pis pis bakarmış. Gitmek istemiyordu o yüzden.

Benim de öyle ama ben hiç bir şey istemedim bugüne kadar sağlık olsun babam düşükte olsa yüksekde olsa senden önemli değil diyor en iyisi ben de rahat stressiz giriyorum sınavlara hep yüksek alıyorum normalide bu zaten ailen seni darlarsa en kötüsü

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı