Moderatörün Haksız Tutumları

Moderatörlerden ne kadar memnunsunuz?

  • Çok memnunum

    Oy: 8 12,3%
  • Memnunum

    Oy: 23 35,4%
  • Yani

    Oy: 14 21,5%
  • Memnun değilim

    Oy: 5 7,7%
  • Hiç memnun değilim

    Oy: 15 23,1%

  • Oy verenlerin toplamı
    65
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

mrandarkan

Hectopat
Katılım
6 Haziran 2015
Mesajlar
528
Çözümler
1
Bunu düzenleyen moderatör kim bilmiyorum, kimse de amacı ne onu hiç bilmiyorum...

Şunu açık açık söyleyeyim: Ortada bir hata varsa, müdahale eder yazılanı düzeltirsiniz ama bir hata yoksa, burada insanların yazdıklarını, tamamen kafanıza göre değiştirmek hiç kimsenin haddi değildir...

Buraya yazı yazan insanlar, yazdıkları yazıları çoğunlukla yardım amacıyla yazıyor, keyfi sayılacak düzeyde ceza sistemine saplanmış moderatörlerin amacı nedir? İnsanları buradan soğutmak mı?

Her şeyi geçtim....

İlk kez ceza almıyorum, geçenlerde kurallarını okumadığımdan alıntılama konusunda hata yapmışım, ondan ceza almıştım mesela ama sonrasında oturdum, kuralları tek tek okudum...

Sonra?

Sonra da moderatörlerinizden birisi, hangisi bilmiyorum, gelip "gereksiz üç nokta kullanımı" diyerek hem saçma sapan bir ceza verdi, hem de bu da yetmemiş gibi o arkadaş kimse artık, yazdığım yazıdaki üç noktaların tamamını gereksiz görmüş olacak ki hepsini attı...

Yani ben şunu anlayamıyorum, üç noktanın işlevleri arasında okuyanı düşündürmek "daha denilecek çok şey var da, burada durdum" denilecek bir işlev yok mu?

Her şahsın kendi yazdığı bu mecrada, birçok ödüllü denemede bile yer alan artık denemeyle bütünleşmiş ve üç noktanın da bir görevi olan bu kullanımı sizin moderatörünüz bilmiyor mu?

Kafasına göre üstelik benim alanım olmasına, Ekşi'de, Sorgulayan'da yer yer pek çok farklı platformda da "ceza kaygısı olmadan" düzgünce, kurallara, noktalama işaretlerine uygun yazmama rağmen o arkadaş bunu kaldırma, değiştirme, ceza verme hakkını ona göre "gereksiz(!)" olan üç noktaya bağlayıp cezayı basabiliyor mu?

Hayır, bakın tekrardan altını çiziyor burada herkes pek çok şey yazıyor, birbirine yardımcı oluyor. Burasının, bu kadar düzgün ve güzel hedefleri olan bir yerin Moderatör'ü (O şahsa ithafen yazıldığı için özel ad konumuna geçer ve böyle yazılır...) tarafından kalkıp da bir üyeye böyle saçma sapan bir şey için ve hatta Türkçe kullanımında yeri olan(!) bir konudan ceza verilmesi ne demek?

Onu veren arkadaşı da bir nebze olsun tahmin edebiliyorum ama isim yazmadım, hedef göstermek ya da kavga etmek değil niyetim. Ancak gayet keyifle, içtenlikle yazdığım o konuyu zehir eden, haksız yere müdahale eden bir moderatörünüzün olduğunu da buradan belirtmek istedim @Recep Baltaş ve bununla ilgilenir misiniz bilemiyorum.

Düzgün bir ortam oluşturulacaksa bunun için evvela yönetimin de düzgün olması gerekir. Ayrıca çoktandır yazmak istediğim bir konuydu ama erteliyordum, mesela yöneticiler kurallara uygun yazılmış başlıkları da düzenliyor...

Yani bu kadar ağır bir denetim olması, bu kadar gereksiz bir durum yaratılması büyük bir hata...

Daha bu sabah bir arkadaş konu açmış, yoruma cevap veriyor, ardından bir bakıyor konu başlığı onun açtığı gibi değil... Sonra onu belirtiyor ve buna benzer durumlar o kadar çok ki...

Özetle: Kurallar, hedeflenen nokta ve ortam gayet iyi. Ancak moderatör ekibinizin ciddi anlamda hatalı davrandığını belirtmem gerek.

Umarım hiç olmaz diyebileceğim bir not: Ola ki yorumum kaybolursa, konu açılmazsa veya yeni bir ceza yollanırsa, ben bu yazdıklarımı yine bir şekilde yazarım. Güneş, balçıkla sıvanmaz, konuşan insanları susturmak pek hoş bir davranış değildir...

Son olarak keyfi bir yönetim algısı devam edecek ya da "burası böyle" denilecekse de düzgünce cevabımı alır, uzaklaşır giderim. Zaten bu konuyu da bir cevap almak adına oluşturuyorum.

Belki de başkalarının da düzgünce iletmek istedikleri vardır ve bu başlık bir aracı olur...

Bir de, üyeler için bir anket olması fikri geldi şu an aklıma... Acaba moderasyona genel bakış nasıl?..
 
Son düzenleyen: Moderatör:
İçerikler hakkında bir yorum yapmayacağım ama, başlıkların değiştirilme sebebi muhtemelen SEO kuralları ile alâkalı. Burada da doğal olarak site yönetimine hak veriyorum.

Bu yüzden konu açarken başlığı kısa ve konu ile uyumlu tutmaya çalışıyorum. Ne şiş yansın ne kebap hesabı :D
 
Bu konuya ne cevap yazılırsa yazılsın "burası böyle" hiç değişmedi hep böyleydi galiba hepte böyle kalacak. Bu durumdan hoşnut olmayan arkadaşlar ya sosyali bıraktı ya da benim gibi arada bir bakıp çıkıyor.
 
Üç nokta, anlatım olarak tamamlanmamış/tamamlanamamış cümlelerin sonunda kullanılır. "Yazım Kurallarına Uymayan Mesaj" kategorisi altında verilmiş bir uyarı. Ne olduğu anlaşılabilir olsun diye "Üç nokta" olarak belirtiliyor.

Ayrıca : Noktalama İşaretleri (Açıklamalar)

üç nokta.JPG
 
Bilemiyorum bunu onaylar mısınız ama gerçekten tahmin ettiğim arkadaşın yeni konuyu da baltalaması benim için işin geldiği son nokta oldu.

Daha henüz açılmış konuyu mesaj gönderimine kapatmak ne demek?!

Üstüne üstlük bu konuda yazan Moderatör arkadaşın yorumu da saçmalıktan ibaret. TDK linki atmış ve attığı linkte de 4.maddeyi pek okumamış sanırım...

Her neyse, alanı, uzmanlığı nedir bilmiyorum ama gayet bildiğim, hakim olduğum, okuduğum alanda gelip bir de atıp tutması, Türkçe konusunda ahkam kesmesi, yaptığı haksızlığın ardında durması cidden cana tak edecek bir durum.

Böyle birini de burada moderatör olarak görmek açıkçası gerçekten sinir bozucu bir durum.

@Recep Baltaş Moderatörleri şikayet etme hakkımız var mı? Ya da bu konuda bir yaptırımınız var mı? Yoksa moderatörleriniz kafasına göre bu şekilde davranışlarda bulunabiliyorlar mı? Sorgulayan Tartışma Platformu'nda çok kez yetkili kişilerin yaptığı hatalar sonucu tepkileri gayet ciddi bir şekilde dinlenir, gereksiz ve yanlış iş yapanlar da yetkisinden olurdu. Buradaki durum nedir? Bunu ciddi soruyorum...

Burada kafasına göre hareket edecek, kurallar dışına çıkıp işi keyfiyete vuracak moderatörleriniz bulunmaya devam edecekse açıkçası burayı sevmeme, ortamı beğenmeme rağmen buradan ayrılanlar arasına katılacağım. Bir forum sitesinde yetkili kadro bu kadar keyfi, başına buyruk olamaz, olmamalı...
 
Dediğiniz doğru lakin elbette bizim olduğu gibi modaröterlerin de hatası olabiliyor. Eminim Recep ve Ali abi bu konu ile yakından ilgilenecektir bende zamanında her attığı mesajdan uyarı almış birisiyim ancak bunu aşırı abartmanın lüzumu yok. Modaröterler de eminim buna oldukça dikkat ediyordur ancak her ne kadar tarafsız kalmak istesem de size hak veriyorum. Bazen böyle şeyler yaşanabiliyor umarım bir daha böyle bir sorun ile karşılamazsınız efenim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Moderatör şikayetlerine yanlış bilmiyorsam ''Yöneticiler'' bakıyor. Ama sen de ''...'' çok sık ve gereksiz kullanıyorsun. Yazılarına dikkat ediyorum. Hep ''...'' ile bitiriyorsun cümlelerini. Ama cümleye bakıldığında cümle tamamlanmış. Bu yazında bile iki yerde gereksiz kullanılmış.
 
Yazım kurallarına uymamam sebebiyle daha 1 hafta önce foruma katılmama rağmen bugün 5. kez uyarı aldım. Sanırım forumda birkaç ay daha takılırsam Türkçe netlerim artacak.
Bu yazıyı yazarken birkaçın birleşik yazıldığını fark etttim.

90'ları zor gördüğüm Türkçe sınavından bu dönem 92 aldım. :D Cidden insanın Türkçe'sini geliştiriyor.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı