Boy uzamasının ergenlik dönemiyle bir durması

i72670qm

Hectopat
Katılım
24 Kasım 2018
Mesajlar
634
Çözümler
3
İyi günler arkadaşlar 6. sınıfa başlamadan önce ergenliğe girdim. O zamanlar 165 boyum vardı. Şu an 8 bitiyor boyumu 171 sanıyordum ama saçlardan 4 cm fazla gösteriyormuş onu öğrendim aslında 167 imişim. Bir de 6. Sınıfta ergenlik dönemiyle bir biraz giç gösterileri falan da başladı 80 kg arkadaşları omzuma falan alıp koşuyorum. Ya da her elime 2 damacana alıp bir kat yukarı çıkarma gibi yetişkinleri şaşırtacak değişik göaterilerde bulunuyorum. Bunlar yüzünden boyumun uzaması durmuş olabilir mi? Geri dönüşü var mı? Birde barfix çekiyorum. En azından da 2-3 dakika asılı kalıyorum. Bu arada Annem 169 babam 170 6. Sınıfta çocuk doktoruna gittiğinde 190 bulur demişti anne babamın boy oranıyla mümkün mü?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ağırlık çalışmak vb. ile alakalı değil. %80-85 genetik ile alakalı. Ben 20 oldum, 13-14 yaşından beri 165'im. Lise 1'de kendisinden uzun olduğum arkadaşlarım şimdi benden uzunlar. Genetiği anne babanın ortalaması vb. şekilde düşünmeyin. Çekinik gen de gelmiş olabilir. Ayarında spor ve mineral, protein ağırlıklı şekilde çok abartılı olmadan beslenmeye çalış. Etkisi olursa en iyi bu şekilde yararlanırsın. Benim gibi olmayabilir de. Erkeklerde teorik olarak 25 yaşa kadar uzama mümkün.
 
177 yim. Boyu o kadar kafana takma bence. Bende hep uzayamayacağım endişesindeydim ama deymezmiş. 180 bence çok fazla uzun. O boyda olsam ben rahat edemem. Sen dediklerini yapmaya devam et gerisini düşünme.
 
İyi günler arkadaşlar 6. Sınıfa başlamadan önce ergenliğe girdim. O zamanlar 165 boyum vardı. Şuan 8 bitiyor boyumu 171 sanıyordum ama saçlardan 4 cm fazla gösteriyormuş onu öğrendim aslında 167 imişim. Bide 6. Sınıfta ergenlik dönemiyle bir biraz giç gösterileri falanda başladı 80 kg arkadaşları omzuma falan alıp koşuyorum. Ya da her elime 2 damacana alıp bir kat yukarı çıkarma gibi yetişkinleri şaşırtacak değişik göaterilerde bulunuyorum. Bunlar yüzünden boyumun uzaması duemuş olabilir mi? Geri dönüşü var mı? Birde barfix çekiyorum. En azından da 2-3 dakika asılı kalıyorum. Bu arada Annem 169 babam 170 6. Sınıfta çocuk doktoruna gittiğinde 190 bulur demişti anne babamın boy oranıyla mümkün mü?
Babaniz 1.70 olduğu için 1.90 olmanız biraz zor. Ama baskete asılırsanız 1.75 civarına ulaşırsınız gibi. 20 den sonra da pek uzamaz boy ortopediste gidip konuşmuştum bunu. Ama 20 den sonra yine de gidip kemik yaşı ölçtürebilirsiniz isterseniz. Uzamanızın durup durmadığına bakılır.
 
Son düzenleme:
Sana bir tavsiye vereyim, sırasıyla sağ ve sol kolunla kapının üstünde pota varmışcasına zıpla, veya blok yapmaya çalışırcasına amaç senin eklemleri çalıştırmak, olabildiğince yukarı zıpla hatta tavana değmeye çalış zamanla bana kapı küçük geldi ben sürekli tavana değerdim. Senin yaşlarında bunu yaptım 3 ayda 10 cm uzadığım oldu, şuan 1.81 boyundayım.
 
Sana bir tavsiye vereyim, sırasıyla sağ ve sol kolunla kapının üstünde pota varmışcasına zıpla, veya blok yapmaya çalışırcasına amaç senin eklemleri çalıştırmak, olabildiğince yukarı zıpla hatta tavana değmeye çalış zamanla bana kapı küçük geldi ben sürekli tavana değerdim. Senin yaşlarında bunu yaptım 3 ayda 10 cm uzadığım oldu, şuan 1.81 boyundayım.
16 yaşda 1.65.-1.70 boy az mı hocam ? yoksa normal mi ?
 
Ben 17'yim Ağustos sonunda 18'ime gircem 1.97 boyundayım. Sana tavsiyem imkanın varsa yumurta, tavuk, et ve süt ürünleri imkanın olduğunca dozutmadan yemeye bak. Benim anne 1.66. baba 1.82 dayım ise 1.79 bizimkinler bebekliğimden itibaren tavuğumu sütümü eksik etmemişler. Spor yaptın mı dersen zamanında hayır, yapmadım. Ortaokulda maraton koşularına katılıyordum sadece ve şuanda vücut ağırlığımla çalışıyorum.
Sana şöyle söyliyim genetik ve beslenmende bitiyor olay. Benim şuan kolej takımında oynayan basketbolcu arkadaşım var ilkokuldan beri tanıyorum teneffüs arası birinde basketbol oynar, diğer teneffüs ip atlardı ve boyu 1.80'de tıkandı.
Bu arada boyun halen uzama aşamasında dert etmene gerek yok gelişme aşamasındayken destekleyici hareketler yap ve et, tavuk, süt ve balık imkanın varsa dozutmadan yemeye bak gelişim aşamasında hem vücudun şekillenir, hem de ileride meyvesini yersin bu yaptıklarının devam edersen ne güzel...
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı