Evren aslında bir canlı mı?

Katılım
29 Ocak 2014
Mesajlar
1.417
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Galax RTX 4070 12GB
Ryzen 5 7600
XPG Caster 16x2 DDR5 RAM
Gigabyte B650M DS3H
Deepcool Cg560 Kasa
Deepcool PK650D 650W 80+ PSU
Kioxia Exceria G2 1TB M.2 NVMe SSD
Cinsiyet
Erkek
İnsanların ve diğer canlıların içinde kontrol edemediğimiz hücreler, moleküller hatta bilmediğimiz çok daha küçük şeyler var. Çok çılgınca gelebilir ama biz belkide biz evren dediğimiz şeyin içinde küçük hücreler olabilir miyiz?
 
Bana bu söylediğin. Bu çizgi filmi hatırlattı.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.


Bu çizgi filmi küçükken izlerdim Belki de bilinç altıma işlediği için böyle düşünüyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Öyle olduğunu kabul edelim. Hücrelerimiz bizi, biz de evreni oluşturuyoruz diyelim. Peki ya evren de bir hücre ise? Belki de biz matruşka bebeklerin en küçüğüyüzdür? En büyük matruşka bebeği hiçbir zaman göremeyecek bir bebeğizdir.
 
Öyle olduğunu kabul edelim. Hücrelerimiz bizi, biz de evreni oluşturuyoruz diyelim. Peki ya evren de bir hücre ise? Belki de biz matruşka bebeklerin en küçüğüyüzdür? En büyük matruşka bebeği hiçbir zaman göremeyecek bir bebeğizdir.
Seni gayet iyi anladım.
 
Sadece ALLAHA inan ve onun buyukluğune bak. O bizi ve butun bir evreni yaratandir. Yani sen nasil görmek istiyorsan oyle gor.

Yanlış bölüme geldin galiba hocam. Burası bilim bölümü. Bilim konusuna dini sokmazsan sevinirim.

Konuya dönecek olursak, bence daha da bomba iddia evren bir simülasyon mu?

Evren Devasa Bir Simülasyon mu?

Bu arada okuyalı daha yeni oldu, bu kitabı tavsiye ederim:

Zamanın Kısa Tarihi: Büyük Patlamadan Karadeliklere - Vikipedi
 
Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı