Bu süresiz ban ne kadar doğru?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kendi fikrini düzgünce belirtmemiş ama. Kimseye iğrenç deme hakkı yok. Bence senin gibi onu savunanlar da yasaklanmalı.
Dostum kimse kimseye iğrenç demiyor, yapılan sahneler iğrenç diyor. Sen kafanda öldürmüşsün o yüzden tartışmanın bir anlamı yok.
 
Eşcinsellik özenilecek bişey değil ki böyle bişeye özenilmez. Kişinin tercihleriyle alakalı bir meseledir. Özgür irade ve özgür olduğumuzu herkes iddaa ediyor fakat konu eşcinsellik olunca vay efendim olmaz. Öyle bir dünya yok kişinin tercihlerine saygı duymalısınız ve kişinin yapacağı tercihe karışma lüksümüz yok.

İkincisi Netflix'te cinsel ilişkiye girdiklerini görünce özeniyorlar ee peki aynı durum türk dizilerinde filmlerinde de var. Fatmagülün Suçu Ne, Aşk-ı Memnu vs bunlarda tecavüz ve aile içi ilişkiler söz konusu onlar özeniliyorda bunlarda tecavüze aile içi ilişkiye özendirmiyor mu bırakın bu işleri gözünüzü seveyim. Çocuğunuzu gerekli eğitimi ve ahlak öğretemeyip sansürle halletmeye çalışıyorsunuz. Sen çocuğa gerekli ahlak bilgisilini ve eğitimini ver alkolün sigaranın zararlarını öğret, dışarıda milletin kıyafetine giyimine karışamayacağını tecavüz edemeyeceğinizi anlatın zaten sorun çözülür. Fakat bunu yapmayıp sansürle halledelim ahlakımız bozuluyor. Netflix'te olan herşeyin aynısını bizim televizyonlarımızda da var merak etmeyin. Kadına şiddet, tecavüz, aile içi ilişki. Sansür çözüm değil. Eğitim çözüm.
 
Dostum, çocuğun aklıyla yetişkin insansın aklı ve fikri aynı değildir. Burada bundan bahsedilmiş, "Bir yerde haksızlık veya düzensizlik yada yanlış anlaşılma var mıdır?" diye sorduk konu nereden nereye geldi. Neyse arkadaşlar konuyu kapatalım. Belli ki burada herkes farklı bir yapıda, tartışmak mümkün değil. Homofobi çok farklı bir boyut, kimse burada eşcinsellere ölüm demiyor. Eşcinsellik değil mesele, burada cinselliği iğrenç ve basit bir şekilde topluma lanse edilmesi. Eşcinsel olabilirsin ama fahişe olamazsın. En basit örneğinden bu işte, normal bir kadında olsan fahişe olamazsın çünkü bu kötü ve yanlış bir şeydir. Umarım anlatabilmişimdir. Neyse konu burada kapansın umarım moderatör kapatır konuyu çünkü çok farklı yerlere gidiyor.
Evet, çok net ve temiz bir şekilde anladım. Konunun başında böyle deseydiniz mesele bu kadar uzamazdı. Ayrıca homofobik birisinin illaki "Eşcinsellere ölüm!" şeklinde bir şey demesi gerekmiyor. Homofobi herkeste aynı işlemiyor.

Dostum kimse kimseye iğrenç demiyor, yapılan sahneler iğrenç diyor. Sen kafanda öldürmüşsün o yüzden tartışmanın bir anlamı yok.
Evet, bu sahnelerin bu şekilde yayınlanmasını ben de çok doğru bulmuyorum ama Netflix zaten içerik öncesinde cinsellik barındırdığını belirtiyor. Netflix'in uyarısına rağmen izliyorsan, bu Netflix'in sorunu değil. Ben de bunu demek istemiştim.

Neyse, hakkınızı helal edin. İyi Sosyaller.
 
Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı