İnsanlardaki sinirlilik hali

Arkadaşlar içinde yaşadığımız ülkenin rezil kepaze durumunu düşünürseniz eğer, bu ülkede niye herkesin sinirli olduğu çok da garip gelmeyecektir size.

İnternetin verdiği bir anonimlik olduğu ve bunun rahat olduğu doğru ama senin dışarıda rahat bir şekilde ateistim diyememen, yanılıyorsam bağışla ama, bana güçsüz bir karakterin olduğu izlenimini verdi dostum. Tabii ki Orta Doğu'da yaşamamızdan ötürü bu ülkede her zaman kaba kuvvetin olacak. Bu bir zorunluluk gibi çünkü medeniyet seviyesi dipte olan insanların çoğunluk olduğu bir ülkede yaşıyorsun. Senin söylediğin şeyden örnek verirsek, ben mesela her ortamda düşüncelerimi rahatça ifade edebiliyorum çünkü problem çıktığı takdirde karşımdaki adamla ölümüne kavga etmeye hazırım (2,5 sene MMA yapmanın faydaları :D). Tabii ki kaba kuvvet hiçbir zaman çözüm değildir ama hiçbirimiz de Hollanda'da ya da Danimarka'da yaşamıyoruz maalesef. Emin olun Avrupa'nın birçok yerinde ben de pamuk gibi oluyorum ne bir sinir, ne bir kızgınlık hali. Eser kalmıyor. Çünkü Avrupalılar da gayet sakin, relax ve medeni insanlar. Adamın sinirli olması için bir nedeni yok. Dolayısıyla insanın içinde yaşadığı kültür ve ülke çok etkiliyor insanın ruh halini.

Istersen 250 sene MMA yapmis ol, 1 kursuna bakarsin. Disarida bana bir getirisi olmadikca kavga etmem, kavgadan da olabildigince cekinirim. Mantikli olan da budur bana gore. Fikrine deger verdigim bir insanla din tartismasi yaparim ama ulu orta ateistim demem, ama internette derim cunku bana bir sey yapma ihtimali yok. Din tartismasindan kim kime kursun sikacak diye dusunme, burasi Turkiye, otopark yeri icin millet birbirinin sulalesini kesiyor.

Avrupalilar da internette gayet kabalasiyor. Quora ya da Stackoverflow'da hatali soru sor adami yerin dibine sokarlar. Ayni soruyu o insanlarin yuzune sor kibarca duzeltirler seni. Bence kibarlik cok da gerekli bir sey degil. Rica etsem bilmem neyi suraya getirebilir misiniz diye 8 tane cumle kurup Zeki Muren triplerine girmektense "Su getir" demek cok daha pratik ve rahat. Ama emir kipi oldugu icin kaba, "Su getirir misin" diyerek kurtarirsin olayi. ( 3 hecede soyleyecegine 6 heceye cikti ). Genel olarak kibar olmak ya da insanlari kirmadan iletisim kurmaya calismak hem yorucudur hem de gereksiz laf kalabaligidir.
 
Istersen 250 sene MMA yapmis ol, 1 kursuna bakarsin.
Silahım olmadığını sana kim söyledi :D

Fikrine deger verdigim bir insanla din tartismasi yaparim ama ulu orta ateistim demem,
Böyle çekingen bir insan olursan yarın sevgiline laf attıkları zaman da sessiz kal o zaman olur mu? Dominant sen olacaksın, bunun için gerekirse de her şeyi yapacaksın. Aksi halde her zaman ezilirsin.
 
Hayır arkadaşım anladım demek istediğini. Büyük ihtimalle karakterlerimiz farklı olduğu için olaya çok başka bakıyoruz sadece.
 
Avrupalıların pamuk gibi olduğunu sananlar varmış, tabii ki Avrupalıları sadece kağıt üstünde tanıyınca böyle gözükmesi normal. Avrupa sokaklarında ansızın ırkçılığa uğrayabilirsiniz, buna göre tavırla karşılaşabilirsiniz. Avrupa sokaklarında yakılmış dükkanlar, camları kırılan ünlü mağazalar, yakılan bisikletler de görebilirsiniz. Yani bir Orta Doğu ülkesine göre refah seviyeleri tavan olduğu için mutluluk oranları yüksek olabilir ama genelleme yapmak yanıltır sizi :) Acı şekilde deneyimlersiniz sonra.

Genel olarak insanların bireysel sorunlarını ve streslerini katmazsak, ülke durumu, kazanç ve refah seviyesinin mutluluğa ettiğini düşünen biriyim. Tabii ki bunlara sahip olup da sinirli, stresli bir insan olabilir. İşte bu karakter ve kişinin içinde ve yaşadıklarında biten bir durum.

Türkiye gibi bir ülkede halkın mutsuz, sinirli olup tahammül seviyesi bakımından çok alt seviyelerde olması çok normal. Artık yadırgamıyorum, nereden tutsam elimde kalıyor...
 
Avrupalıların pamuk gibi olduğunu sananlar varmış, tabii ki Avrupalıları sadece kağıt üstünde tanıyınca böyle gözükmesi normal. Avrupa sokaklarında ansızın ırkçılığa uğrayabilirsiniz, buna göre tavırla karşılaşabilirsiniz. Avrupa sokaklarında yakılmış dükkanlar, camları kırılan ünlü mağazalar, yakılan bisikletler de görebilirsiniz.
Bunları nerede, nasıl, hangi koşullarda yaşadın ve gördün? Avrupa'da polis ve asayiş yok galiba öyle zannediyorum bu yazdıklarından. Engin bilgilerinden yararlanmak isteriz Avrupa uzmanı arkadaşım 😂
 
Fransa'daki sarı yeleklilerden gördüm mesela. Paris'de ünlü mağazaların bulunduğu bir cadde bisikletlerini toplayıp yakıyorlardı ve dükkanların camlarını kırıyorlardı. Polisler kovalayınca da ana bacı İngilizce/Fransızca demeden kayıp kaçıyorlardı. Yakalananlar copla dayak yiyordu, ters kelepçe gözaltına alınıyordu. Bunlar benim gördüklerim :) Aynı şekilde Almanya'daki ırkçılar da Türklerin dükkanlarını yakıyordu, saldırıyordu.

Bir Güney Amerika ya da Orta Doğu ülkesi kadar beter olmasa da, Avrupa'da muazzam sayılmaz. Evet, ülkeler son derece refah ama ülkelerin refah olması insan kalitesini çok etkilemiyor.

Avrupa uzmanı değilim, böyle bir şey de ima etmedim. Gördüklerimi, düşüncelerini hayal dünyasında yaşayanlar ile paylaşıyorum. Küçük sataşmalar bana işlemez, bu sebeple boş imalarınla bana boşuna saldırmaya çalışma :) Özendiğin insanlar gibi olmak istiyorsan, bir yerden başla bence.
 
Son düzenleme:
Spesifik bir zaman aralığında olan bir protestoyu Avrupa'nın geneline yaydın ve bunu ırkçılıkla bağdaştırdın öyle mi? Senin bu mantığınla Gezi Direnişi zamanında İstanbul'a gelen bir turist de Türkiye sokaklarında yakılmış dükkanlar, camları kırılan ünlü mağazalar, yakılan araçlar olduğunu ve Türkiye'nin böyle bir yer olduğunu söylerse bu ne kadar haklı olur sence? Çünkü Türkiye genel olarak böyle bir ülke değil. Senin bilgisiz insan özgüvenine sahip olduğunu söylemiştim geçenlerde. Ne kadar haklı olduğumu bir kere daha görüyorum. Küçücük bilginle kocaman fikirlerin var. Bilmediğin konularda konuşma, insanlar burayı okuyor zira. Yanlış bilgilendiriyorsun.
 
Çünkü Avrupalılar da gayet sakin, relax ve medeni insanlar.
Avrupalıların bu tanımlara her zaman uymadığı öğrenmeni istedim, yukarıdaki arkadaşın dediği gibi ana fikri algılamakta sorun yaşıyorsun. Gece gece uğraşamayacağım.

Destekçinle birlikte sana iyi Sosyaller diliyorum. Hakkımda yaptığın atıp tutmalarını da klavye başındaki anonim delikanlı özgüvenine bağlıyorum.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı