Ölümden Neden Korkuyoruz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Benzer bir sorunu Annem yaşadı, sorunun panik atak ile beraber gelişen depresyon olduğu anlaşıldı psikiyatri muayenesi sonucu (Kişi ölümden korkuyor veya her an ölecekmiş gibi hissediyor.) gerekli ilaçlar verildi düzenli kontroller yapıldı iyileşti ilaçlarını bıraktı şuanda çok iyi çok şükür.
Tabi ki inancı olan herkes ölümden bir nebze olsun korkar ama bunu her dakika yaşıyorsan mutlaka psikiyatri desteği almalısın geçmiş olsun.
İnançsız bir insanım sorun bence ölümden korkmak değil bu dünyada yeterince iz bırakamayıp gitmeyi düşünmekte kariyerimin zirvesindeyken ölümden korkacağımı pek sanmıyorum.
 
imanı zayıf olan insanlar ölümden korkarlar.
Dine inanmayan biriyim ölümden korkmamın sebebi sadece dünyada bir şeyleri başaramadan gitme korkuma dayanıyor.
Neden korkuyorsun eninde sonunda varacağın yer Allah'ın huzuru değil mi ?
Not olarak dine inanmıyorum. Korkumun temel sebebi inançsızlık değil.
Şöyle der sevgili Syndra " İnsanları anlam veremediği şeyler korkutur ".
Tedavi yöntemi lol oynamakta saklı.
 
Olduğunu iddaa eden sensin, iddaa ettiğine göre somut delil sunman gerek. Senin gibi ütopik düşünceleri ben de ortaya atarım sonuç ne olacak ben doğru söylüyorum anlamına gelmeyecek. Bu olasiklar fazlasiyla ütopik ben kesin olarak reddetmiyorum. Bu kafayla olaylara bu şekil olasiliklarla bakarsan bu işin sonu gelmez. Uzaylılar gelip tohum ekti falan diyorsun çıkıp bu dediklerine arkami çıkayım. Mantik çevresinde yorum yap. Paralel evrenler olabilir daha kanıtlamamışken çıkıp diyorsun öldükten sonra oraya geçiş yapabiliriz. Ölümden sonra yeniden dirilme arzunuz sizin hayal dünyasınızi arşa çıkarmış.

Karşı çıkmıyorum diyip de karşı çıkanı ilk defa görüyorum. Ne dediğinin farkında değilsin. Ben olasılık atıyorum ortaya iddia ya da teori değil. Olduğunu iddia etmiyorum sadece varsayımda bulunuyorum. Benim nihai amacım her şey olabileceği yönünde. Yani tek bir fikre bağlı kalıp onu din gibi savunmak asıl benim karşı çıktığım şey. Sen benden somut delil istiyorsun da ben sana dediğim gibi teori kanıtlamaya çalışmıyorum yalnızca varsayımda bulunuyorum ve olmadığını nerden biliyorsun diyorum. Bu kadar basit.
 
Olduğunu iddia etmiyorum sadece varsayımda bulunuyorum. Benim nihai amacım her şey olabileceği yönünde. Yani tek bir fikre bağlı kalıp onu din gibi savunmak asıl benim karşı çıktığım şey. Sen benden somut delil istiyorsun da ben sana dediğim gibi teori kanıtlamaya çalışmıyorum yalnızca varsayımda bulunuyorum ve olmadığını nerden biliyorsun diyorum. Bu kadar basit.
Varsayım kendinde diyorsun, ben de çıkıp bir sürü varsayim sayabilirim ne değişecek sonuç olarak. Cennet ve Cehennem yok bu net bir şekilde dinleri bilen biri olarak yok diyorum. Paralel evrenler kesin yok demedim ama kanıtlanmamış bir şey dedim. Onlar kanıtlansa bile insanlarin öldükten sonra oraya gideceğin manasi da ortaya çıkmıyor. Ütopik düşüncelerini ortaya atip seni destekleyecek halim yok. Bu tür varsayımlar ortaya atacaksan bu işin sonu gelmez.
 
Mesleğimden ötürü ölen birçok insan gördüm. Ölümden korkmam diyenler bile yeri gelince korkuyor. Ölümden korkmak ilginç bir durum değil. Şimdiye kadar hayatta kalmaya çalışmışız ve vücudumuzdaki birçok olay da hayatta kalmak adına gerçekleşiyor. Hayatta kalmak temel bir içgüdü, ölüm korkusu da bunun bir sonucu.


Cennet ve Cehennem yok bu net bir şekilde dinleri bilen biri olarak yok diyorum.
Bence fazla kesin konuşuyorsunuz. Bunu kanıtlamanızın bir yolu yok.
 
Bence fazla kesin konuşuyorsunuz. Bunu kanıtlamanızın bir yolu yok.
Din kitaplarindaki yanlışlar bunun delili, evrim bunun delili. Cennet ve Cehennem kelimesi tek tanrılı dinlerle gelmedi. Hemen hemen çoğu toplumda var olan hadiseler bunlar.
IMG_20191103_201959.jpg
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı