İşlemciyi zorlayacak oyunlar

@Alcatraz JR Öyleyse daha iyi diyebilirim. Yine de yılda bir falan temizleyin laptopunuzu, macunları değişin. Laptoplarda çok rahat 80-90 görülebiliyor temizlik yapılmadığında :)

Ayrıca muhtemelen oyunlarda daha fazla ısınma gözlemlemenizin nedeni hem işlemcinin hem de ekran kartının aynı anda çalışmasından dolayı olduğunu düşünüyorum. Dar alanda ısınan iki parça birden olduğunda ister istemez tek parçanın ısımnasına kıyasla daha yüksek sıcaklıklar görülmesi mümkün.
 
Prime 95 testi deneyeyim o zaman. Cinebench denemiştim önceden. Bu arada -0.150 undervolt ile ortalama 68 derece değerini yakaladım Crysis 3'te.
prm95.png
Burda bir anda 85W falan bastı işlemci anlık 90 dereceleri gördü.
prm2.png
Genel olarak durum böyleydi.
prm3.png
Bu sırada da altına yükseklik koydum laptopun. 3-4 derece etkiledi.
Bu test sonuçları undervoltsuz yapıldı. Yaklaşık 18 dakika boyunca yaptım testi.
 
Son düzenleme:
Prime 95 testi deneyeyim o zaman. Cinebench denemiştim önceden. Bu arada -0.150 undervolt ile ortalama 68 derece değerini yakaladım Crysis 3'te.
Eki Görüntüle 457829Burda bir anda 85W falan bastı işlemci anlık 90 dereceleri gördü.
Eki Görüntüle 457830Genel olarak durum böyleydi.
Eki Görüntüle 457831Bu sırada da altına yükseklik koydum laptopun. 3-4 derece etkiledi.
Bu test sonuçları undervoltsuz yapıldı. Yaklaşık 18 dakika boyunca yaptım testi.
Dur daha ben masaüstü bilgisayarda 3 dakikadan fazla açık tutamadım çok ısınıyor😀 Laptopa göre değerlerin çok iyi. Bizim Laptopa yapsak herhalde 1 dakika olmadan 100 dereceyi görüp kapanır 😂
 
Total War Three Kingdoms tarzı strateji oyunları veya GTA V gibi açık dünya oyunları birim sayısı çok olduğu için işlemciyi yorarlar. Tecrübelerime göre en çok yoran oyunları şöyle listeleyebilirim;
  • Kingdom Come: Deliverance
  • Watch Dogs 2
  • Assassin's Creed: Origins ve Assassin's Creed: Odyssey
  • Ghost Recon: Wildlands
  • Grand Theft Auto V
  • Monster Hunter: World
Bu oyunlardan en çok yoranı kanımca Kingdom Come: Deliverance'dır. CPU yoran oyunlardan bazıları tarzından bağımsız tamamen optimizasyon problemleri sebebiyle sistem yorar.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı