Sosyal'de hiç kimseyi raporlamayın, işte nedeni

  • Konuyu başlatan Silinen üye 94679
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 51
  • Görüntüleme 6B
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Merhaba,

Sanırım günde en az 10-15 kez mesaj raporluyorumdur. Bakıyorum birinin mesajında ne büyük harf kullanımı var, ne noktalama, ne kesme işareti, ne de başka bir şey. Doğal olarak raporluyorum, hemen sonra bir altındaki mesajı da raporluyorum, çünkü yazım hataları olan mesajı alıntılamak da ceza verilmesi için bir neden. En azından ben bu neden gösterilerek uyarı almıştım.

Ben bunları yaparken, moderatör ya da yöneticilerden raporladığım mesajlar için düzenleme beklerken, uyarı alan taraf ben oluyorum.

Ceza açıklaması: "Rapor Sistemini Meşgul Etmeyin"
Ceza nedeni: Hata yapılan mesajları raporlamak
Ceza süresi: En az bir gün (Bu konuyu açmak için de bir gün bekleyeceğim)

Eki Görüntüle 462360

Yaşattıkları pek çok sıkıntı var, durduk yere yaptıkları hatalar. Sonrasında bunu belirttiğimde yorumlarımın silinmesi, vesaire...
Bunların hepsini buraya sıralamak isterdim lakin bu sefer de "Konuyla Alakalı Olmayan Başlık" adı altında uyarı almak istemiyorum. Emin olun, alabilirim.

Kimin yorumlarımı sırf alındığı için sildiğini, saçma uyarıların kimin tarafından verildiğini tahmin ediyorum, muhtemelen de yanılmıyorumdur. Keşke hepsinin @Asım Demir gibi bir duruşu olsa, en azından @Jouska gibi neyin, ne olduğunu bilen, nasıl davranması ve ne yapması gerektiğini bilen kişiler yönetim kadrosuna alınsa (adını geçirmediklerim yanlış anlamasın ki onlar kötüler, herkes ilk önce kendini bilir. Asım Demir ve Mert Ilgın ile rast geldiğim için onlar üzerinden örnek verim - yönetim kadrosundan kastım moderatörlük) . İki mesajı düzenlemek yerine, raporu yollayan kişiye uyarı vermek işine gelen kişiler yapmasa keşke bu işi. Kimse kimseye hiçbir sebep yokken sinirlenmez, iğrenmez, ancak bu tür durumlar yüzünden Sosyal'den de soğuyorum.

Benim gibi düşünen kaç kişi bulurum bilemem, düşüncelerim bunlar. Dilerseniz tekrar eskiden yaptığınız gibi konumu onaylayıp, moderatör olarak mesajınızı bırakıp konuyu kilitleyin, söz hakkı vermeyin, kilitli konuda moderatörler olarak dalganızı geçin, dilerseniz de direkt konuyu onaylamayın. Verilen yanlış bilgiler ya da yapılan yazım hataları nedeniyle birileri raporlanmayacaksa neden raporlanacak? Technopat Sosyal'in diğer forumlara kıyasla avantajı, çöp kokmaması ve çöp gibi görünmemesi. Bunun böyle olmasındaki en büyük etken insanların neyi, nasıl yazacağını bilmesi. Bilmeyenler de raporlanır, mesajları düzenlenir ve uyarı "onlara" verilir, raporlayan kişiye değil.

Eğer bunlarla uğraşmak istemiyorsanız, Türkçe kurallarını bilen kişilere yetki verilmesi önerimdir. Moderatör taginin yer almasına bile gerek yok, mesajları düzenleme ve süreli uyarı verme yetkisine sahip olan bir yönetim grubunun olması hiç fena olmaz.
Tek tek forumları gezip ava mı çıkıyorsun cidden?
 
@Jira Mesajını aynen kopyalıyorum.

Şu cümleyi kuran biriyle hiç tartışmaya giremem. Cezayı veren arkadaşın ellerine sağlık, çok yerinde bir ceza olmuş. Bilgin de işte bu kadar. Git simülatörde Airbus ucur, park frenine alınca da ucagı frenlerini sogut, hadi :) Bu konular sana gore degil.

Sana tavsiyem güzelce araştır.
Bence sen yukarıdaki olayı araştır, araştırma yetin yoksa anlatırım, sorun değil. Maksat öğrenin de sağda solda böyle cümlelerle alay konusu olmayın.

Konuda üyeler değerlendirsin. Benim sorunlu gördüğüm yerler siyah kısımlar ve bu mesajdan önce raporladığın arkadaşın hiçbir uygunsuz mesajı yok.
 
Dostum sen sanırım tam uyanamadın :)

Yukarıda mesajında bile hakaret var.
Bu mesajı yazıp kaç hafta önce yazdığım mesajı alıntılıyorsun :) Ben yukarıdaki mesajımdan bahsediyorum. Ayrıca bana edilen hakareti de alıntılayabilirsin adaletli bir yaklaşım için. Bana bozuk üslupla gelinmediği sürece kimseye sert yapmam. Bunu da bilen bilir zaten.
 
"Bok" kelimesi direkt şahsa karşı söylendiği zaman uygunsuz üslup diye biliyorum, yanlışım da olabilir. Mesela bu konuda arkadaş "Köpeğim ishal olmuş, sürekli ortalığa sıçıyor." diyor. Mesela burada kimse kimseye hakaret etmiyor. Ama gidip de bunu şahsa karşı söylersen o zaman uygunsuz üslup olur diye düşünüyorum. Tamam, kabul ediyorum bu kelimeleri kullanmak çok uygun değil ama önemli olan bunu hakaret olarak kullanmamak bence.
 
Merhaba,

Sanırım günde en az 10-15 kez mesaj raporluyorumdur. Bakıyorum birinin mesajında ne büyük harf kullanımı var, ne noktalama, ne kesme işareti, ne de başka bir şey. Doğal olarak raporluyorum, hemen sonra bir altındaki mesajı da raporluyorum, çünkü yazım hataları olan mesajı alıntılamak da ceza verilmesi için bir neden. En azından ben bu neden gösterilerek uyarı almıştım.

Bence insanların hatalarını bulmak ve başkalarına göstermek için bu kadar çaba sarfetmeyin. Naçizane düşüncem budur.
 
Bazı arkadaşların rapor okuma, idrak etme konusunda sıkıntıları var. Geçende de bana hakaret edilen mesajı raporladığım için karşı taraf değil, ben ceza yemiştim :) Pratik gerekiyor, çok sorun değil.

Asıl sorunu söyleyeyim ben size. Rapor edin cümlesini bu kadar tekrarlamalarına rağmen rapor kısmında gereken inceliği gösterememeleri. Ben bu konu için değil, genel olarak söylüyorum bu lafımı.
Bunu neyi amaçlayarak yazdın? Rapor okuma, idrak etme konusunda sıkıntılarımız varmış... Bu ne seviyesiz bir giriş, bu ne küstahlık?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bok" kelimesi direkt şahsa karşı söylendiği zaman uygunsuz üslup diye biliyorum, yanlışım da olabilir.
Senin yanlışın yok ama yönetimin var. Şahsa dair söylemediğinden bile ceza almış biriyim. İşte mod kadrosu böyle kendi içinde çelişiyor. Söyleyince de suçlu biz oluyoruz :)
Bunu neyi amaçlayarak yazdın? Rapor okuma, idrak etme konusunda sıkıntılarımız varmış... Bu ne seviyesiz bir giriş, bu ne küstahlık?
Kötü bir amacı yok, bir insanın bir konuda sıkıntısı olması kötü bir şey değildir. Sizin anlayışınız öyle. Her şeyden anlam çıkarmak için siperde yatıyorsunuz. Herkes dört dörtlük değilse bazılarının da bu konuda eksikliği olması kötü bir şey değildir, hatta düzeltilebilir de demişim.

Bu da son mesajım. İyi günler hepinize. @dogant sen de çok takılma artık, olmuş bitmiş bir şey.
 
Hakareti "benim tarzım böyle diye savundun". Bence tartışmaya gerek yok.
Ben direkt mesajını kopyaladım, söylemediğin bir cümleyi söylememiş gibi göstermedim. Hatta birkaç kişi de hakaret olduğunu söyledi. Kimse de çıkıp burada hakaret içerikli bir şey yok demedi.

Yukarıda mesajında bile hakaret var.
Hocam, tartışma konusu diye girip bir okuyayım dedim. @Jira tarafından yazılan mesajlara baktığımda hakaret içeren bir şey bulamadım. Bana yardımcı olabilir misiniz? Ben de gerçekten kendi adıma dikkat edeyim. Ayrıca ilerideki mesajınızda yazdığınız “küstah” kelimesinden daha ağır ne yazmış olabilir?
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı