Komşusunun evini basıp saldıran 3 kişi serbest bırakıldı

Nasıl bir ülkede yaşıyoruz anlamıyorum. Normal şartlarda şu olay Amerika'da olsa senin vurma hakkın bile var ama burada adamları serbest bırakıyorlar, devam et sen böyle diyorlar.
 
Son düzenleme:
Toplum olarak sıkıntımız bazı şeyleri insan gibi konuşup halledemiyoruz. Belliki saldıran kişi karşıdakinin kendinden zayıf olduğunu biliyor. Bu olayı adanalı birisine yap bakalım ayaklarıyla girdiği yerden cenazesini kaldırıyorlarmı kaldırmıyorlar mı :D
 
@Teknobyte Sizce odaklanmanız gereken şey bu mu? Adamın evine zorla girip, üstüne adamı dövüyorlar. Ve şuan aynı şekilde hayatlarına devam ediyorlar. Yarın öbür gün ne olacağı belli değil.
 
Adaletin bittigi yerde anarsi baslar. Böyle durumlarda evinde bir tüfek bulunduracaksin, zorla gireni indireceksin yere. Ayni Amerika'da oldugu gibi.

Madem bizim bes para etmez kanun adamlari hakkimizi gözetemiyor, o zaman kendi hakkimizi aramakta bir sorun görmüyorum.

Bir Türk vatandasi olarak yargiya güvenim sifir.
Bu durumda sende suçlu olarak yargılanırsın maalesef.
 
@Teknobyte Sizce odaklanmanız gereken şey bu mu? Adamın evine zorla girip, üstüne adamı dövüyorlar. Ve şuan aynı şekilde hayatlarına devam ediyorlar. Yarın öbür gün ne olacağı belli değil.
Eğer susar bir kenarda oturursan yarın gene aynı şeyler olur. Bu hayatta hep şunu düşüneceksin benim anam ağlayacağına onun anası ağlasın ya susup evi satıp gideceksin yada binayı ateşe vereceksin :D
 
Bu durumda sen de suçlu olarak yargılanırsın maalesef.

Haklisin da, pek umrumda olmaz sahsen. Kanunlari adam gibi uygulasinlar biz de kendi kurallarimizi uygulamak zorunda kalmayalim. Adam gelip evimi basacak, üstüne sopa yiyecegim ve serbest kalacaklar. Bunlar gibilerinin toplumdan temizlenmeleri sart.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı