RAM 'lerin ikisi "dual" ikisi "single" kanal olarak gözüküyor

Xurmirac

Kilopat
Katılım
20 Ocak 2015
Mesajlar
1.714
Çözümler
2
Yer
Ankara
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 5 5600X | RTX 3060Ti
Cinsiyet
Erkek
Bilgisayarımda 4 adet RAM var her biri 4er GB ve 1866MHz. 2 tanesi bire bir aynı RAM 'ler diğer ikisinin de markası G.Skill. Ancak birisi RipjawsX diğeri RipjawsZ. CPU-Z uygulamasından baktığımda ikisi dual ikisi single gözüküyor. Daha garibi single olarak gözüken RAM 'ler bire bir aynı olan RAM 'ler. Nasıl oluyor?
 
Anakartınızın çift kanal desteği mevcut. Dört adet RAM taksanız da çift kanal olarak çalışıyor. Yani sadece çift kanal çalışan bellekler bu şekilde gözüküyordur, gayet normal gibi geldi bana.
 
Anakartınızın çift kanal desteği mevcut. Dört adet RAM taksanız da çift kanal olarak çalışıyor. Yani sadece çift kanal çalışan bellekler bu şekilde gözüküyordur, gayet normal gibi geldi bana.
Anakartım Asus Z97-AR. Dört kanal veya çift kanal desteği olup olmadığını nasıl anlayabilirim? Kesin bir bilgi sunmanız mümkün mü ?
Galiba belleklerin RANK'ları bakmışsın bu fabrika çıkışı verilen değer, bellekler tıpa tıp benziyor diyorsun aynı kutudan mı çıktı? Diğer bellekleri nasıl satın aldın?
Bire bir aynı dediğim RAM 'ler kit RAM. Diğer ikisini sonradan tek tek aldım. Sonradan tek tek aldıklarım dual gözüküyor. Kit olan single.
1-3 2-4 olarak taktın değil mi?
Evet. 1-3 Single, 2-4 Dual gözüküyor.
 
Anakart çift kanal destekliyor.
Ayrıca RANK değerleri fabrika çıkışı verilen değerler, değerin değiştirilmesi mümkün gözükmüyor, eğer kit bellek aldı iseniz satıcı ile iletişime geçmenizi tavsiye ederim.
1.PNG
 
Son düzenleme:
Anakartım Asus Z97-AR. Dört kanal veya çift kanal desteği olup olmadığını nasıl anlayabilirim? Kesin bir bilgi sunmanız mümkün mü?
Evet çift kanal desteği var.

4 x DIMM, Max. 32GB, DDR3 3200(O.C.)/3100(O.C.)/3000(O.C.)/2933(O.C.)/2800(O.C.)/2666(O.C.)/2500(O.C.)/2400(O.C.)/2200(O.C.)/2133(O.C.)/2000(O.C.)/1866(O.C.)/1600/1333 MHz Non-ECC, Un-buffered Memory
Dual Channel Memory Architecture
Supports Intel® Extreme Memory Profile (XMP)
* Hyper DIMM support is subject to the physical characteristics of individual CPUs.
 
Anakart çift kanal destekliyor, ayrıca RANK değerleri fabrika çıkışı verilen değerler, değerin değiştirilmesi mümkün gözükmüyor, eğer kit bellek aldı iseniz satıcı ile iletişime geçmenizi tavsiye ederim.
Eki Görüntüle 479127
RANK değerleri dediğiniz olay nedir tam anlayamadım ancak şunu sorayım, şimdi benim kit olan RAM 'lerim dual çalışsa daha performanslı olur diye tahmin ediyorum sonuçta diğeri kit RAM değil aynı marka olsalar bile. Daha performanslı olmasa bile ben kit olan RAM 'lerimi dual yapmak istiyorum. Mümkün değil mi? Ayrıca acaba bu sonradan taktığım RAM 'lerden önce single kanal mı dual kanal mı çalışıyorlardı hatırlamıyorum. Ne yapmam gerek?
Evet çift kanal desteği var.
Teşekkürler.
Kit RAM 'lerimde sorun olduğunu düşünmüyorum. Corsair Vengeance Pro RAM 'ler Vatan Bilgisayardan alınmıştı. Acaba en baştan beri mi single çalıştılar 🤔
 
Yanlış biliyor olabilirim, bu konu hakkında fazla bilgim yok.

İlk bildiğim;
Bu değer fabrika çıkışı tarafından belleğin, belleğin tek veya çift olarak satıldığı ile ilgili, yani kit bellek alıyorsanız büyük ihtimal Dual yazması gerekli diye biliyorum.

İkinci bildiğim;
Bu değer Bellek çubuğunun üstündeki DRAM çiplerinin arkalı önlü takıldığı ile alakalı olabilir.

1.PNG
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı