RAM single channel olarak gözüküyor

Shadow99

Kilopat
Daha fazla  
Meslek
DHL Hava İhracat Stajyeri
2 tane RAM takılı bilgisayarımda ama "Dual Channel" olması gerekirken "Single Channel" olarak gözüküyor. Nasıl çözerim ?

Capture3.PNG

Çözüm
Dostum 16GB olması her zaman daha iyidir. Mecbur bu şekilde kullanmaya devam edeceksin. Ama çift kanal yapmamız lazım böyle yazık olur. :) İndirimler varken bence yeni bir soğutucu alıp sorunu kökten çözmeni öneriyorum. Elindeki de yedek olarak kalsın.
Alan yok derken? Soğutucu mu engelliyor? Bir fotoğraf atarsan bakabiliriz.

Fotoğraf atamam maalesef çünkü telefonum bozuk (ağustostan beri). Ama soğutucunun sitesindeki örnek resmi atabilirim. Aynı şekilde takılı.

T4diag_with_webj(2).jpg

Bendeki ramler Corsair Vengeance 8 GB DDR3 Ramler. Büyükler yani. Soğutucu da 1. ve 2. slotun üstüne kadar geliyor. Soğutucuyu söküp rami taktım önce, sonra soğutucuyu tekrar monte etmeye çalıştım ama ramin uzun olmasından dolayı takılmıyor, havada kalıyor.
Aynen fotoğraf çok iyi olur. En azından çözüm yolu ararız.

Ben bu sıkıntıyı aylarca çektim dostum. Bende 3 slot RAM kullanıyordum acayip performans sıkıntım vardı. Dual yazıyordu ama tek kanal çalışmış aylarca, çok geç fark ettim. 2x8 yaptım abartmıyorum benim sisteminde 2 katına yakın FPS artışı oldu.

Eski telefonun flaşı + Webcam eşliğinde 1-2 kare çekebildim. :D

1.jpeg
2.jpeg

Son düzenleme:
Fotoğraf atamam maalesef çünkü telefonum bozuk (ağustostan beri). Ama soğutucunun sitesindeki örnek resmi atabilirim. Aynı şekilde takılı.

Eki Görüntüle 342846

Bendeki ramler Corsair Vengeance 8 GB DDR3 Ramler. Büyükler yani. Soğutucu da 1. ve 2. slotun üstüne kadar geliyor. Soğutucuyu söküp rami taktım önce, sonra soğutucuyu tekrar monte etmeye çalıştım ama ramin uzun olmasından dolayı takılmıyor, havada kalıyor.

Eski telefonun flaşı + Webcam eşliğinde 1-2 kare çekebildim. :D

Eki Görüntüle 342855Eki Görüntüle 342856
Dostum bu soğutucu egzoz fana bakacak şekilde takılmıyor mu? Eğer takılıyorsa öyle taktığında kurtarır diye düşünüyorum. Eğer öyle olmazsa yapacak bir şey yok. Tek çare soğutucu ile çakışan RAM'in soğutucusunu çıkarmak. :(

Dostum bu soğutucu egzoz fana bakacak şekilde takılmıyor mu? Eğer takılıyorsa öyle taktığında kurtarır diye düşünüyorum. Eğer öyle olmazsa yapacak bir şey yok. Tek çare soğutucu ile çakışan RAM'in soğutucusunu çıkarmak. :(

Maalesef arka egzoz fana takılacak şekilde monte edemiyorum. Neyse ki üstte de 2 tane kasa fanı var diye soğutmadan yana sıkıntım olmuyor.

Onun haricinde ram'lere gelirsek durum bu. 8 GB Ram de idare eder ama söktüğüme değer mi değmez mi? 2 Ram single çalıştığında mı daha çok performans verir, 1 tanesi tek çalıştığında mı ?

Dostum 16GB olması her zaman daha iyidir. Mecbur bu şekilde kullanmaya devam edeceksin. Ama çift kanal yapmamız lazım böyle yazık olur. :) İndirimler varken bence yeni bir soğutucu alıp sorunu kökten çözmeni öneriyorum. Elindeki de yedek olarak kalsın.

Çözüm

Anakart ve işlemci miladını doldurmus durumda, yaz aylarında anakart-işlemci-ram üçlüsünü değiştirmeyi düşünüyordum zaten. Mecbur bu şekilde idare edicez artık, görünen o ki. :)

2 hafta sonra Black Friday indirimleri olacak. İndirimlerde güzel bir soğutucu denk gelirse bence al, yeni sisteminde de kullanırsın. Şuan ki durum çözülemeyecek bir durum değil. Dediğim gibi o RAM'in soğutucusunu çıkarırsan çakışmaz diye düşünüyorum.

2 hafta sonra Black Friday indirimleri olacak. İndirimlerde güzel bir soğutucu denk gelirse bence al, yeni sisteminde de kullanırsın. Şuan ki durum çözülemeyecek bir durum değil. Dediğim gibi o RAM'in soğutucusunu çıkarırsan çakışmaz diye düşünüyorum.

Güzel fikir ama para yok... :D Ayrıca soğutucumun performansı gayet güzel. FX-8350 ile 4.6 Ghz OC yapabiliyorum. Millet 4.4 Ghz'yi geçemiyor diğer hava soğutucularıyla. Onun haricinde işlemcimden memnun değilim mümkünse Ryzen 7 alıcam yaza. Tavsiye için teşekkürler.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı