Hayvanlara Eziyet Hakkında

  • Konuyu başlatan Hastai
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 27
  • Görüntüleme 3B
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bunların tek sorumlusu var, özenti.
Yabancı kişilerin yaptığına özenen kişiler bu gibi işlere kalkışıyor böylece kendi kültürümüzü ve atalarımızın sözlerini unutmuş bir nesil ortaya koyuyoruz.
Bunun önüne geçemin yolu BTK'dan geçiyor. Ailelere güvenli internet profiline geçmelerini ve bu gibi zararlılardan en azından birkaçından korunmuş olursunuz.
BTK bu denetimleri yapmıyor/yapamıyor, çünkü daha Youtube ve Twitter gibi mecraları kapatığı için milletin tepkisini çeken ve açılmasını sağlayan bizim millet, bu gidişle daha çok hayvanların ve insanların dehşet ölümlerine şahit olacaklardır. Çocuklarını internet başında denetimli olarak yetiştirmeyen ebeveynler ileriki yaşlarında neden anne babasını dinlemiyor ve üstüne küfürler saydırıp, birçok yabancı madde alışkanlığına yöneleceklerini bilmiyorlar.
Kısaca internet denetimi şart ve anne babaların çocuklarına nerelerin güvenli olduğunu göstermesi. Yararlı bilgiye ulaşacakları kaynakları sağlaması, eğer bunu anne baba yapamıyorsa öğretmenlerin bu gibi siteleri teşvik edip internetin zararları hakkında bilgisayar derslerinde konu açılması gereklidir.
 
Bunu yapmak doğru değil elbette, ancak hayvan insandan üstündür veya o işkenceyi insana yapmakla hayvana yapmak arasında fark yoktur lafını hiçbir zaman anlayamadım, hiçbir canlı insandan daha değerli olamaz.
 
Youtube de evinde kediyi öldüren ve sonra cüzi bir para cezası ile salınan insanlıktan nasibini almamış kişiyi hatırlıyorsunuzdur. Bir ülkede cezalar caydırıcı olmassa kadına şiddet de olur, hırsızlık da olur, adam da öldürülür. İdam olsaydı böyle olur muydu ?
 
İnsanımız çocukluktan böyle yetişiyor ne yazık ki. Çocukken hayvanlara işkenceye başlıyor. Köpeklere kedilere taş atıyor. Kuyruklarına teneke bağlıyor. Yeni nesil hele çok fena. Gözlerini mi oyan dersin kedilerin neler neler. Sadist yetişiyor insanlarımız. Hayır Müslüman ülkeyiz güya. O canlıya nasıl zarar verisin sen ? Sonra bir şey oldu mu din, ahlak diye ortaya atlarlar.
Türklerin müslümanlığı sözde değil mi?
 
Ne yazık ki öyle. Diğer ülkeler için de öyle. Ne pislikler yapılıyor Müslümanlık adı altında. Yazık. Șarlatanlar yüzünden doğru düzgün kalan bir Müslüman ülke kalmadı. Birbirlerine kırdırttılar hepsini.
 
Ne zaman ki Kuran-ı Kerimi bıraktık ondan sonra böyle pislikler başımıza gelmeye başladı ve hadiste geçtiği üzere tüm milletler üzerimize üşüştü. Bu durumun nedeni budur. Yanlış mıyım yoksa?
 
Kesinlikle doğru. Siz anlamazsınız biz anlatalım diye milleti mışıl mışıl uyuttular. Dünya kadar hurafe, safsata çıktı. Oku diye başlıyor kitap. Azcık beyinlerini çalışıp okusalardı böyle olmazdı.
 
Güzel yazmışsın da illa İslam dinine bağlaman şart değil bunu, insanlığa insanlığına bağlı.
Arapla Müslümanı bir tutmak gibi senin yaptığın.
 
Tabii ki insana bağlı ama arkadaş da Müslüman aleminin genel durumuna dikkat çekmek istedi. Gerçek bir Müslüman'ın canlılara zarar vermesi mümkün değil. Sözde oluyor arkadaşın dediği gibi.
 
İşte benim kendi kendime yakındığım olayda bu insan bu kadar cahil olur mu? Dün konu açıcaktım bu konu hakkında Türkler mi daha cahil yoksa Afrikalılar mı diye. En kısa bir örnek vereyim 365 gün ve her gün 5 defa farz olan bir ibadeti bir kenara bırakıp yılda 2 kere olan ve farz olmayan bir namazı kılmak mantığa uygun mu? Sonra benim kalbim temiz. Ayrıca dediğin gibi hurafeler çok nazar boncuğu,at nalı vb. sen bunları kendin üretip seni korumayı umuyorsun...Seni o yaptığın şey mi korucak yoksa seni yaratan ALLAH mı?
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı