860 EVO'lu Bilgisayarın 30 Saniyede Açılması

TheLion

Decapat
Katılım
23 Aralık 2018
Mesajlar
21
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Herkese iyi günler, yaklaşık 1 yıl önce almış olduğum Samsung 860 EVO marka SSD'li sistemim güç tuşuna bastıktan 30 saniye sonra açılıyor. Özellikle Windows logosunun bulunduğu kısımda 10-15 saniye arasında kalıyor. SSD'nin test sonuçları da Technopat'ta bulunan teste göre bir hayli düşük. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Sistemim:
  • Anakart: Asus B350M-K Prime
  • İşlemci: AMD Ryzen 5 1500X
  • Ekran Kartı: Asus Cerberus GTX 1050Ti 4GB
  • Ram: G.Skill Ripjaws 8 GB 2400 MHz
  • SSD: Samsung 860 EVO
  • HDD: WD Blue 3.5'' 1TB 64 MB SATA III 6Gb\s 7200 RPM
  • Kasa: Cooler Master MasterBox Lite Mini Atx 500w 80+


ssdtest.jpeg
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Başlangıçta hangi programlar otomatik açılıyor? Ayrıca SSD'de kaç GB boş yer var? Çok fazla dolu olduğu vakitlerde performans düşüyor.
 
Başlangıç bölümünde devreye giren programlar mı var? Atıyorum bilgisayar açılır açılmaz Steam, uTorrent gibi programlar açılıyor mu hemen? Bunlar performansı biraz düşürür.
 
Evet ama diğer ssd kullanan arkadaşlarımda da aynı şekilde steam discord gibi uygulamalar otomatik olarak açılıyor ama onlar bilgisayarlarının max açılma sürelerinin 20 saniyeyi geçmediğini belirtiyorlar. Üstelik 860 EVO' ya göre daha düşük kaliteli markalar kullanıyorlar. Bu arada sorularınıza geç cevap veriyor gibi oluyorum kusura bakmayın bir problem var sanırım zar zor girebildim siteye.
 
Anakartının SATA/AHCI controller yükledin mi yada güncelledin mi yüklenip yüklenmediğine aygıt yöneticisinden bakabilirsin onu söyle bakacaksın IDE/ATAPI Denetleyicileri sekme altından bakacaksın eğer Microsoft depolama denetleyicileri yazıyorsa yüklü değildir o durumda ise üstüne gelip sağ tık özellikler ayrıntıları seç sonra onun altındaki sekmeden ise donanım kimliklerini seçip gelen kimliklerin en başındakini kopyalayıp internette arat drive i bulabilirsin eğer yüklü ise o driver sağ tık güncelle oto güncelle yaparak güncellemesi var ise yapabilirsin birde bios güncellemelerini kontrol et var ise onu da yap.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı