1.97 boya 90 kilo çok mu?

Her zaman standart beslenen biri için 10 kilo kuramı vardır yani 1.97 için 87 kg idealdir gibi. Ama işin aslı sağlıklı beslenen ve düzenli antrenman yapan biriyseniz yani kiloyu yağ olarak değil kas kütlesi olarak alıyorsanız ve işlenmiş gıdalardan uzak duruyorsanız o zaman kaç kilo olduğunuzun pek bir önemi yok yani esas etkiyi baz almak gerekir: Yağ oranını. Bunun da ölçümü pek sağlık olmayabiliyor ama genel olarak günlük yağ alımınız zaten hareketsiz bir birey için 50 gramdır, fazlası size yağ depolanması olarak geri döner. Hareketli iseniz zaten yaktığınız aralık kadar bu duruma ekleme yapabilir veya azaltarak daha define olabilirsiniz artık oradan sonrası tercih meselesi.
 
Son düzenleme:
1.87 boy var 92 kiloyum. Ona rağmen fazla sırıtmıyorum. Uzun boy kiloyu bir yere kadar kamufle ediyor, gizliyor. Ama bi noktadan sonra çam yarması olmak da cabası.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı