Neden Genetik Hastalıklar Var?

Bilmediğim şeyi not aldım, daha sonrasında araştıracağım.
Kur'an herkesin anlayabileceği kitap olsaydı, 300.000'den fazla tefsir kitabı olmazdı. Fakat bu, kur'an'da ki hatayı değil, profesyonelliği gösterir. Saygımı bozmadım. Sadece fazla bilmiş gibi davranıyorsunuz. Bu Ateizm'in (Pardon Naturalizm'in) şartlarından biri sanırım.

Din ile ilgili kanal arıyorsanız, Kafile'den başka aramayın hocam. Bakış açısı çok hoşuma giden bir kanal.
Laf atmaya kalkarken Kur'an'ı da çarpıtıyorsunuz. Bakara 99'a bakın.

O kadar tefsirden gerçeğini bulma konusunda kolay gelsin.
 
İslami sitelerde aradigim hicbir cevabi bulamadim, var mi baska oneriniz?
Size mantikli bir soru sordum. Bu sorunun cevabini bilmiyorsunuz ve bilmemeniz aklinizi hic de kurcalamiyor demek. Kendiniz bir cevap bulup bunu bize acmak ister misiniz?



İnandigin dine ve Allah'ina karsi bu kadar laubali yaklasman cok ilginc. Tartismaya bile degmez biriymissin, gec anladim :)

@TheNightFuRy Bu arkadasin akildan zoru var sanirim :) Kuran'in apacik olup olmadigini, kendi basina yetmesi gerekirken neden yobazligin kol gezdigi islami forumlardan yardim almama gerek kaldigini merak ettim. Terbiyesiz herif.
Cevap seni tatmin etmedi sanırım beni lütfen dikkate alma benle tartışma bile. Size şey diyorlar galiba böyle düşünenlere cool 😎
@TheNightFuRy Kuranın kendisi apaçık olduğunu söylemiyor mu? Madem herkes anlayamıyor Tanrı neden herkesin anlayabileceği bir kitap göndermedi?
Gönderdide bazılarımız anlamak istemedi işine gelmedi.
 
Laf atmaya kalkarken Kur'an'ı da çarpıtıyorsunuz. Bakara 99'a bakın.

O kadar tefsirden gerçeğini bulma konusunda kolay gelsin.
" Apaçık ayetler indirdik. " diyor. Apaçık ayetler de var zaten. Tefsir kısmı yorumlama gibi bir şey olduğu için dedim. Kur'an'ı çarpıttığımı nerden çıkarttınız hocam. Örnek olarak; Nisa Suresi 34. Ayet tefsirleri falan..
 
Nerede o elçi? Öldü. Ne olacak şimdi? Kuran kendisi söylemiyor mu apaçık olduğunu?

Hac suresi 16: İşte böylece biz onu apaçık âyetler olarak indirdik. Kuşkusuz Allah dilediğini doğru yola iletir.
Kolay kitap okuyup ezberlemek istiyorsanız, Harry Potter serisini falan önerebilirim size. " Eşhedü an na ilahe illallah " kelimesini bile hakkıyla söylemek için, tüm kainatı incelememiz gerekiyor çünkü.
 
Nerede o elçi? Öldü. Ne olacak şimdi? Kuran kendisi söylemiyor mu apaçık olduğunu?

Hac suresi 16: İşte böylece biz onu apaçık âyetler olarak indirdik. Kuşkusuz Allah dilediğini doğru yola iletir.
Ayet çok güzel cevap vermiş direk konu kapanabilir ''Kuşkusuz Allah dilediğini doğru yola iletir'' siz yazmışsınız zaten. Quantum fiziğini araştırmadan öğrenemezsin ufak bir araştırmayla fikir sahibi olursun ama gene araştırmadan öğrenemezsin işin içine girersin kapsamlı bir araştırma yapıp bir çok kaynaktan istifade edersin ki insansın akıl ve fikir sahibisin bunu yapabilecek yeteneğin var o zaman öğrenirsin işte. Kimse gökten vahiy beklemesin Kuran boşuna oku demiyor. Ne sanıyorsunuz hala içinizde bir gün uyandığınızda iman ile mi dolacağınızı? ''Kuşkusuz Allah dilediğini doğru yola iletir''
 
Ayet çok güzel cevap vermiş direk konu kapanabilir ''Kuşkusuz Allah dilediğini doğru yola iletir'' siz yazmışsınız zaten.
"Kuşkusuz Allah dilediğini doğru yola iletir " diyorsa bizim irademiz yok demektir.

Kuran boşuna oku demiyor.
Evet okuyoruz ancak saçma ve mantıksız geliyor, yakındığımız olay bu.

Anlamanızı beklemiyordum zaten.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı