- Katılım
- 9 Nisan 2015
- Mesajlar
- 5.774
- Çözümler
- 54
O parayı o anakarta vereceğime ya gider B450 Tomahawk MAX alırım ya da X570 Aorus Elite alırım.Sizce anakart yeterlimi başka tavsiye seçeneğiniz olur mu?
O parayı o anakarta vereceğime ya gider B450 Tomahawk MAX alırım ya da X570 Aorus Elite alırım.Sizce anakart yeterlimi başka tavsiye seçeneğiniz olur mu?
Aynen hocam şuan bil müh. 1. sınıfım okul bitene kadar işlerimide halletmesi lazım oyunun yanında.Yanlış bilinebilen bir durumu açıklayayım. Ekstrem testler vardır, R5 2600 ve 9400F işlemcilerine 2080Ti takarlar ve hangisi 1080P'de daha yüksek FPS veriyor bakarlar. Daha yüksek FPS verene daha iyi derler oyun için ama gerçek dünya koşullarından gidecek olursak;
2600'e de 9400F'e de 2080Ti takılmaz
2600 işlemcisi 12Thread gücü ile yayın ve render gibi şlemlerde her türlü 9400F'ten daha iyidir.
Demem o ki, mesela 1070 sahibisiniz ve 9700K ile 3700X arasında kaldınız, 1080P çok çok ekstrem 1-2 oyun dışında FPS farkı olmayacaktır oyunlarda. Mesela CS GO'da 9700K ile AVG FPS olarak 360 alırsınız sallıyorum, 3700X ile 330 alabilirsiniz. Böyle bir fark olabilir. Ama açın BF5 veya PubG, aralarında %1 fark olur olmaz yani hatta tekrarlanan testlerde 1-2 FPS birbirlerini devamlı geçebilirler.
Kısaca; mantıklı dizilen sistemlerde amaç doğrultusunda ekran kartına göre işlemci seçilir ve bazen aralarında fark yoktur. 9700K ile 3700X işlemcileri, 1070 ekran kartı ile hemen her oyunda aynı FPS değerini verir ancak 3700X hem 600-700 TL kadar daha ucuz hem de multicore gücü olarak 16Thread olduğundan 9700K karşısında %20-25 kadar toplam güç olarak önde bulunuyor.
Sitenin sonuçları biraz Intel'e yönelik olduğu için yani bir işlemci çoklu çekirdekte 2, 3 kat üstün olsa bile tekli çekirdeğe göre sıralama yapıyor ve Intel'i her zaman 1. sıraya koyuyor. Bunu bilmeyen kullanıcılar da Intel'i 1. sırada görüp en iyi işlemci sandığı için yanılma oluşuyordu.Yasaklanma sebebi var mıydı? Merak ettim birazcık.
Teşekkür ederim.Sitenin sonuçları biraz Intel'e yönelik olduğu için yani bir işlemci çoklu çekirdekte 2, 3 kat üstün olsa bile tekli çekirdeğe göre sıralama yapıyor ve Intel'i her zaman 1. sıraya koyuyor. Bunu bilmeyen kullanıcılar da Intel'i 1. sırada görüp en iyi işlemci sandığı için.
Sizin attıklarınız benim yazdığımdan biri 300tl altında biri 300 tl üstünde bariz önemli derecede farkları varmıdır ?O parayı o anakarta vereceğime ya gider B450 Tomahawk MAX alırım ya da X570 Aorus Elite alırım.
Çok doğru söylüyorsunuz yanlış yazmışım.@Bogazitchy fiyat/performans değil hem fiyat hem performans AMD diyor. Ryzen 9'ların, Threadripper'ların rakibini göster bana Intel'de.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.