Türkiye'deki ilk Covid-19 Ölümü

Çarşıda gördüğüm insanların yarısından fazlası 60 yaş ve üzeriydi. İyi ki bisiklet ile gittim, arkamdan bir amca öksürerek geliyordu yoksa daha fazla fotoğraf çekecektim. Kimse kusura bakmasın ama artık büyüğüm diye saygı duymayacağım. Bizleri önemsemeyen insanları neden önemseyelim?
 
Türk insanının zihniyeti, geri zekâlılık ile bağdaştığı için bilinçsizce davranmalarını normal bir durum olarak görüyorum. Cuma namazının salgın sebebiyle kılınmamasına babamın "Öleceksek Allah yolunda öleceğiz, kimse bizi engellemesin!" sözleriyle karşılık vermesi beni hakikaten utandırıyor. Ailem içerisinde bulunan insanların cahil olduğunu kabullenmem biraz zor olsa da bunu kabullenebilmek büyük bir artı bence.
Ben yeni jenerasyonun, senin gibi özeleştiri yapacak olgunluğa erişmiş bireylerden oluşacağına inanıyorum kardeşim. Helal olsun sana.
 
Gebze'nin son hali dostlarım, hala birçok yaşlı geziyor ve önemsemiyorlar.
Burası yine iyi, ben şimdi Antakya'dan geldim. Fotoğraf çekmedim ancak çok kalabalıktı. Bayağı bir dolaştım ve ona rağmen 1, en fazla 2 maske takan kişi gördüm. Su almak için Bim'e geçtim. Tıklım tıklım doluydu, herkes stok yapmaya devam ediyor. Bir de otobüste bir kadın vardı, biner binmez tüm pencereleri açtı ve diğer insanlardan uzak bir yerde oturdu. Bir yaşlı öksürmeye başlayınca direkt indi. Bizde böyle olmalıyız aslında.
 
Bugün normalde Forum Kayseri'ye gitmeyecektim ama gitmemiz gerekti, gitmişken evin ihtiyaçlarını da aldık ve küçük de olsa bir stok yaptık. Ama görüntülerde olduğu gibi alışveriş arabasını doldurmadık tabii ki.

Migros'ta kasiyerlerin tamamı eldiven takmıştı ve çıkışlarda dezenfektan vardı. Bazı görevliler ve müşterilerde maske de vardı.

Yemek katında sinemalar kapalıydı ve çok fazla kişi yoktu.

Saat 13.30 gibi çok fazla kimse yoktu ve bunu beklemiyordum doğrusu. Saat 16'da yavaş yavaş birileri gelmeye başlamıştı.
 
Gücümüzü toplamamız gerekiyor, sakın evlerden çıkmayın tekrar tekrar söylüyorum evet. Unutmamalıyız, diğer virüsler gibi bu da gidecek ❤️
 

Dosya Ekleri

  • Screenshot_20200318_214720.jpg
    Screenshot_20200318_214720.jpg
    42,8 KB · Görüntüleme: 19
@Motionless IN White sizin Çin'de bulunan haber kaynağından yeni haberler var mı?
Şu anda Çin neredeyse eskisi gibi olmaya başladı. Lakin aşısı bulunmuş, bu yüzden gerekli tedbirler alınmış. İlaçları yurtdışına satacaklarını düşünmüyorum. Şu anda Wuhan temizlenmiş, 1 aya kalmaz her şey eskisine döner. Çinli vatandaşlar, Amerikaya büyük bir kin beslemeye başladı. Attığım fotoğraftan da anlayabilirsiniz.
Bence maalesef bu vaka ve ölü sayısı gittikçe artacak.
Zaten hiçbir şey engel olamaz, sadece etkisini azaltabiliriz. Eğer aşı bulunur ise bir süreliğine virüsü durdurabiliriz ki hemen olacak bir iş değil. Amerikada geliştirilen aşının, mutasyona uğradığı söyleniyor. Ne kadar doğrudur bilinmez ancak duyduklarım bunlar. Panik edecek bir durum yok, sakin bir şekilde hareket edersek. Virüsün etkisini yüksek ölçüde azaltabiliriz.
 
Kesinlikle daha birkaç saat önce haber okudum şehiri tam hatırlamıyorum cemaat kendi aralarında karar verip yasağa uymayacağız koronanın kralıda gelse namazımızı kılacağız demiş. Yani bu tarz konularda devlet sert davranmadığı sürece insanlar kendilerini bir bir şey sanıp kafasına göre kanun yazmaya devam eder.
Bırak kılmak isteyen kılsın. Her koyun kendi bacağından asılır.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı