AMD düşmanları hakkında ne düşünüyorsunuz?

Ban yemeyeceğimi bilsem net düşüncelerimi yazardım ama çok emek verdim bu foruma o yüzden kendimi tutuyorum.

Ya benim görüşüm; oyun oynamak için aklı olan 9100F almaz. R5 1600AF işlemcisi 700TL'den ucuz ve şu an all core 4.2 yapınca 2060 ekran kartını bile neredeyse tamamen besliyor. Ki zaten GPU %99'a kitlenmesin, ne olacak ki? Oyun donmuyor takılmıyor akıyor ve işlemci zaten gülerek yetiyor.

6Core 12Thread işlemci ya. Video'da söylenen laf; Turbo Boost ile zaten overclockluyor, ahahaha. Ya sesli güldüm ya. Overclock falan bir şeyler saçmalamış inanılmaz yani.

NOT: Artık kararımı verdim. Üşenmeyeceğim ve makale yazacağım güncel donanımlar ve sistem bileşenleri tavsiyesi üzerine. Sadece bileşen önermek için değil, tüm mantığını açıklamak için.
 
Son düzenleme:
8 ve 9. nesilin silineceğini nerden biliyon, kahin mi oldun demiş. 9. nesilin silineceğini görmek için kahin olmaya gerek yok. i5 8400 diye bir işlemci vardı, neler olmuş ne güncellemeler gelmiş ve günümüzde hangi ekran kartını besleyebiliyor baksın arkadaş. 9400'ün de aynısını yaşayacağını görmek için dediğim gibi kahin olmaya gerek yok :D.

Intel alıp kazıklanmışsın işte, bilgisayarını aldığın gün 100 TL ucuza ryzen görsen onu alacaktın :D

Not: Gelip bana burada high end duyarı kasmayın. Kaçımız 9700K alıyor burada?
 
@Silinen üye Geçen gün indirim ile 3299TL'e satılan 3900X'i bile ele aldığımızda 3000TL'den düşük fiyata bulmanın zor olduğu 9700K'ı düşündüğümüzde, karşılaştırmak biraz haksızlık olacaktır :) Fiyat olarak agresif tutumu sayesinde AMD her geçen gün daha da geliştirebiliyor kendisini çünkü çok ürün satıyor. Her segmentte Intel'e kafa tutabiliyor işlemci tarafında. Sunucu tarafında zaten sildi süpürdü. Konsol tarafına girmiyorum bile. Bu rekabetin son kullanıcı olan bizlere yaradığını insanlar anlayamıyor. Bana AMD fanboyu diyorlar, nickim Frequency5GHz (9900K) :) Yani 2080Ti ekran kartı takıp 1080P'de oyun açınca 9700K işlemcisi 3900X'ten daha fazla FPS veriyor diye (overclock sonucu özellikle) 9700K daha iyi bir işlemci olmuyor. 240Hz monitör bile takılmış olsa zaten aralarında %5 FPS farkı var yok, bu fark için de neredeyse ''2 kat'' multicore güç farkını tercih etmeyene de saygı duyarım (Multicore gücü farkı olarak 12 çekirdek 24 threadli 3900X işlemcisi; 9700K'dan aşağı yukarı 2 kat daha güçlü)
 
Çekirdeklerim yeter. İntel alıp işlemci darboğazına gireceğime en son çıkan oyunları Ryzen işlemcim ile %15-%20 CPU kullanarak serin serin keyfime bakarım. İntel kötü demiyoruz. Uyguladığı fiyat ile eleştiriyoruz. AMD görüntüyü işlerken kayıp veriyor dediği yerde izlemeyi sonlandırdım.
 
Not: Gelip bana burada üst seviye duyarı kasmayın. Kaçımız 9700K alıyor burada?
Şahsen bütçe sıkıntısı olmasa bile Intel yerine AMD tercih ederdim. Daha ucuza daha uzun ömürlü ve daha performanslı bir işlemci almak varken neden tam tersini tercih edeyim ki?
 
Ryzen ilk çıktığında video işleme gibi işlerde Intel'i ezip geçmişti fakat oyun performansı konusunda Intel'in oldukça gerisindeydi.
Fakat AMD önce 2. nesil ile oyun performansı farkını azalttı ve Intel'e yaklaştı. Bu sayede insanlar AMD'yi daha fazla tercih etmeye başladılar.
Derken 3. nesil Ryzen işlemciler çıktı ve eski nesil Ryzen işlemcilerin fiyatları çok düşürüldü. İşte o zaman olan oldu. Ryzen 7 3700X ile Core i7 9700K arasındaki oyun performansı farkı maksimum %5 civarında.
i3 9100F de artık alınmaz. Ryzen 5 1600 AF gibi bir canavarın yanında patates gibi kalıyor 9100F.
Benim gözümde Intel artık sadece özel işler için kullanılabilir (müzik prodüksiyonu, ileri seviye yazılım programlama gibi). Çünkü bu tarz işleri yapmak için kullanılan programlar zamanında Intel'e göre tasarlandığı için AMD işlemcilerde sorunlu çalışıyor.
Lakin oyun, video işleme ve yayın için Ryzen en iyisidir.

Videoyu çeken arkadaş da sırf "Ağmeğdeğ ığsığnığyoğ" dememek için böyle şeyler söylemiş galiba :D
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı