İyi bir üniversite için iyi bir lise şart mı?

otantikçocuk32

Hectopat
Katılım
20 Kasım 2019
Mesajlar
1.325
Çözümler
2
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar sizce iyi bir üniversite için fen lisesi ve 450 puan üstü anadolu liseleri mi gerekiyor? Çalışan kazanır diyorlar ama ben emin değilim.
 
Eğitim kalitesi de tabii ki önemli. Ama senin çaban da en büyük etken olacaktır. Eğitim kalitesi hangi etkene bağlı dersen direkt öğretmenin kabiliyetine bağlı. Şöyle bir örnek vereyim bir anadolu lisesi düşün her sene seçkin üniversitelere mutlaka 50 öğrenci yolluyor. Fen lisesi düşün sadece 3 mezun yollayabiliyor gibi. Gideceğin okulu biraz araştır mümkünse öğretmenleri sor hatta iletişime geçip fikir edin sana en doğru bilgiyi orada okuyan öğrencilerin de vereceğini unutma. Bu durum da göreceli öğrenciden öğrenciye değişir ama sınıfın en başarılıları ile konuşup geri besleme alabilirsin.
 
Şu an fen lisesi 3. sınıf öğrencisiyim. Yaşadığım ilde bulunan anadolu liseleri ya da diğer liselerde de okuduğum okuldaki öğrencilerin seviyesinde olanlar var. Olay tamamen çalışmakla alakalı. Fakat şunu belirtmek isterim, fen liselerinde daha sıkı bir baskıya maruz kalırsın. Bu seni olumlu da etkileyebilir olumsuz da etkileyebilir.
 
Benim gittiğim lise 3 senelik. En büyük 11.sınıflar. Ama inan bana en az bir fen lisesi kadar iyi eğitim var. Şöyle söyleyeyim, sen kendine güven sonra çok çalış, ne de olsa lise bu. Geçici ama üniversite daha kalıcı daha önemli. Ama liseninde iyi olması işini kolaylaştırır. Mesela sınavsız yerdeki adam ile fen lisesindeki adamın tıp kazanmalarında ki kolaylık aynı mı? Değil. Yani lise üniversiteye gitmeyi kolaylaştırıyor.
 
Kişinin kendinde bitiyor. Meslek lisesinden çıkıp hukuk ve tıp kazanan çok gördüm. İyi bir lise kesinlikle şart değil. Ama meslek lisesinin verdiği etkiyle o yaşta aklı da çalışmadığı için çoğu kişi yan gelip yatıyor ders çalışmıyor, meslek lisesi eğitimi de malum olunca çoğu kişi düşük puanlı üniversitelere gidiyor ya da gidemiyor.
 
O kadar da önemli değil. Yüksek puanlı okulların yüksek olmasının sebebi genelde hocaların iyi olması. İyi hocalar da daha iyi sonuç veriyor. Yine de asıl olay öğrencide bitiyor.
Derslerine çalışmamak için böyle bir konu açan birine şart diye düşünüyorum. Çünkü liseye geçince de çalışmayabilir.
 
Etkisi yok diyen arkadaşlar yalan söyler, vardır. Ancak kötü/orta bir liseye gittiğinde bir şey başaramazsın diye bir kaide de yok. Kendimden örnek vereyim, çok iyi bir lisede değildim. Ortalama bir liseden mezun oldum. Arkadaşlarım arasında MF 4000. de vardı MF 850.000. de. İş öğrencide ve verdiği emekte bitiyor her zaman. Aynı şekilde her fen lisesine giden de mükemmel sıralama çıkarmıyor, onlarda da emek vermediği için kötü yapanlar çıkabiliyor.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı