27" 144 Hz üstü 2K monitör önerisi

  • Konuyu başlatan dyln
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 41
  • Görüntüleme 3.050

dyln

Hectopat
Katılım
23 Aralık 2014
Mesajlar
15
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Selamlar Technopat ailesi,
Senelerdir YouTube'dan bazen de forumdan çok aktif olmasam da takip ediyorum. Bu sefer engin bilgilerinize ve tecrübelerinze ihtiyacım var :D.
biliyorsunuz karantinadayız ve bir kısmımız evden çalışıyor.
Böyle olunca da bendeki bence dandik ve gereksiz büyük monitör iyice rahatsız etmeye başladı ve markete çıktım :)

Şu anki monitörüm: AOC Q3279WG5B (device Manager'da yazan bu fakat internette Q3279VWF yazıyor)
2K 75Hz 31.5". Fena gözükmüyor ama bana çok büyük geliyor, sağa sola, yukarı aşağı oynamıyor ve en önemlisi aşırı parlıyor, fotoğrafları ekledim.
Monitör neredeyse ayna gibi ve bayağı gözümü yoruyor ve sinirimi bozuyor. Öğlen vakti perdeyi bir karış açmamla birlikte yarısını göremez hale geliyorum.

Şimdi gelelim sadete...
Başlıktaki gibi bir özellikte bir monitör almak istiyorum. Gündüzleri kod yazıyorum akşamları da çoğunlukla FPS, bazen RPG bazen indie oyunlar oynuyorum ama oynuyorum yani. En son Doom eternalı bitirdim öyle deyim 😈

Şu anki monitörümü iki sene önce Black Friday'de çok araştırmadan gaza gelip almıştım ve bir daha aynı hatayı yapmak istemiyorum :D.
GPU GTX970 CPU i5-6600K. Ekran kartım biraz yetersiz kalabilir biliyorum ama ilerde onu da geliştiririm.

Bütçem 3500-4000 civarı, aklımda şu model var ama emin olamadım yorumları iyi gibi;
 

Dosya Ekleri

  • 20200422_115409.jpg
    20200422_115409.jpg
    921,5 KB · Görüntüleme: 80
  • 20200422_115404_HDR.jpg
    20200422_115404_HDR.jpg
    769,9 KB · Görüntüleme: 94
Son düzenleyen: Moderatör:
O paraya ekran kartı alman daha iyi olur 2060 alırsın işlemcin destekler. Bu arada bende bakıyorum delirme noktasındayım.
ya ben de düşündüm onu da şu an monitör çok daha acil. önceden onu alıp ekran kartının yetmemesini kaldırabilirim çünkü zaten gün içinde macbook proya bağlı olacak.
fena gözükmüyor, bu sende var mı kullanıyor musun, yoksa düz attın mı :D
bu VA panel, ben IPS tercih edicem sanırım göze daha rahat geliyor diye.
bunun da yükseklik/açı ayalaması yok abi ya :/
 
Samsunga güven diyorum ve arkadaşın önerdiğinin bir üst modelini öneriyorum her şekilde ayarlanabiliyor.
Oyuncuysan (FPS vb.) VA alamanı tavsiye ederim eğer film izliyeceğim, montaj yapacağım falan diyorsan IPS öneririm demin attığım VA. IPS istiyorum diyorsan yaz.
 
Samsunga güven diyorum ve arkadaşın önerdiğinin bir üst modelini öneriyorum her şekilde ayarlanabiliyor.
Oyuncuysan (FPS vb.) VA alamanı tavsiye ederim eğer film izliyeceğim, montaj yapacağım falan diyorsan IPS öneririm demin attığım VA. IPS istiyorum diyorsan yaz.
Dostum bu model nasıl sence?
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı