Ailem bilgisayarda oyun oynamama izin vermiyor

ozNymN

Hectopat
Katılım
8 Haziran 2019
Mesajlar
102
Merhaba, ben 15 yaşındayım, 7. sınıfta ailemin zoruyla bir fünlüj rutinim vardı ve sabah okula gider akşam gelir 2 saat ödev yapardım. Hafta sonları da her gün 2 saat hafta sonu ödevimi yapıp test çözerdim ve ondan sonra 2-3 saat PC'den oyun oynardım. Ama bir gün evde akşam yemeği yerken annem LGS sınavı olana kadar bilgisayara dokunmak yok dedi. Sebebini sorduğumda bir şeyler geveledi ama net bir cevap vermedi. Bu olay 7. sınıfın yarı tatilinin başlamasından 1 gün önceydi.

Ben hafta sonları annemler evde olduğu için PC'de oynamadım ve hafta içi gizlice oynamaya başladım. Ders çalışmam gereken zamanlarımı bilgisayarla harcadığım için not 1. dönem 96 olan ortalamam 91'e düştü. Şimdi 8. sınıftayım ve bunun olmasını istemiyorum, zaten derslerine çalışan bir insanın bilgisayarını alarak derslerden soğuttular. 2. dönemin sonuna 2 ay kaldı ve ben bilgisayarımı istiyorum. Madem notların düşüyor o zaman oynama diyebilirsiniz ama benim diğer hobilerimi de aldılar. Karantinadan önce zate arkadaşlarımla yemek yememi yasaklamışlardı ve şu an tek eğlencem bilgisayar oynamak. Oynadığım oyunlar yüzünden aldı diyebilirsiniz ama hayır ben Farming Simulator 17, Euro Truck Simulator 2 ve construcktion Simulator oynuyordum. Benim iyiliğim için yaptıklarını biliyorum ama yanlış.

Tekrar bilgisayarımı açmak için ne yapabilirim?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Aileler böyledir iyi gidiyorsundur ama bir yerde patlak vereceğini düşünürler en iyisi biraz dişini sık önün açıldığında iyi ki dişimi sıktım dersin.
 
Ailene karşı derdini anlatabilirsen anlarlar diye düşünüyorum. Riskli olarak düşünme bunu. Sonuçta onlarda insan değil mi? Az rahatla ve konuş bence.

Arkadaşın riskli demesinin nedeni açılacak konunun gereksiz tartışmalarla Bit'e bilme ihtimalinin fazla olması. Hatta bir yerden sonra aileler konuyu alakasız yerlere çekip daha fazla yasaklamalar getirebilir.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgisayarın parçalanma riskini göze alamam. Yani yaparlar.

Bilmiyorum daha büyük bi ceza gelebilir.
Aileni karşına alıp konuşabilirsin. Derdini anlatabilirsen anlayacaklardır.
Dünyaya bir kere geliyorsun gerekirse tadın bozulsun ama zevkinden olmaa ne kadar çok dinlersen o kadar cok baskıcı olurlar ve bir hayli seni o kadar yorarlar hayatta.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Onlar senin geleceğin için böyle bir şey yapıyorlar. Evet yaptıkları pek güzel bir şey değil ama onları da düşünmek gerek. Sonuçta senin derslerine odaklanıp sınava hazırlanmanı ve başarılı olmanı istiyorlar. Biraz sabır göstermeye çalış sen de. Sınavların bitince rahat rahat oynarsın yine. Korkma pc bir yere kaçmaz ama fırsatı bir kaçırırsan bir daha bulamayabilirsin. Ileride keşke dememek için sen de derslerine ve sınavlarına odaklan bence.
 
Onlar senin geleceğin için böyle bir şey yapıyorlar. Evet yaptıkları pek güzel bir şey değil ama onları da düşünmek gerek. Sonuçta senin derslerine odaklanıp sınava hazırlanmanı ve başarılı olmanı istiyorlar. Biraz sabır göstermeye çalış sen de. Sınavların bitince rahat rahat oynarsın yine. Korkma PC bir yere kaçmaz ama fırsatı bir kaçırırsan bir daha bulamayabilirsin. Ileri de keşke dememek için sen de derslerine ve sınavlarına odaklan bence.

Lise son sınavında erkek lisesini kazanamazsam bilgisayarı unut dediler. Ben de önceden öyle düşünüyordum da yeter artık sadece ceza çok stresli bir durum. Yani iyi şeyler beklemiyorum sadece daha kötü olmasın diye uğraşıyorum ama gittikçe baskı artıyor.
Yani bir şey isterken başka şeylerden de olabilirim ben bilgisayar oynamak istiyorum ama bunu söylerken telefondan da olabilirim. Ben bu ihtimalin olmadığı bir şekilde yapmak istiyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Geri
Yukarı