Konsol vergilerinden sonra konsol alınır mi?

Sametowskii

Hectopat
Katılım
25 Ocak 2020
Mesajlar
106
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
%50 konsol vergisi varken konsol alınır mı yoksa %20'ye düşene kadar kur artar ve konsolların fiyati daha da artarsa bilemedim yardimci olur musunuz?
 
Hayır, Ayrıca o verginin %50 kısmının uzatılıp, uzatılmayacağını kimse bilemez. Ekonomik yaklaşımlarda ki belirsizlikleri ve hataları yüzünden döviz ile iş yapanlar hep ileriyi düşünerek fiyat biçiyorlar. Zaten döviz belirli sınırı çoktan aştığı için Kamu bankaları ile piyasaya dolar aktarılarak sınırda tutulduğunu unutmayın.

Ama konsol alacaksanız oyun fiyatları açısından Xbox gamepass sayesinde daha avantajlı konumda. Exclusive takıntısı gerçekten zengin eğlencesi haline gelmiş konsol tüketicileri için diyebiliriz. Sony artık oyun abonelik sistemi duyurması gerektiğini düşünüyorum.
 
Son düzenleme:
Almanı önermiyorum. Şahsen ben de geçenlerde Xbox One X almayı düşünüyordum. Yanlış hatırlamıyorsam 2799₺ civarlarındaydı. Şuanki güncel fiyat aşırı pahalı. Ayrıca üstteki arkadaşa katılıyorum, Xbox tavsiye ediyorum.
 
%50 konsol vergisi varken konsol alınır mı yoksa %20'ye düşene kadar kur artar ve konsolların fiyati daha da artarsa bilemedim yardimci olur musunuz?
Alınmaz. Devlet baba sağolsun. Hem kendine hem de devlete konsol alıyorsun. Dolar eski haline dönerse ve fırsatçılık azalırsa Ps4 büyük ihtimalle 3000 - 3500 TL civarlarında olacak.
 
Almanı önermiyorum. Şahsen ben de geçenlerde Xbox One X almayı düşünüyordum. Yanlış hatırlamıyorsam 2799₺ civarlarındaydı. Şu anki güncel fiyat aşırı pahalı. Ayrıca üstteki arkadaşa katılıyorum, Xbox tavsiye ediyorum.

Xbox alacaktim zaten 3000 3700 arasi olur ise alacagim olmadi yurtdisi yasagi kalkinca gürcistan da ucuz oluyor oradan alaacagiz devletimiz sagolsun.
 
Turkiye'de gecici vergi diye bir kavram yoktur. 1997 depreminin gecici vergisi 23 yil sonra bile odenmeye devam etmektedir. Konsollara gelen %50 geri dusmeyecek millet alisacagi icin.
 
Uyarı! Bu konu 4 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı