Günlük Tutuyor musunuz?

Günlük tutmakta mısınız?


  • Oy verenlerin toplamı
    117
Tutmuyorum fakat güzel bir şeydir diye düşünüyorum. Filmlerde, dizilerde bu işi genellikle kızlar yapıyor diye toplumda ufak bir yanlış anlama var. İşte günlük tutmayı "zayıflık" gibi görüyorlar fakat bence iyi bir şey gibi, düşünseniz ya bundan 20-25 sene sonra o günlüğe baktığınızda anılarınız canlanır ve "heyt ne günlerdi bee" dersiniz :)
 
1996-2015 yılları arasında her akşam değil ama kaydedilmesi gereken şeyleri yaşadığım her günü tarihleriyle birlikte tuttum. Şimdi hepsi banka kasalarındalar. 2015 yılından sonra o kadar disiplinli olmadım ama gene de kaydettiğim 130-140 arası yaşanmışlık ve hatıra var, onlar da zamanla diğerlerinin yanında yerini alacak. Ben öldükten sonra da kardeşlerime ya da çocuklarına kalacaklar, çoğunlukla anlatamadığım neler yaşadığımı, yaptığım hataları ve doğruları, bunları neden yaptığımı her şeyiyle anlayacaklar. En azından benden sonra kalacak, beni hatırlayacak kişiler için bir hatıra olacaklar.
 
Yakın zamana kadar küçük bir not defterimde tutuyordum. Ta ki birisi alıp okuyana kadar. İlerde tekrar tutacağım bu sefer bilgisayarıma yazacağım. Belki ilerde onu yazdırıp bir nevi kitap, doküman haline getirebilirim.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı