Almanca vs Fransızca

Hangi Dil?

  • Almanca

    Oy: 32 86,5%
  • Fransızca

    Oy: 5 13,5%

  • Oy verenlerin toplamı
    37
@reptile Maalesef yeteri kadar öğrenemedim hocam. Lisemizde ders olarak verildi ancak sınıf ortamı müsait değildi. O kadar dersten sonra öğrencilerin gözünde kaynak dersi olarak görüldü ve daha çok Almanca derslerinde tabiri caizse goygoya vuruldu. Ben de şahsım olarak yaptım tabii ki ancak üzerine düşüp öğrenseydim şimdi işime çok yarar diye düşünüyorum. Gelin görün ki son pişmanlık neye yarar :D Az çok kendimi anlatacak kadar biliyorum diyelim, Almanya'ya gidip kaybolsam kurtarırım kendimi galiba.
 
Lanet artikeller yüzünden sınavlarda bir türlü 80'in üstüne çıkamıyorum. Neymiş kelimeler artikelli yazılmalıymış. Mis gibi İngilizce'de diline hangisi hoş gelirse onu söylüyorsun ve tutuyor:)
Tam da o yüzden dostum, Fransızca öğrenmelisin. İyi hoş da çok zor be bu Almanca.
 
@reptile Doğrudur tabii ancak kişiden kişiye değişebilen bir olay. Bir işin üzerine düştüğünüz zaman ve o işi severek yapıyorsanız kavraması, yapması daha kolay oluyor. Mesela Rusça'yı hiç çözemedim. O kadar zordu ki sevmemeye başladım, insan sevmeyince de bir noktadan sonra zorlamıyor kendini. Gelin görün ki Rusça önümüzdeki senelerde yeni global dillerden biri olmaya aday, aday bile değil olacak yani, kesin bir gözle bakıyorum.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı