Laptop temizliği sonrası ekrana görüntü gelmiyor

CoolDerin

Kilopat
Katılım
5 Mayıs 2015
Mesajlar
482
Makaleler
5
Herkese merhabalar,

Temizlik sonrası Flex kabloyu bozdum. Flex kablo kısa devre yapıp açmıyordu. Yenisini aldım(aynı model). Flex kabloyu değiştirince kamera gözüktü. Ama görüntü gelmiyor. HDMI veya VNC gibi şeylerle görüntü alabiliyorum. Ne yapmalıyım?

Saygılar.
 
Flex kabloyu tamir eden teknik servisler var. Ücretleri yüksek olabilir ama çözüm o gibi duruyor.
 
Yıllardır duyduğumuz klasik.Farketmeden hasar veriyorsunuz ve sadece Flex kablodan olduğunu düşünüyorsunuz kısa devre olduysa o cihaz görüntü vermez io chip hasar görür bu yüzden laptop ekranı değişirken komple elektriği kesmek gerekir çünkü kısa devre durumunda anakart arıza lambasını yakar.yapabileceginiz tek şey bir bilgisayarcıya gidip farklı bir panel denemek,olmuyor ise anakartı sağlam bir teknik servise göndermek zorundasınız.
 
Kablonun hasarlı olduğunu şöyle düşündüm. Flex kabloyu taktığımda adaptörle güç verdiğimde anakartın adaptör ışığı yanmıyordu. Bunu deneme yanılmayla buldum. Sonra bataryayla testimde kablo yandı. Sonra değiştirdiğimde sorun çıkarmadı. Benim de aklımda panelin bozuk olduğu ihtimali geliyor.
 
Ben de Sony laptop'da benzer bir durum yaşamıştım. Açtım açmasına fakat çok karışık ve herşey milimetrelik bir şekilde yerine oturtulmuş. En son birleştirdiğimde bir kablo hiç ummadığım bir delikten çıkmıştı ve tabiki çalışmadı. Japon cihazları çok karışık.
 
Acemilik zamanlarımda çok laptop bozdum geri dönüşü olmayan.peki neden? Ekrana giden Flex kabloyu adaptör ve batarya takılı iken sök tak yaptığım için.sonuc olarak duzeltemedik.
 

Geri
Yukarı