Gamepower ve benzeri markaların ülkemizde popülerleşmesi

Aryalore

Kilopat
Katılım
23 Haziran 2015
Mesajlar
1.408
Makaleler
1
Arkadaşlar her ne kadar burada önermemeye çalışsak da böyle markalar ülkemizde popülerleşiyor ve bu beni rahatsız etmeye başladı.
Ekipmanları yetmezmiş gibi monitörler, kasalar hatta PSU'ları bile satılıyor. Mesela akakçe sitesinde çok satanlarda 1. sırada Gamepower monitör var.

Bu manzara beni çok üzüyor. Ayrıca bu üstüne logo basılmış kalitesiz Çin Mali ürünlerin sahipleri harika bir pazarlama taktiğine sahip. Ürünlerini YouTube kanallarına gönderiyorlar. Bu kanallar da video boyunca birkaç tane olumsuz özellik sayıp bu markaları övüyor. Fiyat/performans diyerek tanıtıyorlar. Yazılımsal özellikleri, sertifikaları, garanti desteği belirsiz. Kötü malzeme kalitesine sahipler. Bu arada bu kanalların hiç bu ürünleri kullandıklarını görmedim.

Belki dolar kurundan dolayı mecburen bu markalara yöneliyoruz.
Fakat bunu engellemenin bir yolu yok mu? Bana katılıyor musunuz? Sizin düşünceleriniz nelerdir?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba. Xiaomi markasıda böyle. İnsanlar kötülüyor, Çin markası bildiğimiz. Baya bir kişi kullanıyor ama işlerini yetiri kadar görüyor ve oldukca kaliteli bir firma. Gamepower gibi firmalarda böyle bütçe az biliyorum diğer firmalarda fiyatlar oldukca fazla. Bu yüzden insanlar böyle markalara yöneliyor. Bence bunda bir sorun yok. Hatta yabancı ülkelerden Hindistan gibi ülkelerin teknoloji ürünleri kullanıyor. Bence Gamepower gibi markalar ucuz olsa da bayağı iş görüyor fiyatına göre
 
Sana neden katılayım, Asus,MSI,Steelseries, bloody,Logitech gibi dev markalar 500-600₺ mouse satıyor en kötü gaming mouse 200-250₺ aşağısı değil.

Gider adam gamepower alır en fazla 150₺'ye en azından mouse görür. Kendim rog pugio kullanıyorum, durumu olmayan alamaz bu yüzden kesinlikle gamepower markası ve James donkey gibi F/P ürünlerin arkasındayım.

PSU konusuna gelince,

Yok patlar eder şöyle böyle demeyin artık tamamen sallıyorsunuz ne dayanağının var nede bunu yaşayan biri.
Kaldı ki garanti denen birşey var.
PSU modelleri tabi ki bir FSP değil ama 200₺ ile 400₺ çok farklı işler.

Eğer işime gelmiyor diyorsan bir Türk firması kurun görelim, gerçi everest markası var ancak beş para etmez.
siz bu firmaları arkalamazsanız zaten satan 100-200₺ fazla fiyat ile satar rekabet yok diye.
 
Dostum o Gamepower diye kötülediğin monitörün aynısını ViewSonic vs gibi markalarda satıyor hemen hemen bütün büyük markalarda var o monitör üzerine yine o büyük markaların logosu basılmış sadece. Aynı Çin markası, aynı panel aynı malzemeler sadece logosu farklı. Çoğu firma artık bunu yapıyor kendi özel modelleri var ama ucuz segmentte olan ürünlerinin hepsi Çin Mali ama markası o büyük firmalar. Yani kendini çok fazla üzmene gerek yok hatta üzeceğine o büyük markaların giriş segmenti ürünlerini incele Çin Mali olduğunu görünce bir aydınlanma yaşayıp kendini rahatlatabilirsin.
 
Kalitesiz markaları destekleyecek değiliz ama bizler daha çok üzüleceğiz bu satın alma gücüyle. Ama bu tip markaları güncel şekilde araştırmak gerek. Nasıl ki ürünler inceleniyor marka ve şirketler de incelenmeli.

Örneğin Gamepower. 2013'deki ürün ile 2020'deki ürün hala aynı kalitede mi? Gelişme var mı? Kötü ün yaptı diye güncel zamanda haksızlık mı yapılıyor? Kaliteli markalara göre şikayet oranı nedir? Vs. vs. vs.
 
Açıkçası malzeme kalitesi ya da ARGB vs. gibi özelliklerden ödün verilebilir. Siz daha düşük fiyata üst düzey markaların performansı bekliyorsunuz herhalde, fiyatına göre hakettiği performansı veriyorlar, ömürleri de ona göre. Malum, ülkemizde alım gücünün bu kadar düşmesinin ardından bu markaların popüler olması da gayet doğal.
 
Ülkemizde çok normal. Bu kadar vergi, enflasyon, alım gücü düşüklüğü insanları bu ürünlere yönlendiriyor. 1 sene önce hayalim vardı. Tamamen set olarak bilgisayar toplayacaktım Corsair ağırlıklı. O zamanlar alacağım Aorus M5 mouse 100 TL gibiydi. Şimdi bir baktım 260 TL. Şimdi ben ve benim gibi insanlar ne yapsın? Mecburuz ucuz ürünlerr. Bu sebeple de JDonkey, Gamepower, Frisby gibi markalara yöneliyoruz. Ben de istemiyorum almak ama seçeneğim yok pek.
 
Ben neden işimi görecek bir marka ucuza satıyorken diğer pahalılara yöneleyim? Çok garip bir görüş sizinkisi.
 
Sana neden katılayım, ASUS, MSI, SteelSeries, Bloody, Logitech gibi dev markalar 500-600₺ mouse satıyor, en kötü gaming mouse 200-250₺ aşağısı değil.

Gider adam Gamepower alır en fazla 150₺'ye en azından mouse görür. Kendim ROG pugio kullanıyorum, durumu olmayan alamaz bu yüzden kesinlikle Gamepower markası ve James Donkey gibi F/P ürünlerin arkasındayım.
Benzer bir mouse diğerine göre yarı fiyatında, hatta daha ucuza satılıyorsa demek ki bir şeylerden kısılıyor, bu çok açık. Evet büyük markaların logosunun bile bir bedeli var ama o aradaki fark kadar değil. 150 TL'lik ürünü 2 yıl kullanmak mı daha karlı, 250 TL'lik ürünü 5 yıl kullanmak mı? Üstelik kullanılan ürün de daha kaliteli olmuş olacak.

PSU konusuna gelince,

Yok patlar eder şöyle böyle demeyin artık tamamen sallıyorsunuz ne dayanağının var nede bunu yaşayan biri.
Kaldı ki garanti denen bir şey var.
PSU modelleri tabi ki bir FSP değil ama 200₺ ile 400₺ çok farklı işler.
Sadece Sosyal'de bile kalitesiz PSU'lardan sorun yaşayan bir sürü insan var, patlayanı da dahil. Ufacık bir araştırmayla bile bir sürü konu çıkıyor.

Garanti ise kullanıcı hatası mı diyecek, kabul mü edecek muamma.

Bakın hadi mouse, kulaklık gibi ekipmanları bütçe yetmiyorsa illa istiyorsanız yine bu tarz markalardan alın. Hadi bu tamam. Ancak bütün sistemi etkileyebilecek PSU gibi donanımları kaliteli tercih edin, lütfen. Gerekiyorsa ekran kartından kısın. Monitörler de aynı şekilde pahalı ürünler. Bunları da riske atmayın, kaliteli tercih edin derim.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı