Korsan Key kullanmayın kullandırtmayın

Arkadaşlar crack ile alakalı başımdan bir olay geçti bunu anlatmak istiyorum. Ben maalesef çok eskiden çocukken crackli Sims 4 kullanıyordum ve bırakmıştım önceden. Artık crack kullanmıyorum kesinlikle, bu olayı da crack savunanlara söylüyorum. Oyunu önceden internetteki Key'ler ile aktif etmiştim. Bugünlerde bir kız ablama Gmail atmış Sims 4 aldım Key'ini siz kullanıyormuşsunuz diye sonra ablam da onlarla mesajlaştı ve Key bize ait çıktı yani benim eskiden internetten bulup kullandığım Key meğersem çocuğun D&R’dan aldığı Sims 4’ün koduymuş. Sonra hallettik ablam hesabı bulup onlara verdi ama yapamasaydı hak geçecekti çok büyük.

O yüzden lütfen internetten bulmak yerine gidip orijinal oyunu alın bunu herkese söylüyorum sonra başkasının hakkına girmeyin. Öyle bir şey de olmayabilir yaptığınız halde ama bana olduğuna göre herkesin başına gelebilir. Ben de şaşırdım nasıl benim bulduğum kod D&R’daki Key ile eşit çıkabilir ama galiba oyunlar çıkmadan önce Key'lere bakıp yazıyorlar. Kız ablama fatura da atmış olay kesinlikle gerçektir. Bu arada internetten sanırım 2014 yılında baktım ablam öyle söylemiş son giriş tarihine göre siz düşünün.

(Konuyu yanlış yere açtıysam kusura bakmayın)

Crack değil korsan anahtarmış yanlış yazmışım kusura bakmayın ama bu insanların hakkını yemeyi değiştirmez.
 
Son düzenleme:
Hocam fikrinize bir şey diyemem ama tavsiyem antivirüs programı kullanmanız belki bazıları virüs içerebilir, eğer varsa bir sıkıntı olmaz belki.
Olsa bile belki algılayamaz eğer kaynak yeniyse antivirüs güncellemediyse algılamayabilir.Sonra oyunu açarsa geçmiş olsun.
Bazı oyunları korsan bazılarını parasını vererek kullanıyorum. Hak kısmı da çok umrumda değil açıkçası isteyen istediğini yapar. Size zarar vermedikten sonra veya başkasına. Şimdi bazı arkadaşlar ahkam keser. Herkesin kendi Tercih'i korsan.
Kardeşim hak yemeyi küçümseme az empatili ol.
Crack kullanıyorum diye bana laf edenler size gülüyorum. Artık neremle olduğunu tahmin edersiniz :D Kimin ne dediği veya düşündüğü zerre umurumda değil ben bildiğimi okuyacağım :) Dünyanın doğrusu sizsiniz, devam edin :)
Sen bilirsin artık ben karışamam ben uyarabilirim kavgaya gerek yok. :D İnşallah yanlıştan vazgeçersin.
Valla bir oyun 600Tl ile Türkiye piyasasına çıkıyorsa korsan kullanırım. Çünkü Türkiye'de benim yaşımda bir çocuğun kısa sürede 600Tl çıkartması için ruhunu satması lazım. Maalesef Avrupa ülkeleri gibi değiliz.
O zaman hemen kullanma Çok önemliyse kullansan bile indirimde al bence.Ama senin fikrin.
 
Son düzenleme:
Korsan kullanmanın kimseye zararı yok diyorsun yani? Hırsızlık yapmanın mal sahibine zararı yok?

Var ama bu umrumda değil diyorum. Herkes bir yönden hırsız. Şimdi diyebilirsiniz kendi cümlen yime senin cümlenle keşiyor diye. Ben orada direkt direkt zarar vermek manasında demiştim. Dolaylı yoldan evet zararım var adama.

Bilinçli tüketici olun akabinde Türkçe yama için ağlamazsınız.

Bir zahmet İngilizce öğrenin. Sadece oyun için değil başka şeyler içinde.

(Kardeşim hak yemeyi küçümseme az empatili ol.)

Askeri ücretle çalışıp bir oyuna 200TL veren kişiler var. Bu arkadaşlara empatili olmak saçma. Tabii ki isteyen istediğini yapar. Ne demek istediğimi anlamışsınızdır umarım. Hak denen bir şey olduğuna inanmadığım için açıkçası bana saçma geliyor. Inanan inanır bir şeyde demem haddim de değil.
 
Son düzenleme:
Ben orada direk direk zarar vermek manasında demiştim. Dolaylı yoldan evet zararım var adama.
Of ne anlatsam boşuna çıkacak ama yarın öbür gün bu sektorde çalışırsam diye, kendime olan saygımdan dolayı bir kez daha açıklıyorum. Kardeşim adamın malını çalıyorsun malını?? Zarar vermek deyince neden sadece fiziksel şiddet geliyor aklına?
Askeri ücretle çalışıp bir oyuna 200TL veren kişiler var. Bu arkadaşlara empatili olmak saçma.
Sanarsın ki oyun temel ihtiyaç. Başındaki devlet sana ufak tefek eğlencelerini ödeyecek kadar maaş vermiyor sen de gidip çalışan adamdan çalmayı haklı çıkartıyorsun aklınca. Of benim karnım aç deyip marketten mal da çalarım o zaman napayım. Ya da bi ayakkabı 200 liradan başlıyor 500 lira bursumla ayakkabı alıyorum tabi çalıcam ne empatisi?!
Hadi yapıyorsunuz bir de haklı çıkmaya çalıyorsunuz. Hak diye bir şeye ister inan ister inanma, hırsızlık sadece dinde suç değil. Ufacık bir etik ahlakı olan insan yapsa bile bu yaptığını gururla savunmaz.
 
Ben bazı oyunları crackli oynuyorum, cebimin kaldırdıklarını da satın alıyorum. Death Stranding gibi bir hikâye oyunu ülkemizde 400 lira ve benim bunu kaldırabileceğimi mi düşünüyorsunuz?
Cracker grupları yapıyorsa bu benim bir nebze vicdanımdan kalkar. Public bir paylaşım var ve ben de bunu tepe tepe kullanırım.
Ayıptır söylemesi, CoD: MW serilerinin çoklu oyuncusunu çok severim. Hiçbirisi de crackli MP olmuyor. Yaklaşık 500TL'ye gittim Battle Pass edition satın aldım. Steam hesabımda da yurt dışında yaşarken 39 euroya aldığım MW 3 duruyor.
Bunun üzerine RDR2'nin cracki yok, gittim ona da 300 TL verdim. Şirketler bu örnek iki oyun gibi önlemlerini alsın, mecburen alınıyor zaten. Sıkıntı etmeye gerek yok.

Cracklilerin bazıları sıkıntılıdır. Güvenilir değildirler. Bu kullanıcı sorumluluğundadır. İsteyen kullanır, istemeyen kullanmaz. Kimseye de ''Oğlum bunun cracklisi varken neden para veriyorsun?'' kafasında da değilim. Çünkü crackli oyunlarda buglar, sorunlar, güncelleştirme almama sorunları oluyor ve para verilmesinden yanayım.

Kimse kimseye hırsız demesin lütfen.
 
Son düzenleme:
Var ama bu umrumda değil diyorum. Herkes bir yönden hırsız. Şimdi diyebilirsiniz kendi cümlen yime senin cümlenle keşiyor diye. Ben orada direk direk zarar vermek manasında demiştim. Dolaylı yoldan evet zararım var adama.

Bir zahmet İngilizce öğrenin. Sadece oyun için değil başka şeyler içinde.
Kardeşim hak yemeyi küçümseme az empatili ol.
Askeri ücretle çalışıp bir oyuna 200TL veren kişiler var. Bu arkadaşlara empatili olmak saçma. Tabii ki isteyen istediğini yapar. Ne demek istediğimi anlamışsınızdır umarım. Hak denen bir şey olduğuna inanmadığım için açıkçası bana saçma geliyor. Inanan inanır bir şeyde demem haddim de değil.

Of ne anlatsam boşuna çıkacak ama yarın öbür gün bu sektorde çalışırsam diye, kendime olan saygımdan dolayı bir kez daha açıklıyorum. Kardeşim adamın malını çalıyorsun malını? Zarar vermek deyince neden sadece fiziksel şiddet geliyor aklına?

Sanarsın ki oyun temel ihtiyaç. Başındaki devlet sana ufak tefek eğlencelerini ödeyecek kadar maaş vermiyor sen de gidip çalışan adamdan çalmayı haklı çıkartıyorsun aklınca. Of benim karnım aç deyip marketten mal da çalarım o zaman napayım. Ya da bir ayakkabı 200 liradan başlıyor 500 lira bursumla ayakkabı alıyorum tabii çalacağım ne empatisi?
Hadi yapıyorsunuz bir de haklı çıkmaya çalıyorsunuz. Hak diye bir şeye ister inan ister inanma, hırsızlık sadece dinde suç değil. Ufacık bir etik ahlakı olan insan yapsa bile bu yaptığını gururla savunmaz.

Haklısın haksızsınız diye bir şey demedim. Haklıda cçkmaya çalışmıyorum. Ama örnekleriniz cevaplarınız bana saçma geldi. Korsan kullanmak kötü bir şey emek hırsızlığına giriyor. Ama ben bunu aldırmıyorum. İstersem veririm para istersem vermem kimseyi alakadar etmez bu he şimdi öteki dünyacılar gelir ben bu dünyaya göre yaşıyorum. Öteki dünya umrumda değil.
 
Haklısın haksızsınız diye bir şey demedim. Haklıda cçkmaya çalışmıyorum. Ama örnekleriniz cevaplarınız bana saçma geldi. Korsan kullanmak kötü bir şey emek hırsızlığına giriyor. Ama ben bunu aldırmıyorum. İstersem veririm para istersem vermem kimseyi alakadar etmez bu he şimdi öteki dünyacılar gelir ben bu dünyaya göre yaşıyorum. Öteki dünya umrumda değil.
Biz sadece uyarırız. İnşallah doğru yola yönelirsin iyi vakitler.
 
Korsan yazılım kullanmak bir üreticinin, satıcının elindeki malı çalmakla tamamen aynı değil. Adam 10 tane yumurta satıyor diyelim, bir yumurtayı çaldınız, elinde 9 tane yumurta kalıyor. Yazılımda böyle bir şey söz konusu değil, üreticinin tarafında eksilen bir şey yok.

Bedelini karşılayacak paranız olduğu halde korsan yazılım kullanıyorsanız ve hatta bu yazılımla bir de üste para kazanıyorsanız bu yanlış bir şey tabii ki. Ama korsan yazılımı kişisel işleriniz için kullanıyorsunuz ve satın alacak gücünüz yok, bu tolere edilebilir bence, adamın elindeki 10 yumurtadan birini almıyorum ki, param olmadığı için zaten benden para kazanamayacaktı diye düşünebilirsiniz. Buna üreticiler de itiraz etmez. Çünkü yazılımın popülerliğine ve reklamına hizmet etmiş oluyorsunuz kullanıcı sayısını arttırmakla.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı