Çözüldü Ryzen 5 3600 4.1 GHz için 1.32V uygun mudur?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
VID işlemcinin istediği voltaj oluyor. D ise Dynamic'in D'si galiba 😉 VCORE işte. Gigabyte ille havalı olsun diye uğraşmış.

Amacın sıcaklık düşürmekse Cool&Quite da C-State'de açık kalsın, boştayken işlemciyi frenlesin. Hep yüksek frekansa gerek yok.

3000 serisine OC yapmadım, yeter muhtemelen. Yetmezse bas voltajı.

EKLEME: Gigabyte forumlarındaki bir yazı: DVID = Gigabyte Dynamic Vcore. Vcore must be set to normal or DVID will not function. All C states and EIST etc must be enabled.

Yani diyor ki DVID kullanacaksan tüm C State vs. zamazingolar açık olmalı ve VCORE ayarı varsa o da normal olarak ayarlanmış olmalı.
 
Evet, yapabiliyorum.
Dedigimi yap(+0.192) ve 4.1'e ayarla, HWinfo64'ü ac. Prime95 Small FFTs testini çalıştır. Voltaj değerine bak. 1.3'un üstünde olursa, testi durdur. YYonisaretleri ile düşürebiliyorsun, az daha düşür tekrar dene. CPB kapalı olsun.
 
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı