Öz eleştiri yapmak lazım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Muhtemelen küçük bir çocuk, o fiyata güzel bir bilgisayar bulamadınız diye kızmış. Ne var yani bunda? :) Aklı başında herkes konuyu okuyunca ne olduğunu anlar zaten.
 
Burası bir forum, insanlar sadece gerçek hayatta diretilen kurallara harfi harfine uyma zorunluluğu duyar. Hapse girme korkusu bile yettiği için suç işlemekten çoğu kişi kaçınır, kuralları çiğnemez. Ancak bir teknoloji sitesinde olsun ya da bir oyun sunucusunda olsun, sıkı bir yönetim varsa o yer zamanla popülerliğini kaybeder. Bir gün bu forum da unutulup gidecek. İnternet kullanmanın verdiği özgürlük, nasıl olsa ben çıktığımda bir şey olmayacak bir sürü alternatif var şeklinde olan düşünceler burasının popülerliğini kaybetmesinde büyük rol oynayacak. Technopat şu an teknolojiyle yakından ilgilenen, saygılı olan kişilerin kullanımıyla popülerliğini koruyor. Bu kişilere ne zaman karışmaya başlasınlar, işte o zaman forum popülerliğini fazlasıyla kaybeder ve baskıcı olarak adı çıkar. Bu durumun kendileri de farkında olduğu için forumun belli bir kısmına laf edemiyorlar, sıkıysa etsinler. Yönetim nerede olursa olsun o yönetimin altında olan kişileri önemsemez, sadece kullanır. Beğenmiyorsanız çıkabilirsiniz lafını sadece sizin gibi düşünen insanlara kullanabilirler, dediğim gibi bahsettiğim diğer tip kullanıcılara söylemeleri kendilerine oldukça zararlı olur.

Aksine, düzenin olduğu yere her zaman talep vardır. Kurallar ise düzeni sağlamaktadır.
 
Spam şeklinde ve cidden çokça tekrar edilmişse veriyoruz ki hep beraber bakıyoruz konuya. Ama bir düzenleme gelebilir çünkü cidden kötüye kullanılan, kullanıldığında ise ifade özgürlüğü altına sığınılan bir özellik.

Keza mevzu bahis konuda öyle bir kullanım vardı. Kişinin ilgisiz mesajlarına ilgisiz ifadeler bırakılmıştı.

Biz de yorulduk, emin olun.
Buna öneri olarak bu kadar çok ifade yerine beğen ve beğenme olarak sadece iki seçenek olarak yapılandırılabilir belki.
 
Yanlış yazılmış bir yazıyı alıntıladığım için az önce yine uyarı aldım.
Bu benim hatam değil mi?
Elbette benim hatam, açıkça yanlış yazıyı kopyalamış ve çoğaltmış oldum, böyle uyarıya can kurban.
 
  • Beğen
İfadeler: Tim
Bana en son verilen cezanın hatalı verildiğini düşünüyorum. Bu konuda da bahsettim. Yardım edebilir misiniz?
Konu başlığı "macOS VMware Xcode cihaz görünmüyor" iken
Ben de aynısı oldu. Şaşırdım :D.
yazmışsınız. Konuya herhangi bir katkıda bulunmadığı için yerinde olduğunu düşünüyorum.
 
Muhtemelen küçük bir çocuk, o fiyata güzel bir bilgisayar bulamadınız diye kızmış. Ne var yani bunda? :) Aklı başında herkes konuyu okuyunca ne olduğunu anlar zaten.
23 yaşında, DEU'da Türkçe öğretmenliği okuduğunu söylemişti. :)
 
Derdimi anlatamadım, Bluetooth'u o kadar biliyorum, uygulamasını biliyorum, kullanmasını biliyorum, bunun bir teknoloji olduğunu ama özel isim olduğunu bilmiyorum bilmek zorunda değilim. Sırf bunu bilmiyorum diye, yanlış bilgilendirmeden mi yoksa yazım kuralından mı UYARI alacağım.

Bu yanlış bir düşünce bana göre. Bu açıdan bakarsak gerçek hayatta herkesin "Ben mesleğimi biliyorum, iş yerinde nasıl davranmam, nasıl giyinmem gerektiğini bilmiyorum diye uyarı ve ceza mı alacağım?", "Ben bunun okulunu okudum doğru şekilde CV doldurmayı bilmediğim için işe mi alınmayacağım?" demesi lazım.

Her sebebin bir sonucu vardır. İş yerine tıraş olmadan gidersin uyarı alırsın, bir toplulukta yazım kurallarına uymazsın uyarı alırsın. Bunun ne bilip ne bilmediğin ile bir ilgisi olduğunu düşünmüyorum.
 
Öyle bir konuya onay verilmesi de saçma gibi geldi biraz.
İlk mesaj açılmadan önce ihtiyaca yönelik açıldı büyük ihtimal. Açıldıktan sonra düzenlenerek saçma bir şeye çevrildi.
Aynı kişi 2500-3000 TL arasında kulaklık arıyordu bir de. :D
Raporlayınca iki konu da kilitlenmişti sanırım.
 
Sözün gelişi, çok önemli değil demeye çalışıyorum. Konuyu açtı ve ciddiye almıyorsa cevap yazmayız olur biter. :)
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı