Eğitim sistemi nasıl düzelir?

Seradotwav

Megapat
Katılım
15 Eylül 2019
Mesajlar
5.114
Çözümler
47
Yer
Afyonkarahisar
Herkes eğitim sistemi çok kötü, leş vs. diyor fakat neye göre bunu diyor, düzeltmek için ne yapılmalı, eğitim sistemini iyi veya kötü yapan kriterler nelerdir? Bunları demiyorlar en yaygın yanıt: "Balığı uçması için zorluyorlar yeğenim" oluyor.
Kendi fikrime gelecek olursak bence her okul bütün öğrencileri ile teker teker konuşacak 10-15 dakika yeterli olur diye düşünüyorum, konuşmadan sonra ise genel bir sınava sokacaklar öğrenciler 5-10-15 kaç tane seçenek istiyorlar ise onu işaretleyecekler ve o konulardan sınava tabii tutulacaklar. Her konu atıyorum 10 soru sorulacak, yapabilirlerse o konu üstüne çalışmalar yapacak, eğitim görecekler. (Telefonda olduğum için detaylara giremedim, fikir geliştirebilir fakat uygulanabilir mi? Bence uygulanamaz bu şartlarda.) Herkese iyi geceler ve Sosyaller. :)
 
Açıkçası bu sınava dayalı eğitim sisteminin düzelmesini mümkün olmadığını düşünüyorum. Lise sınavında böyleydi o kadar çalıştım çabaladım iyi bir yere geldim denebilir en azından bir proje okulunda eğitim görüyorum ama yapamayanlar dandik meslek liselerine vs. gidecek ve okulu takmamaya başlayacaklar, aynısı üniversite sınavı içinde geçerli sınavı yapamayan düzgün bir meslek sahibi olamıyor.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Önce eğitilen tarafın da biraz istekli olması gerekiyor. Tabii mevcut eğitim sistemi tamamen 4 5 şıklı sınava dayatmalı olduğu için pek bir istek kalmadı.
 

Geri
Yukarı