Günlüğü 50 liraya çalışılır mı?

SuiCast

Kilopat
Katılım
16 Mart 2016
Mesajlar
2.442
Çözümler
3
2-3 ay önce bir adam haftasonları gel sana 50 TL vereyim dedi 10 saat günlük, Gaziantep'de yaşıyorum burada Suriyelilerden dolayı sigorta yapmıyor hiçbir yer. Askerliğimi yapmadığım için fabrikalar ve marketler de beni almıyor. Yaşım 19, hamallığa gittim onu da beceremedim, kambur biriyim sırtımda ağır kaldıramıyorum. Bir yere gittim 1600 TL ücret teklif etti. Günde 14 saat çalıştıracak. Çalışırsan çalış işimiz bu diyor çoğu yer. Yani beğenmiyorsan git kafasında işverenler. Ben ne yapacağım? İçinden çıkamıyorum, 1 senedir evde yatıyorum. Sanayide biri çağırıyor, haftalık 200 veriyormuş çıraklarına.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Çay ocaklarında günde 10-11 saat çalışıp 70-80 TL vermeleri lazım. Öyle iş varsa çalış bence. Ben bir çay ocağının çalışıyordum. Dükkanda pek iş olmuyordu. 60 TL alıyordum.

İnanın kitap bile okuyordum dükkanda. O derece iş yok. Çok kitap bitirdim o dükkanda.
 
Son düzenleme:
19 yaşındasın, kafayı kullanmak için geç kalınmış bir yaş ama hayatta hiçbir şey için geç kalınmaz. Şimdi bir abin olarak sana birkaç öğüt değil, tavsiye vereceğim.

  • Askerliğin gelene kadar günlük işlerde çalış, cebine 3 kuruş girsin, kimseye muhtaç olma. Yeni insanlarla tanışıp, yeni işler yaparak dışarıya karşı açılırsın, evde yat yat nereye kadar? Hayat evde yatmaktan ibaret değil.
  • Askerliğin gelince git, 6 ayda bitirip gel. Fabrikalara başvurmaya çalış. Düzgün bir fabrikaya girip kafanı kullanırsan 8 saat çalışırsın, sigorta yaparlar. Yemeğin, servisin olur. En azından asgari ücret alırsın ama hak ettiğini alırsın sonuç olarak.
  • Ne yaparsan yap, en iyi şekilde yap. Çöpçülük de yapsan en iyi çöpsü sen ol. İnsanlar seni istesin, kendini o konuma getiren bir adam ne aç, ne işsiz kalır.
 
2-3 ay önce bir adam haftasonları gel sana 50 TL vereyim dedi 10 saat günlük, Gaziantep'de yaşıyorum burada suriyelilerden dolayı sigorta yapmıyor hiçbir yer. Askerliğimi yapmadığım için fabrikalar ve marketler de beni almıyor. Yaşım 19, hamallığa gittim onu da beceremedim, kambur biriyim sırtımda ağır kaldıramıyorum. Bir yere gittim 1600 TL ücret teklif etti. Günde 14 saat çalıştıracak. Çalışırsan çalış işimiz bu diyor çoğu yer. Yani beğenmiyorsan git kafasında işverenler. Ben ne yapacağım? İçinden çıkamıyorum, 1 senedir evde yatıyorum. Sanayi de biri çağırıyor, haftalık 200 veriyormuş çıraklarına.

Günlük 50 lira ayda 1500 lira eder 1500 lirayla ev geçindirilmesi imkansıza yakın. Benim gibi bilgisayar hayalin varsa ve bunu gerçekleştirmek istiyorsan. Bence 3 ayda bilgisayarını toplarsın örnek veriyorum sadece. Ama ayda asgari ücretle çalıştıracak bir yer bulursan kaçırma. Ama işinin de sana uygun olması gerek.
 
Hocam, ben 17 yaşındayım. Önceki yaz günlüğü 60 TL'le 12 saat çalışıyordum. Size tavsiyem ajans işlerine başvurmanız, ablam böyle işlere gidiyor. Ürün tanıtımı falan 100'den aşağı almıyor. İşe göre değişiyor para işlerde ama şu an koronavirüsten dolayı pek iş yok.
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Geri
Yukarı