Farklı işletim sistemi kurmak

2 tane işletim sistemini aynı anda kuramaz?
12 tane kuran arkadaşım var.(Ciddiyim.) Ben en fazla 3 tane kurmuştum.

Ya hangi işletim sisteminin çalışacağını bilmiyorum onu soruyorum.
GNU/Linux dağıtımlarına bakabilirsin. Kurulum sırasında elle kurulumu seçerek harici HDD'ne kurabilirsin. Başlangıç için Linux Mint Cinnamon kullanabilirsin.
 
Son düzenleme:
Ya hangi işletim sisteminin çalışacağını bilmiyorum onu soruyorum.
Örneğin elinde bir tane HDD, bir tanede SSD olsun. HDD'ye Linux SSD'ye Windows kurduğumuzu varsaydık, bundan sonra Linux'a girmek istediğimizde BIOS boot menüsünden HDD'yi seçicez ve Linux gelicek aynı şekilde Windows içinde geçerli.
 
Hayatımda yapmadım detaylı ve sırayla anlatım istiyorum kurarsın kuramazsın değil.
Dağıtıma göre değişir. İstediğiniz GNU/Linux dağıtımının ISO'sunu indirin ve USB'ye Rufus ile yazdırın. Boot menüsünden kurulumu başlatın. Kurulacak yeri seçme ekranı geldiğinde "Diski sil." yerine "Başka bir şey/Elle" seçeneğine tıklayın. Harici HDD'nizdeki bölümleri silin. Bir tane 512MB boyutunda "EFI sistem bölümü."(Sisteminiz UEFI değil ise bunu oluşturmayın) ve diskin geri kalanına da EXT4, birincil bölüm, bağlama noktası "/" özelliklerinde bölüm oluşturun. Bootloaderin kurulacağı yeri harici HDD olarak seçin ve bitti. Kurulum sonrası boot menüsünden geçiş yapabilirsiniz.
 
Dağıtıma göre değişir. İstediğiniz GNU/Linux dağıtımının ISO'sunu indirin ve USB'ye Rufus ile yazdırın. Boot menüsünden kurulumu başlatın. Kurulacak yeri seçme ekranı geldiğinde "diski sil." Yerine "başka bir şey/Elle" seçeneğine tıklayın. Harici HDD'nizdeki bölümleri silin. Bir tane "EFI sistem bölümü."(Sisteminiz UEFI değil ise bunu oluşturmayın) ve ext4, birincil bölüm, bağlama noktası "/" özelliklerinde bölüm oluşturun. Bootloader'in kurulacağı yeri harici HDD olarak seçin ve bitti. Kurulum sonrası Boot menüsünden geçiş yapabilirsiniz.

Sorun şu tek bildiğim Linux kurmak istediğim dağıtım falan bilmiyorum.
 
Dağıtıma göre değişir. İstediğiniz GNU/Linux dağıtımının ISO'sunu indirin ve USB'ye Rufus ile yazdırın. Boot menüsünden kurulumu başlatın. Kurulacak yeri seçme ekranı geldiğinde "Diski sil." yerine "Başka bir şey/Elle" seçeneğine tıklayın. Harici HDD'nizdeki bölümleri silin. Bir tane "EFI sistem bölümü."(Sisteminiz UEFI değil ise bunu oluşturmayın) ve EXT4, birincil bölüm, bağlama noktası "/" özelliklerinde bölüm oluşturun. Bootloaderin kurulacağı yeri harici HDD olarak seçin ve bitti. Kurulum sonrası boot menüsünden geçiş yapabilirsiniz.
Çok güzel yere değinmişsiniz. Sisteminiz UEFI değilse EFI bölümü oluşturmayın, bir anlamı olmayacaktır.
 

Geri
Yukarı