R5 3600 ısınıyor

Aytuğ

Kilopat
Katılım
6 Mart 2016
Mesajlar
304
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Bilgisayarı daha bugün birleştirdim ve MSI Afterburner ile takip ederek Minecraft açtım RTX ile. İşlemci en ufak bir yükte, 10% da olsa 90% da olsa sıcaklık olarak bir anda fırlıyor. Ortalama 70-80 derece civarında gezdi ve hatta bazen 90+ derecelere fırladı. En yüksek 93 gördüm ama 10 dakika oynadıktan sonra kapattım ve bir oyun açmaya korkuyorum açıkçası. Forumda biraz gezdim ve undervolt denilen şey ile insanların bayağı fayda ettiğini gördüm fakat hayatımda hiç ne overclock ne undervolt yaptım. Hatta BIOS'a bile yabancı sayılırım. Bu konuda çok kolay dediğiniz çözümünüz var mı? Eğer böyle sıkıntılı devam edecekse iade edip 3600X almayı düşünebilirim, arada 250 lira gibi bir fark var şu anda. Ne önerirsiniz? Tekrar iade et, sipariş et, bekle falan uğraşmak istemiyorum pek, ağır render da yapmıyorum o yüzden performansta büyük fark hissedeceğimi sanmıyorum. Genel amaç oyun oynamak. Sizce ne yapmalıyım? Silikonum kötü bile denk gelmiş olsa undervolt gerçekten fark yaratır derseniz lütfen 5 yaşında bir çocuğa anlatır gibi anlatır mısınız nasıl yapıldığını? Anakartım B450M S2H, kasa Corsair Spec Delta 550W, ekran kartı Galax RTX 2060.

Kısa Özet: İşlemcim daha bugün toplanan sistemde 93 dereceyi gördü. Undervolt daha önce hiç yapmamış birisi olarak ne önerirsiniz?
 
AMD'nin çalışma prensibi ısınmadır. İyi bir sıvı soğutucu veya kule tipi soğutucı almakta fayda var.
Soğutucuya şu anda ayıracak param yok maalesef, 200-250 liraya güzel bir soğutucu öneriniz varsa başka tabii ama benim gördüklerim 400den aşağı değiller. Performanstan feragat etmeye razıyım onun dışında. Zaten kartım 2060 olduğu için işlemcinin 4.2GHz hızı çoğu oyunda gereksiz kaçar gibi geliyor.
 
Soğutucuya şu anda ayıracak param yok maalesef, 200-250 liraya güzel bir soğutucu öneriniz varsa başka tabii ama benim gördüklerim 400'den aşağı değiller. Performanstan feragat etmeye razıyım onun dışında. Zaten kartım 2060 olduğu için işlemcinin 4.2GHz hızı çoğu oyunda gereksiz kaçar gibi geliyor.

Bence biraz daha para biriktirip almalısınız işlemcinin ömrü kısalır böyle.
 
lütfen 5 yaşında bir çocuğa anlatır gibi anlatır mısınız nasıl yapıldığını?
BIOS'dan Core Performance Boost'u kapatıp dener misiniz?

Ryzen serisinde çözüldü bu sorun.
Özür dilerim hocam ama nerden kapatıyorum? Biostan büyük ihtimal ama neresinde yer alıyor? Gigabyte B450m s2h anakartım.
 

Geri
Yukarı