Sanırım Windows 10 devri kapanıyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Çok garip bir şey gördüm bugün okulda, çoğu okul bilgisayarı Linux kullanmaya başlamış. Sistem başlayınca Chrome logosu çıkıyor. Sanırım Lite version bir Linux işletim sistemi kullanıyor hepsi. Windows 10 devre kapanıyor galiba.
 
Alakası yok özellikler bölümüne baktım logo Chrome logosu olsa da ayarlar da Linux Lite gibi bir şey yazıyordu eminim bundan.
ChromeOS'da da açılıșta Chrome logosu çıkıyor.
 
Beyler bir de işletim sistemin de böyle Android tablet havası var emin misiniz ChromeOS olduğuna?
 
Bu arada okul bilgisayarları lisanslı Office yazılımları kullanıyor. Office'in Linux desteği var mı?

Benim görev yaptığım okulda Office kullanılmıyor, Pardus adlı işletim sistemine Libre Office kurulu. Zaten Windows 8.1 kullandığımız zamanlarda da lisanslı kullanmıyorduk. Windows bile KMSpico ile etkinleştirilmişti bilgisayar öğretmeni tarafından. Hiçbir zaman Windows 10 kullanmadık ki kullanmayı bırakalım.
 
Benim görev yaptığım okulda Office kullanılmıyor, Pardus adlı işletim sistemine libre Office kurulu. Zaten Windows 8.1 kullandığımız zamanlarda da lisanslı kullanmıyorduk. Windows bile KMSpico ile etkinleştirilmişti bilgisayar öğretmeni tarafından. Hiçbir zaman Windows 10 kullanmadık ki kullanmayı bırakalım.

Yok bizde hepsi parayla. Okul lisansı öyle korsan olarak kullanır ise ceza dahi alabilir onu yapan. İnan bana okula dahi ceza keserler bunun için.
 
Beyler bir de işletim sisteminde böyle Android tablet havası var emin misiniz ChromeOS olduğuna?
1. Android, Linux tabanlıdır.
2. ChromeOS, Linux tabanlıdır.
3. Android de, ChromeOS da Google ürünüdür.

Ve siz de diyorsunuz, boot ederken Chrome logosu çıkıyor diye. Niye hala emin olamadınız onu anlayamadım. :)
 
MIT'de yüksek lisans yaptığım zaman dual boot kullanıyorduk sistemleri, bir yanda Linux varken diğer yandan da Windows vardı, Windows'a hala ihtiyaç var ve bu işletim sisteminin devrinin biteceğini zannetmiyorum, en azından önümüzdeki 5 yıl içinde, eğer Microsoft 11 falan çıkarırsa ona geçeriz.
 
Buradan Chromeos'u inceleyebilirsiniz, gördüğünüz chromeos evet. Android'e çok benziyor, eski cihazlar için çok güzel duruyor.

Aynen hocam bu. Bu arada okul bilgisayarları öyle güçlü değil. Sanırım Pentium işlemci kullanıyordu 1.8GHz mi ne öyle bir şeydi. Düşük sistem olduğu için bu işletim sistemini kurmuş olabilirler.

1598611233062.png
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı