Ryzen 5 3600 ve RX 5600 XT darboğaz

Minecraft ile mi test ediyorsunuz sistemi?
Eğer droptan ve kasmadan oynanmıyorsa, Ram' den kaynaklı olabilir, Minecraft oyun için yetersiz RAM alıyor, ben de 1G almış yani 1GB. Siz bunu internetten çözümünü bulabilirsiniz, benim durum da sizin gibiydi, böyle çözdüm.
Minecraft RAM verme yazın, çıkar.
 
Minecraft ile mi test ediyorsunuz sistemi?
Eğer droptan ve kasmadan oynanmıyorsa, RAM'den kaynaklı olabilir, Minecraft oyun için yetersiz RAM alıyor, ben de 1G almış yani 1GB. Siz bunu internetten çözümünü bulabilirsiniz, benim durum da sizin gibiydi, böyle çözdüm.
Minecraft RAM verme yazın, çıkar.

Olmaz bu. Adam zaten 9-10GB kullanıyor demiş.
 
Sistemi toplayalı 1 ay oldu ve şimdiye kadar çok güçlü bir oyun oynamadım. Minecraft'ta shader açınca artık iyice ortaya çıktı. İşlemcim %10 kullanılıyor ve en fazla %20 görüyorum. Ekran kartıda %100 kullanılmıyor %60-70'lerde arkadaşım ile konuşurken "besleyemez sorun var" dedi. Az önce Minecraft'ta girdim ve 30 FPS'leri görünce birine danıştım oda ekran kartında sorun olmadığını sistemi kendim topladığım için BIOS'tan yapılan ayarları yapmadığımdan dolayı darboğaz yaptığını söyledi. Bende buraya yazayım dedim. MSI Afterburner'dan voltaj limitini artırdım 30 MHz frekans arttırdım yine bir şey değişmedi. Güç kaynağı 750W yani gayet yeterli.

Sistem;
Ryzen 5 3600.
RX 5600 XT.
X570-P.
High Power performancegd 750W 80+Gold.
Corsair vengace 3600MHz CL18 2*8 GB RAM.
XPG SX8100 M.2.
Anakart ne güncel i sürücüleri
 
Bendede 3600 ve rx5600xt var biosdan da hiçbir ayar yapmadan driverları güncelledim kullanmaya başladım darboğaz hiçbir oyunda yaşamadım oyun ayarlarından yada driver güncellemesinden dolayı yapıyor olabilir
 
150-170 oluyor.

BIOS güncel, RAM'lerin frekanslarınıda BIOS'tan arttırdım.

Anakart X570-P sürücüler güncel.

RAM'ler de BIOS'tan XMP ile en yüksel frekansta çalışıyorsa sorun yok gibi görünüyor. Shader kaynaklı düşük FPS olabilir. Ya da oynadığınız oyunun senkronizasyonun da sıkıntı olabilir. Başka bir versiyonunu deneyin.
 
Hocam pek bilgim yok ama V-Sync veya G-Sync varsa eğer onlarda FPS sınırı koyuyor

Apex Legends'ta V-Sync kapalı 1660S ile 150 FPS üstü alıyorum tiremeler bayağı var takılma falan ama V-Sync açıkken titreme takılma ani FPS düşüşleri falan yok ve 72 FPS'de takılı kalıyor monitörümde 72 Hz yani demem o ki belki V-Sync benzeri bir şey vardır adı değişik olabilir Minecraft içinde.
 

Geri
Yukarı