GNU/Linux Programlama Araçları

code OSS ile VScode farkı nedir? Bana aynı geldi.

code OSS Vscode open Source project esasında oluşturulmuş bir editördür. Vscode gibi fakat VScode'da olan izleyiciler yok.
Visual Studio code, GCC ve g++ bana yetiyor. İleri düzey projelerde IDE gerekebilir belki.

Ben hep karıştırıyorum IDE ve editorların farkı nedir? Mesela Microsoft'un sitesinde Visual Studio'ya ayrı bir açıklama vscodea başka açıklama yazmış.
 
C ve C++'ya ne kadar ihtiyacınız var?
Bence Python, Java veya C# üzerinde çalışın.

Şansımıza çok güzel bir PyCharm IDE var Linux'ta.

C ve C++ IDE bilmiyorum ama bir ara Linux dersler izlerken,
"Gedit" komutu ile boş bir alana C ile ilgili kodlar yazıyorlardı (C dilinde kodlama işte).
Sonra "gcc" diye bir şeyle ya da komutla yine terminal üzerinde derleyip, çalıştırıyorlardı.
Yani terminal üzerinden kodlama yapıyorlardı. Terminal'i IDE gibi kullanıyorlardı.
 
Son düzenleme:
Ben hep karıştırıyorum IDE ve editorların farkı nedir? Mesela Microsoft'un sitesinde Visual Studio'ya ayrı bir açıklama VS Code'a başka açıklama yazmış.
IDE'ler çok daha yetenekli ve daha ağır programlar. Aşağıda detaylıca açıklamış olduğum bir mesaj var.
Visual Studio Community, içinde derleyici, hata ayıklayıcı, tasarım araçları, profil oluşturucuları, setup oluşturucuları, testler, intellisense gibi sayısız araç ile birlikte gelir. C#'ta grafik arayüzlü uygulamaları içindeki designer kısmından kolaylıkla düzenleyebilirsiniz. Üzerine buton sürükleyerek koyabilirsiniz ve sağ taraftaki özellikler kısmından butonun özelliklerini değiştirebilirsiniz. C#, C++, Visual Basic gibi dillerde doğrudan EXE dosyası derleyebilir. Derlenen EXE dosyasına kolaylıkla ikon, resource, açıklama, yayınlayan kuruluş gibi bilgileri gömebileceğiniz arayüzü bulunur. İçine kurulabilecek bir sürü eklenti vardır. Örneğin Xamarin eklentisi ile C# kullanarak mobil uygulama yapabilirsiniz.(Tavsiye etmiyorum daha iyi alternatifleri var.) Daha benim bilmediğim veya saymayı unuttuğum bir sürü özellik içerir.

Visual Studio Code ise genellikle derlenmeye ihtiyaç duymayan diller için kullanılır. Hata ayıklayıcı ve intellisense içerir. Eklenti desteği vardır ve eklentiler ile ekstra özelliklere sahip olabilir. Hafif bir programdır. Çapraz-platform desteği vardır.
 
Orada unuttuğum bazı şeyler var. Visual Studio IDE'de Azure gibi bulutla alakalı şeyler için de özellikler var. Sadece yerel değil yani.

Visual Studio çok laglı bir IDE. Allah korusun onu bizden amin.
Harbiden de ağır çalışıyor.
 
@Kerem00 Windows böyle bir şey kurmak çok mantıksız. Çok profesyonel değilseniz yani.
C# ihtiyacı olanlar kuruyor genelde. Ama diğer dilleri de bünyesinde barındırdığı için çok saçma şekilde hantal çalışıyor ve sistemi de yoruyor.
Mesela benim i7-7500U işlemcili ve 12 GB Ram'li notebookumda ağırdı.
Ama Java Eclipse yağ gibi akıyordu.

C# için herhalde Visual Studio Expert C# 2010 yeterli. 109 MB ve rahat bir kullanım sunuyor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı