Dolar kaça kadar düşer?

Bu Amerika böyle devam ederse iç savaş çıkarsa biz ne tür olarak karlı ne tür zararlı çıkarız bu durumdan?

Ara mal ve yatırım malları ithalatımızda da yaptığımız ihracatımızda da Amerika ve AB ülkeleri en büyük paya sahip. Yani bugün "Amerika batıyor, AB batıyor hülooooğ" diyenlerin istekleri gerçek olur da gerçekten bu ülkeler büyük zarar görürse, ara mal ve yatırım malı ithal edecek ülke bulamayız, bu yüzden de sanayi üretimimiz, fabrikalarımız, üretim kapasitemiz ve istihdam olumsuz etkilenir. Çünkü bu ürünleri yerel olarak üretecek halihazırda ne bir bilgi birikimimiz ne de AR-GE altyapımız var. Ortada kalırız yani. (Üretiriz yeeeaa n'olacak niz Türküz edebiyatına girmeyin sakın o işler öyle olmuyor. Olsaydı niye üretemedik bu zamana kadar?

Diğer yandan da ihracatımız büyük ölçüde sekteye uğrayacağı için bugün ihracata dayalı üretim yapan ve bu yönde devasa krediler çeken, kapasitelerini, istihdamlarını artıran firmalarımız birer birer alarm vermeye, hatta iflas bayraklarını çekmeye başlar. Dolayısıyla biz bu işten ŞU AN İÇİN zararlı çıkarız.

Ama eğer biz ülkedeki teknik okul, meslek okulu ve üniversite eğitimi kalitesini artırırsak, üniversitelerin birçoğunu kapatıp dönüştürürsek, kontenjanları azaltırsak, inşaat sektörüne saçtığımız paraların aynısını yüksek katma değer üreten sektörlere de verebilirsek, ithal ettiğimiz ara malları üretebilmemiz için yani ülkemizdeki ham madde bolluğunu kendi lehimize kullanarak işleme kapasitesi yaratabilirsek, o zaman bazı şeyleri lehimize çevirebiliriz.

Bu işler montaj sanayi kurup %100 yerli ve milli diyerek olmuyor yani.
 
maxresdefault.jpg
 

Yeni konular

Geri
Yukarı