Sıfır egea hatchback urban Plus alınır mı?

Kim ne derse desin ama bu fiyatları ben asla böyle bir arabaya vermem. Benim için arabada en önemli şey güvenliktir gerisi boş zaten. Güvenli olmayan bir araba Fiyat/Fayda olarak mükemmel bile olsa asla tercih edilemez. Özellik bu fiyatlara bir fiat egea almayı düşünmek tamamıyla bir kabus;

1602346108584.png


Euro ncap çarpışma testlerinde "egea" değil "tipo" modeli yani Avrupa ismiyle satılan hatchback olan modeli çarpışma testlerinde 3 yıldız alıyor. Eğer parasını verip güvenlik paketi alırsanız bu yıldız sayısı 4'e çıkıyor. Açıkcası böyle bir araca ben canımı teslim etmem. Kaza geliyorum demez. Siz ne kadar iyi bir şöför olduğunu düşünüyorsanız bile bir tane insanın hatası canınıza mal olur. Bundan dolayı konforumdan ve donanımdan kısar ama güvenli bir araç alırım.
Egea c segment alınabilecek en ucuz araba fazla kaliteli olmasını beklemek zaten doğru değil.
Kalite gibi bir beklentimiz yok. Canımızı emanet edeceğimiz bir şeyin güvenli olmasını beklemek en doğru hakkımız.
Bu arada yakın zamanda aracın hava yastıklarının açılmadığına dair binlerce şikayet yağmıştı ne kadar çabuk unuttunuz?
1602346734332.png


1602346637406.png


 
Kim ne derse desin ama bu fiyatları ben asla böyle bir arabaya vermem. Benim için arabada en önemli şey güvenliktir gerisi boş zaten.
Egea'da kullanılan şasi, Jeep Compass modelinin de şasisi. Bu şasinin dayanımında ve darbe sönümlemesinde sorun yok. Egea gibi uygun fiyatlı olması istenen bir arabanın güvenlik ekipmanları FIAT tarafından az tutuldu. Güvenlik paketi olan bir Egea'nın, %50 vergi dilimi içinde tutulabilmesi halinde başka bir alternatif yok.

Kalite gibi bir beklentimiz yok. Canımızı emanet edeceğimiz bir şeyin güvenli olmasını beklemek en doğru hakkımız.
Bu görselini verdiğin kazada darbeyi direkt olarak sütunlar almış. Daha geçen yaz benzer darbeyi alan Mercedes'in yeni model üst segment SUV aracı, neredeyse C sütununa kadar dorsenin altındaydı. Neyle neyi karşılaştırdığını bilmek lazım.

10 yıllık bir arabaya sen şu anda sıfır Egea parası verdiğinde, o arabanın içindeki güvenlik ekipmanları şimdikinden daha iyi olmayacak. 10 yıl önce 5 yıldız alan arabaları sen şu anda teste sok, onların da en iyileri 4 yıldız ancak alır. Bu kriterler sürekli güncelleniyor.

Egea iyi arabadır, kötü arabadır tartışmasına gerek yok. Fiyatı neyse verebilecekleri bu kadar, başka alternatif bu sınıfta yok. Daha güvenli bir alternatif de yok güvenlik paketli haliyle.
 
Son düzenleme:
Egea'nın paketlerine baktığımda Urban Plus için Fire ve M.jet olarak 2 seçenek var. Aralarında yaklaşık 40K var. Eğer M.jet olanını diyorsan aynı fiyata en boş manuel 1.6 Corolla alınabiliyor. Fire'yı kastettiysen bütçen 20K kadar yetersiz kalıyor.

Eğer senaryo böyleyse ben Corolla tercih ederdim. En azından 5 yıldız ve güvenliği daha iyi olan bir araç. Bütçen yetmiyorsa yapacak bir şey yok. Saçma sapan teneke B segmentler bile 100 bini aşmış iken bu para sıfır Egea'ya verilebilir. Verilmez ama verilir...

Güvenlik açıklarını da artık aracı zorlamadan, hız yapmadan tolere edeceksin. Hız yapınca yaşayacağına hiçbir marka garanti vermez ama tabii ki altındaki aracın da gerçeklerini bileceksin artislik yapmadan önce. Ne kadar ekmek o kadar köfte.

Ha bir de 3 ay sonra mevcut paraya Egea bile bakamayacak hale gelinebilir. Bu da geleceğe acı bir not olsun :)
 
Son düzenleme:
Corolla çok mantıklı bir tercih olur. Bir de neden fransız düşmanlığı yapıldığını anlamadım. Özellikle @Akif ve @Saboteur açıklarsanız sevinirim. Fransızların çok güzel arabaları var.
Fransız düşmanlığı yapmadım. C-Elysee ve Peugeot 301 gibi 1998 yılından kalma, çok daha dayanıksız şasilere sahip ve aynı oranda kalitesiz arabaları öneren olursa bozuşurum dedim. Konu 3008, C5 Aircross falan değil.

Ayrıca bu bütçelerde Corolla için gerekecek fiyat farkı kolay kolay kabul edilebilecek bir fark değil.
 
Geçen bu marka araba yolda kalmış adam yardım edin dedi bizde üç arkadaş edelim dedik. Arkadaş sen güçlüsün ortaya geç dedi bende arkadan yüklendim kaporta içeri esniyor sonra elimde kalır diye kenara geçtim arka lambana ittireyim dedim çatırdadı yok aga dedim güç bela vurdurduk arabayı. Düşün yani bunla kaza yaparsak ne olur?
 

Geri
Yukarı