Sıfır egea hatchback urban Plus alınır mı?

Corolla çok mantıklı bir tercih olur. Bir de neden fransız düşmanlığı yapıldığını anlamadım. Özellikle @Akif ve @Yararsız Üye açıklarsanız sevinirim. Fransızların çok güzel arabaları var.
301,C-elysse gibi b segment giriş seviyesi araçlar için söyleniyor. İki arabada genel olarak tenekeler.

Benzinli Fire için tavsiye istendi. O modelle Corolla arasında "bu bütçelerde" kapatılması pek mümkün olmayan bir fark var maalesef.
O halde Corolla için kalan açığı kapatmak zor olacaktır. Yine de bu alternatifi bilmiyorsa ve ani şekilde bütçesi artarsa söylemekte fayda var. Ben yerinde olsam Egea alacak olsam dahi alırdım. Sonuç olarak araba piyasasının gidişatı belli. Hiçbir şey sahibi olmamaktansa bir şey sahibi olmayı tercih ederim.

@Megaton Kaporta zaten kazada "dağılması" için yapılıyor. Senin tuttuğun ve esnettiğin yer arabanın şasisi değil.

Hocam isterseniz şase de esnesin ne diyeyim.
Anladım ama hani arabanın ne kadar sağlam olduğunu pardon olmadığını anlatmaya çalıştım.

Kaporta dağılması için değil hasarı emmesi ve yaşam alanını koruması için yapıyor.

İkincisi ben de çok eski bir Fransız aracı sahibiyim. 30 yıldır adamların kaportası değişmemiş. Citroen Pejolarda saçma sapan aliminyum kullanmışlar. Düzeltme tamir edilme sıfır.

Fransızların genel olarak malzeme kalitesi düşük. Bu sebeple önermiyorum. FIAT da çok farklı değil. 200 bin lirayı B segmente vereceksem o araba da Egea olmazdı. Sadece geniş ve ekonomik.

@Jira Zaten sorun, üyelerin bütçeye göre tavsiye vermeyi kabullenememesi. Bu bütçede olan bir arabanın zaten ne kadar kaliteli olabileceği belli, konu zaten o değil. Yalnız Jeep Compass modelinde de kullanılan, yüksek çelik dayanımı ve darbe mühendisliğinin önemli olduğu 2002 yılından sonra yapılmış bir şasiye sahip arabaya teneke demek ayrı bir eleştiri konusu. Ne kadar ekmek, o kadar köfte. 10 yıl önce 5 yıldız almış bu bütçedeki bir araba güncel kriterlerle 3-4 yıldız alabilir. Egea'yı 5 yıldız almadığı için eleştirenler işin bu kısmını göz ardı ediyor.

Kaporta dağılması için değil hasarı emmesi ve yaşam alanını koruması için yapıyor.
Peki bunu deforme olmadan nasıl yapacak? Aynı şeyi nüansla söylemişsin.

200 bin lirayı B segmente vereceksem o araba da Egea olmazdı.
Burada 2 sorun var; birincisi bütçe 200,000 TL değil. 200 bin bütçe olsa Corolla önerirdik. Diğer sorun ise Egea B sınıfı değil.

Ayrıca gözden kaçırdığınız önemli bir konu daha var, Corolla'nın giriş seviyesi paketleri de stok araba bulunana kadar %80'lik ÖTV dilimine girecek muhtemelen. O zaman 180 bin değil 230-240 bin TL arasında olacak o paketler de.

Kaporta dağılarak bu dediklerini yapıyor zaten :D

Egea'nın hitap ettiği kitle belli arkadaşlar, boşa tartışmanın manası yok. TR'de de satış adetlerine bakarsanız patır patır satılan modellerden biri. Neden? İlk sebebi ekonomik ve ucuz olması, taksi ve çalışanına dandik filo aracı vermek isteyen şirketler için birebir bir seçim.

Ben 3-4 kişilik bir aile olsam arkadakilerin güvenliğini düşünürek bütçemi zorlardım ve Corolla alırdım ama adam bunu yapamıyorsa da yapacak bir şey yok. Alsın. Ama alıyorsa da malzeme kalitesinden güvenliğine kadar aracın zaafiyetlerini bilsin.

Teneke kardeşim. Egea da basbaya B sınıfı. En fazla B+ dersin. Accent Blue'ya da C segment diyor firma. Ama gelgelelim araba Egea'dan bile boş.

Bir de Egea kaportası dağılınca yaşam alanını da koruyamıyor. Ben söyledim net şekilde sadece ekonomik bir araç. 1.4 Fire ise Palio'larda kullanılan 8valf çok az yakan bir motor. Yağ yakmasıyla ünlü olan model. Şu an düzeldi mi bilmiyorum. Alacak arkadaşa iyi araştırmasını öneririm. Ben olsam bu paraya 4-5 yaşında Golf-Jetta alırım. Şayet abimde 7 yaşında Golf var ve bu Egea'lara tercih ederim.

Kaporta dağılarak bu dediklerini yapıyor zaten :D.

Egea'nın hitap ettiği kitle belli arkadaşlar, boşa tartışmanın manası yok. TR'de de satış fiyatlarına bakarsanız patır patır satılan modellerden biri. Neden? İlk sebebi ekonomik ve ucuz olması, taksi ve çalışanına dandik filo aracı vermek isteyen şirketler için birebir bir seçim.

Ben 3-4 kişilik bir aile olsam arkadakilerin güvenliğini düşünürek bütçemi zorlardım ve corolla alırdım ama adam bunu yapamıyorsa da yapacak bir şey yok. Alsın. Ama alıyorsa da malzeme kalitesinden güvenliğine kadar aracın zaafiyetlerini bilsin.

Toyota çok güvenilir tam bir aile arabası bizde de Toyota CHR hibrit var.

@Akif Araba sınıfı nasıl belirleniyor peki? O konuda bilgin var mı? Eskiden tampon mesafesine bakılırdı, uzun süredir aks mesafesine bakılıyor. Aks mesafesine göre de, üretim planlamasına göre de, pazar konumlandırmasına göre de, iç mekan hacmine göre de, kısacası her açıdan Egea C sınıfı arabadır.

Kaportasının kalitesiz olması arabayı teneke yapmaz. O zaman sana 1950 model Amerikan arabalarını verelim 2 mm sac kalınlığı olan 3 tonluklardan. Yalnız 50 km/s üstü bir hızla sakın bir yere çarpma, o motor senin kucağına kadar giriyor sonrasında...

Technopat Haberler

Geri
Yukarı