XPG Precog İnceleme

IMG_20200503_160957.jpg


IMG_20200503_161021.jpg IMG_20200503_161110.jpg

Kutu:
Ürün klasik karton kutular yerine çok güzel bir taşıma çantasının içinde geliyor. Üzerindeki kartonda kulaklık hakkında bilmemiz gereken neredeyse her şey mevcut. Dışı biraz yumuşak, fermuar tutacağındaki XPG logosu da ayrı hoş duruyor.

IMG_20200503_161258.jpg


IMG_20200503_161233.jpg

Taşıma çantasının içinde tüm kablolar ve kağıtlar ayrı yerlerde lastikli file gözlerin içinde geliyor, taşırken büyük kolaylık sağlayacak bu gözler kullanmadığımız kabloları saklamak için de bire bir.

Ürünün içinden çıkanlar:
  • Kulaklık
  • Çıkarılabilir mikrofon ve rüzgarlığı
  • Type-c to Type-c kablo
  • Type-c'den Type-a (klasik USB) dönüştürücü
  • 3.5mm AUX kablo
  • Y AUX ayırıcı kablo
Kablolar:
Kablo kalitesi oldukça güzel tüm kablolar örgü ile kaplanmış ve uzun yıllar sorun yaratmayacak gibi duruyor. Ürün hem Type-c hem de AUX ile bağlanıyor olması güzel bir özellik ama şimdilik AUX ile kullanmadım.

Type-c kablonun üzerinde oldukça büyük bir amfi var, görevini güzelce yerine getiriyor. Bu amfi üzerinden ses açma kısma, mikrofon kapatıp açma, ışıklandırmayı açıp kapama, ENC açma kapama ve modlar arasında değişiklik yapma gibi işlevleri yerine getirmek için ayrı ayrı konumlandırılmış tuşlar mevcut. Amfi hakkında söyleyebileceğim tek olumsuz şey biraz ısınıyor.

Mikrofon:
Çıkarılabilir mikrofon hoş olmuş, bozulması durumunda değişim yapmam mümkün. Mikrofonun rüzgar filtresi ile birlikte gelmesi de ayrıca güzel olmuş, çevresel seslerin azaltılmasında ufakta olsa bir katkısı mevcuttur diye düşünüyorum. Kayıt yaparken bazen ince tiz bir ses geliyor, bazense gelmiyor. Discord üzerinden arkadaşlarımla konuşurken kimse böyle bir sesten söz etmedi.

ENC Açık ENC Kapalı

Konfor:
Konfor kısmı sanırım kulaklığın en eksik kaldığı yönü, bence tek eksik kaldığı yönü. Yazın terletme yapacağına eminim, uzun süreli kullanımlarda biraz yoruyor. En uzun 10-12 saat arasında kullandım hiç çıkarmadan, hafif bir terletme ve kulaklarımda biraz rahatsızlık hissi yarattı. (Bu rahatsızlık konusunda bundan önce stüdyo kulaklık kullandığımı ve çok uzun süreler kullanım için tasarlandığını unutmayın.) Kulaklık pedleri 180 derece dönebiliyor ve aşağı yukarı oynayabiliyor.

Ses:
Daha önce üst seviye kulaklıklar kullanmış/denemiş biri olarak şunu söyleyebilirim ki, kulaklığın ses kalitesi çok iyi. Hi-Res sertifikasının hakkını veriyor diyebiliriz. Frekans yanıt oranı çok çok iyi. Tizler ve midler mükemmele yakın fakat konu bassa gelince çok daha iyilerini kullanmıştım, sanırım en büyük nedeni çift sürücü olması ve bu nedenle dinamik sürücünün boyutunun çok büyük olmaması.

Malzeme:
Neredeyse her yerde metal kullanılmış kulaklıkta, sadece LED XPG logosunun olduğu kısım plastik ve üstteki metal borular açıkta kalmasın diye kalın plastikle kaplanmış. Kulaklık pedlerinde hafızalı sünger kullanılmış, derisi kaliteli fakat süngerin biraz daha kalın olmasını tercih ederdim.

Artılar:
  • Geniş frekans aralığı
  • Çift sürücü
  • Yüksek kaliteli ses
  • Fiyat ve özellik olarak rakipsiz
  • Çıkarılabilir kablo ve mikrofon
  • Taşıma çantasıyla birlikte gelmesi
  • Işıklandırmanın isteğe bağlı açıp kapanması
  • Mikrofon açık/kapalı konumdayken amfi üzerinde ışıklı olarak (beyaz/kırmızı) geri bildirim
  • Firmware güncellemesi yapabileceğiniz bir yazılımı mevcut

Eksiler:
  • Detaylı yazılım yok
  • Ses kaydında ince tiz bir ses oluyor
  • Daha rahat olabilirdi
 
MH 751 kullanan birisi mikrofunu sevmemişti ek olarak anakartın ses kalitesi mutlaka iyi olmalı yoksa o kulaklıktan veirm alınmaz.
 
MH 751 kullanan birisi mikrofunu sevmemişti ek olarak anakartın ses kalitesi mutlaka iyi olmalı yoksa o kulaklıktan veirm alınmaz.
Alınır ama bazı sorunlarla karşılaşabilir. Hem zaten şuan MH752 nedense aynı fiyatta MH751 ile. Gelen ses kartı ucuz olsa da yetmesi lazım. Bu arada mikrofonu gayet iyi, kardeşim memnun olduğunu söylüyor. Ben de bir ara denemiştim fiyatı için iyi.
 
@inPijamas ''XPG Precog review'', ''XPG Precog'' ve ''XPG Precog inceleme'' deyip aradım. Böyle olmaması mı lazım? +100 adet inceleme videosu diye bir şey yok ama birkaç tane düzgün yine de var. Onlar da çok izlenmemiş. ''Çok'' büyük platformların yok (Tom's Hardware dışında) ama düzgün inceleme yapan siteler 20-10 civarı. Bunun tam olarak kötü olduğunu belirtmek istememiştim ama markanın bilinmediği doğru. Şimdi gidip de denemediğim ve çok bilinmeyen bir kulaklığa kötü demek mantıksız olur. MH751'de de aslında çok inceleme yok ama yabancı bir foruma gitsen çoğunlukla önerilir. Yazılı az var ama video incelemeleri çok var. XPG Precog'un önerildiğini görmedim ve duymadım nasılsa.

Bunla ne demek istediğini anlamadım.
Ben Takstar Pro 82'nin rebrand olmuş hali olduğu için öneriyorum. İmaging ve sahnesi müthiş. Çok geniş değil ama fiyatı için iyi. FPS ve müzik için orta segmentte çok iyi.

Bu iki kulaklıkta da çok marketleme işi ile uğraşılmamış ama en azından Coolermaster bilindik ve çok daha detaylı inceleme var. Fiyat olarak da aynı fiyat civarı hatta XPG precog 30-40 TL daha ucuz. Dediğim gibi XPG Precog'u hangi üst seviye kulaklıklarla karşılaştırdın? Dalga geçmiyorum bu arada, gerçek bir soru.
M40X ve Fiio Q1 ikilisini uzun süre kullandım, bass olarak M40X daha başarılıydı fakat diğer neredeyse her anlamda Precog daha iyi.
 
M40X ve Fiio Q1 ikilisini uzun süre kullandım, bass olarak M40X daha başarılıydı fakat diğer neredeyse her anlamda Precog daha iyi.
MH751, M40x'den malzeme kalitesi dışında her türlü daha iyi. Hem bunun amp/dac ihtiyacı yok diye biliyorum. XPG Precogla herhalde malzeme kalitesi dışında aynı seviye civarındadır. Precog'un daha iyi gibi göründü. Neyse, gereksiz uzattım. Sağ ol.
 
Önceki kulaklığımla ilgili her şeyi kaldırıp bu kulaklığı taktım, bütün USB portlarını denedim fakat bir türlü kulaklığı görmüyor. Precog'un ses kartının ışığı yanıyo fakat kulaklığın LED kısımları yanmıyor. Anakartımda Type-C girişi var. Oraya takıyorum hiç bir tepki yok, ses kartının ışığı bile yanmıyor. Ses aygıtını varsayılan olarak monitörüm seçiyo. Precog hiç bir şekilde algılanmıyor. Sizde böyle bi şey yaşadınız mı acaba?

Edit : Şimdi fark ettim kafamı sallayınca sağdaki sürücüden hafif tıkırdı sesi geliyo
 
Son düzenleme:
Led kısımlarını siz kumandadan kapatıp açıyorsunuz ama diğer bahsettiğiniz sorunların hiç birini yaşamadım. Garantiye yollayıp sorununuzu çözdürebilirsiniz.
 
Led kısımlarını siz kumandadan kapatıp açıyorsunuz ama diğer bahsettiğiniz sorunların hiç birini yaşamadım. Garantiye yollayıp sorununuzu çözdürebilirsiniz.
3.5mm jak ile bağladığımda ses veriyo fakat ses yongamdan dolayı tam verim alamıyorum. Belki sizde yaşamışsınızdır diye bir yazayım dedim. Bende garanti belgesi ve kulaklığın bölümlerini tanıtan daha büyük bir kağıt parçası üst üste katlanmış şekilde kartonumsu kutu ile asıl kulaklık kutusunun arasına sıkıştırılmış şekilde çıktı. Şimdi iade edilmiş ürünü yolladılar mı diye şüphe etmedim değil. Firma ismi vermek forumda uygun mu bilmiyorum ama tüm dünyada olan fakat Türkiye'ye sonradan gelmiş, ismi A ile başlayan N diye biten 6 harfli firma.
 
Son düzenleme:
Gerçekten çok kararsızım steelseries 5 mi yoksa bu mu bilemedim bir türlü, en nihayetinde bunda hi res sertifikası var.Yardımcı olur musunuz
 
Hayırlı olsun fiyatına göre çok iyi bir kulaklık gibi duruyor. Bu fiyata böyle bir kulaklık görmemiştim.

Bu arada konusu açılmışken söyleyeyim referans kulaklıklarda amfi şart değil kablosuz olursa. Kablosuz Shure SE215'i kablolu denediğimde amfi ile hissedilir bir şekilde ses daha iyi ama kablosuz kullanımda hiçbir fark yok, kendi adaptörü kulaklığı beslemeye yetiyor.
Kusura bakmayın hortlatma olacak ama SE215 kullanan biri olarak memnun musunuz? Oyunlarda ve müziklerde nasıl? Monitör olması ne fark katıyor? 1000TL'ye değerse almayı düşünüyorum.
 

Geri
Yukarı