Çocukken ne olmak istiyordunuz ve ne oldunuz?

O tamamen biraz özgüven ile alakalı, küçüklüğümden beri matematiği hiç sevmemişimdir, fakat bütün öğretmenlerim dahil herkes sayısal zekamın çok iyi olduğunu söyler, sadece çalışmayı sevmediğim için ilkokuldan beri matematiği saldım. Öyle ki arkadaşlarımın hepsi çarpım tablosunu ezberlemek için canları çıkardı ilkokulda boynuna askı yapanını bile gördüm unutmamak için fakat ben 17 yaşımdayım ve 1 kere bile çarpım tablosuna bakmadım ve onlardan daha hızlı cevap verebiliyorum. 17 yaşındayım ve kağıtta bölme yapamıyorum, aklımdan hallediyorum. 1 ay önce denemeye girsem matta mantık soruları hariç formül isteyen hiçbirini yapamazdım. Fakat mühendislik için sayısal okumam gerektiğinden dolayı matematiğe en temelden başladım en en en temelden. Her gün 1 konu bitiriyorum neredeyse 1 hafta sonra TYT mat bitmiş olacak ve ben netimi şu an 25'in üzerine çok rahat çıkarabiliyorum. Hep formülleri bilmediğim için soruyu çözemez ve matematiği bu yüzden sevmezdim insan soruyu çözebildiğini görünce daha çok çalışma hırsı geliyor. Önemli olan başlamak! Kocaeli bilgisayar mühendisliği bekle beni ben geliyorum.
Özgüven zaten benim en zayıf noktam. Özgüvenim yok diyebilirim.

Yazdıklarınızın tamamen aynısını yaşadım. Matematiği sevmezdim. Ama benim öğretmenlerim de sayısal zekamın iyi olduğunu söylerlerdi. Çarpım tablosu konusunda da aynı olayı yaşadım.
 
Özgüven zaten benim en zayıf noktam. Özgüvenim yok diyebilirim.

Yazdıklarınızın tamamen aynısını yaşadım. Matematiği sevmezdim. Ama benim öğretmenlerim de sayısal zekamın iyi olduğunu söylerlerdi. Çarpım tablosu konusunda da aynı olayı yaşadım.

2-3 ay öncesine kadar ben de özgüvensizdim hem de en dibini yaşıyordum, bazı konularda halen daha aynıyım fakat bunu insanlara pek yansıtmamaya çalışıyorum. Kendimi her şeyden uzaklaştırdım, şu an sadece ileride hayallerimi yaşayabilmek için bilgisayar ve kitaplarla zaman geçiriyorum. Etrafımda özgüvenimi kıracak hiçbir şey olmadığı için çok motiveyim şu dönemlerde sınava kadar da hiçbir sosyal aktivite yapmayı planlamıyorum. Sırf bundan dolayı futbolu bıraktım. Sadece okula ve staja gidip eve gelip çok değil günde 3-4 saat çalışarak hayatımı kazanmaya çalışıyorum. Kendime şunu söyledim 'hep yattın arda 17 sene boyunca yattın şimdi sadece 9 ayını vererek bundan sonraki yıllarda da yan gelip yatabilirsin' dedim kendime, ki öylede olacak. Çünkü kendi zeka kapasitemi biliyorum sizde büyük ihtimal benimle aynı durumdasınız ben sadece startı verdim gerisi kendi geliyor size de tavsiye ederim.
 
Doktor olmak istiyordum ve bunu için ilke adımı atıp fen lisesine gittim şimdi de tıp fakültesini istiyorum. (Yani bir şey olmadım)
 
@M.Arda Solmaz

Asıl sıkıntı o zaten. Çalışmaya başlayamıyorum. Çalışamıyorum. Çünkü istemiyorum ve hiç sevmiyorum. Evet, ben de çalışmam gerektiğinin farkındayım. Ama olmuyor. Çalışmaya başlayamıyorum ki devamı gelsin.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı