Berat Albayrak: Türkiye ekonomisi dönüm noktasında!

  • Konuyu başlatan Roux
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 112
  • Görüntüleme 6B
Bizim eleştirdiğimiz şey iktidar. Devlet düzgün yatırımlar yapsa, gençlere destek verse vs. böyle yazmayız.
Dediğim gibi ileride ne olduğunu bilemeyiz. Ya gelişeceğiz, ya da daha kötü bir duruma düşüp daha ileride gelişeceğiz. Bu durum hep böyle değişecek. Her ülke için geçerli bu durum.
 
Neden sürekli Türkiye gelişmeyecek, dolar 15TL olacak, ileride teknolojik ürün alamayacağız, dolar düşmeyecek vb. laflar ediyorsunuz. Nereden biliyorsunuz böyle olacağını. Geleceği mi görüyorsunuz. Osmanlı devleti en büyük devletti zamanında. Şimdi ise Avrupa devletleri ve ABD. Eskiden onların durumu çok kötüydü bizim durumumuz çok iyiydi. Şimdi onların durumu iyi bizim durumuz kötü. Belki biraz gayret gösterip, okuyup devletimiz için yeni bir icatlar, buluşlar yerli teknolojik mallar üretmek hedefiniz olmalı iken siz burada geleceği görüyormuş gibi dolar düşmeyecek vb. laflar türetiyorsunuz. Nereden biliyorsunuz belki Corona'dan sonra Türkiye zirvede olacak. Değil mi biraz olumlu düşünün. Her sosyale girdiğimde görüyorum böyle laflar. Biraz da olumlu düşünün. Kafanızı yorun. Devletimiz için ne yapabiliriz. Eğer elinizden bir şey gelmiyorsa TikTok izlemeyi bırakmak, evden yazılım üretmek, bilgi içeren siteler kurmak, okuyan insanları devletimiz için iyi bir şeyler yapmaya yönlendirmek için bir yazı bile yazsanız çok büyük bir fayda. Doğru değil mi?

Not: Biraz saçma yazmış olabilirim kusura bakmayın.

Hocam devlet destek verecek o zaman. Okulumda sırf ders için gerekli parçaları almak için aylık çok rahat 500 TL harcanıyor. 550 TL kredi veriyor arkadaşlarım devlet. Bu çocuk 550 TL ile ne yapsın ev kira mı ödesin? Yemek veya faturalarımı ödesin? Yoksa dersler için malzememi satın alsın? Arkadaşlarım bazıları sırf paraları olmadığı için proje yapamıyorlar. Proje yapamadıkları için dersten kalıyorlar. Devlet önce yardım etsin sonra bizden bir şey beklesin. Parası yetmeyen arkadaşlarım çok zeki bir mühendis olacaklardır. Hepsi de biz bu ülkeden gideceğiz diyorlar. Çünkü ülkesi ona yardım bile etmiyor gidip yardımı suriyelilere yapıyor.
 
Beni güldürmeyin lütfen. Nereden biliyorsunuz anlamıyorum. Forumdaki herkes geleceği görme gibi özelliklere mi sahip?
Yahu bunun dediği hiçbir kelime tutmadı. Yapamıyor bu işi. Bıraksın gitsin. Alay konusu olduk. Turizm zamanında sırf kalsınlar, ülkeye döviz girsin diye yalan vaka sayısı açıkladık. Yeter!
 
@Oktay Usta bu arada 3.sınıf elektrik elektronik mühendisliği okuyorum. Güldüğünüz için söylüyorum paranız olduğu için o arkadaşları anlamıyorsunuz. Umarım siz de aynı duruma düşersiniz biz de size güleriz.
 
Çok büyük linç yedim. Ama siz halen devletin neyin peşinde olduğunu, neyin peşinde olmadığını anlamamışsınız.
Biraz fazla yüklendim kusuruma bakma 🙂. Devlet tabikide birşeylerin peşinde. Mesela benzine zam gelecek. Hatta konsol için gelen ek vergi kalıcı olacak.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı