Et yemek cinayet midir?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Canlılar da birbirini öldürüyor, fabrikalar doğayı öldürüyor, parfümler ozon tabakasını öldürüyor, veganlar otları yoluyor, bunların hepsi o zaman cinayet sayılmalı. O yüzden bu biraz gereksiz ve saçma bir tartışma olmuş. Kot pantolonu yapan işçiler de kanser oluyor genelde bunlar da cinayet o zaman.
 
Başlıktaki mantıktan yola çıkarsak yaşayan bütün etobur ve hepçil hayvanların katil olduğu çıkarımını yapmamız gerekiyor. :D Diş yapımızda eti parçalayacak dişler mevcut, sinirim sistemimiz de et sindirecek şekilde gelişmiş durumda. Demek ki bizim doğal diyetimizde et var, bunu kabul etmek zor olmamalı.

Vicdani nedenle yemek istemiyorum diyenleri tutmayalım, et yemeden de vejetaryen sağlıklı diyet kurulabilir sonuçta ancak vegan denilen durum ileri yaşlarda hiç de iyi sonuçlar vermiyor eğer takviye ilaçlarla desteklenmezse. Hayvansal yağ ve proteinlere de ihtiyaç duyuyoruz. Vegan olup bebeğini emzirmeyen, kedisine hayvansal ürünler yedirmeyen akıl yoksunları bile var... Asıl bunlar için konu açmak lazım.

Not: Çok sansasyonel bir konu başlığı buldum, tam kavga etmelik: Vegan bireylerde zeka zamanla geriliyor mu?

Şimdi burada 2 tane tuhaf durum karşımıza çıkıyor;

1- Tek tanrılı dinlere ve tüm kainatın bir amaçla yaratıldığına inananlar eğer diş, ağız ve sindirim sistemi yapımıza göre doğal diyetimiz olan et yemeye karşı çıkıyorlarsa kurban bayramı gibi dini bayramlara da karşı çıkıyor demektir. Aynı zamanda her şeyin kusursuz olduğunu iddia eden bu kişiler, her şeye gücü yeten bir tanrının yarattığı sistemin tersini savunarak şirke giriyorlar demektir. Holy şirk!

2- Evrimin gerçekliğini kabul edenler ise biliyor olmalılar ki majör bir değişiklik bir anda olmaz. Çok uzun bir zaman ister, bu durumda insanlar on binlerce yıldır doğal beslenmesinde et tüketiyor olmalılar ki şimdiki beslenme sistemine sahip olsunlar. Bu durumda evrimi kabul eden kitle de evrimi yanlışlamaya çalışıp bunun tersini savunuyorlar demektir.

Hadi bakalım şimdi çıkarın o taşı o kuyudan. :D
 
Bir canlıyı yemek için katletmek garip yani yiyecek mi yok?
Lise biyolojisi dahi bilmeyen, sözde marjinal olacağım diye takılan insanlardan biri. Senin hayvan öldürmeye, et yememeye tepkin umurumda değil ama bunları söylemeden önce evrim, biyoloji, atalarını bileceksin.

İnsanın biyolojik doğası et yemek üzerine kurulmuştur. Homo Sapiens Sapiens hepçil özelliğini sonradan kazanmış, esasında leşçil/etçil bir türdür. En basitinden etçillik için evrimleşmiş diş, çene ve sindirim sistemine bakarak bile bunu anlayabilirsin.

Ateş bulunmadan önce ataların eti çiğ yiyordu. Çiğ yedikleri için enerjilerinin büyük bir kısmı o çiğ eti sindirmeye kullanılıyordu. Ataların ateşi buldu ve artık eti çiğ yemek yerine pişirerek yiyerek maksimum oranda veriminden faydalandı ve artık enerjisinin büyük bir kısmını beynini büyütmeye ve geliştirmeye harcadı. Dolayısıyla yıllarca süren bu süreçte atalarının beyni evrimleşti/gelişti. Seninki de bugün bu yüzden gelişmiş seviyede.

Sadece etçil olan hayvanlar ette olmayan vitaminlerin çoğunu sentezleyerek ihtiyaçlarını gideriyor ama sen bunu yapamıyorsun. Dolayısıyla C vitaminini falan dışarıdan bitkisel ürünlerden almak zorundasın. Hepçile evrilmemizin sebebi de bu.

Ataların leşçilik yaptı, avcılık yaptı, mamut peşinde koştu. Ataların taşları yontarak sivri aletler, mızraklar yaptı. Bütün bunları ağaçtan meyve toplamak ya da hayvanları sevmek için mi yaptı? Binlerce yıl öncesine git bakalım vegan şekilde hayatta ne kadar süre kalabilecektin, görelim.

Sen hayvan öldürmeyi etik görmeyebilirsin ama vücudun bunu etik görüyor ve ihtiyacını dile getiriyor. Eğer vegan olacaksan da protein ihtiyacını yine sağdan soldan fabrikasyon ürünlerle karşılaman gerekiyor. Var olan sistemini, evrimini, ihtiyacını reddedemezsin.

Vegan olmak da bana göre saçmalığın daniskası da, neyse...
 
Veganlara ve vejetaryanlara saygı gösteririm, isterlerse hiçbir şey yemesinler. Sadece bizim yediklerimize karışmasınlar yeter.
 
Hayvansal protein için et yemek lazım. Buna yapacak bir şey yok. Yapay et olaylarını tam oturtup, zararlı olmadığını tamamen kanıtlayana kadar ciddi bir azalış olmayacak.

Yapay et olsa bile gerçek et tüketimi yok olmaz, ha, ne olur? Belki hayvanların kesimi azalır. Gerçek et fiyatları yükselişe geçer. Gerçek et zenginin, yapay et fakirin fukaranın yiyeceği olur.

Bu işler böyledir.
 
Yediğin maydanoz, limon, patates de birer canlı ayrıca hayvanı vahşice ve İslam'i dışı öldürürsen günah, ıstakozu suya atmak yerine kafasından yani şah damarından kesersen günah olmaz.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı