BIOS güncellemesi yapılmalı mı?

Batrushka

Femtopat
Katılım
17 Ağustos 2020
Mesajlar
6
Arkadaşlar; yeni bir sistem aldım, yakında gelecek. USB'ye az önce Rufus ile Windows'u yazdım ama bazen BIOS güncellemesi yapmadan Windows kurunca hata oluyormuş, benim korkum BIOS güncellenirken elektrik gitmesi vs yani şart değilse yapmak istemiyorum. Şanssızım ben, elektrik gider bence.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bende korkuyorum o yüzden BIOS güncellemiyorum ama bir yere kadar güncelle gitsin sonuçta garantisi var elektrik giderse de dert etme.
 
Planlı elektrik kesilmesi yapılmayacaksa elektrik kesintisi olması çok düşük ihtimal. Zaten 5 DK falan sürüyor.

Herkes UPS ile güncellemiyor zaten. O kadar korkmayın. Ben de korkuyordum 5 dakikada güncelledim hiçbir şey olmadı.
Şart değil ama yapmanız çok iyi olur. BIOS güncellemesi yapmadan Windows kurunca hata olduğunu bilmiyorum ama ben BIOS güncellemeden Windows yüklemiştim 2 sene önce. Bir sorun da yaşamadım. Sonrasında BIOS'u güncellemedim.

Son olarak çoğu mavi ekran sorununun da çözümüdür BIOS güncellemesi.
 
Bende yeni sistem aldım 1 ay oldu ortalama BIOS güncellemedim. Aslında biraz erindim ben. 1 aydır her gün en az 1 kere mavi ekran yiyiyorum. Sebebi bundan olabilir galiba. BIOS güncellemesi yapmak için format atmak gerekmiyor değil mi? Veya bir flash disk?
 
Yapmalısın. Ama elektriğin kesilmeyeceğini düşündüğün bir aman yapmalısın. Mesela elektrik kesintisi haberi duyulduğu zaman yapma. Çünkü frekans değişikliği ya da bir anda kopma gibi durumlarda anakartın servislik olur. Ve bence yapmalısın. Sonuçta en güncel en iyisidir. (Çoğunlukla)
 

Geri
Yukarı