Linux güç yöneticisi önerisi

dakovey

Kilopat
Katılım
3 Temmuz 2017
Mesajlar
1.539
Makaleler
1
Çözümler
20
Yaklaşık 3-4 aydır Xubuntu kullanıyordum. Xubuntu'da güç yöneticisinin üzerine mouse ile gelip scroll tuşunu yukarı aşağı oynattığımda parlaklığı ayarlayabiliyordum. Yani ekran parlaklığı ayarlamak basitti.

Şimdi Manjaro'nun Xfce arayüzlü sistemini kurdum. Güç yönetici olarak aynı şeyi kullanıyor ikisi de. Fakat Manjaro'da mouse ile ekran parlaklığını ayarlayamıyorum. Herhangi bir ayar göremedim.

Eğer ayarlanmıyorsa, yapabiliyorsam farklı bir güç yöneticisi indirmek istiyorum.
 
Evet, amacım kullanım kolaylığı için farenin tekerleği ile pil simgesinin üstüne gelip parlaklığı ayarlamak. @illedelinux

Ben o yöntemi sorununuz için veya kolaylık olsun diye vermemiştim, o yöntem bütün masaüstlerinde ve bütün dağıtımlarda çalıştığı için genel amaçlı vermiştim. Olur ya başka masaüstü kullanırsan işine yarayabilir.
Sorununuz hakkında bilgim yok maalesef.
 
Kral, yazılım kaynaklarını aç "Xfce4-Power-Manager" programını yükle. Bu programı kaldırdığımda bende bu özellik kalktı. Kesin çözüm yani.

Tamamiyle benim hatamdan dolayı lan bir durummuş. Paneldeki simge Xfce Güç Yöneticisi simgesi değil Bildirim Alanı içerisindeki pil simgesiymiş. Panele Xfce Güç Yönetici simgesini ekleyince bu ayar düzeldi. Ayrıca internette araştırırken sistemin nasıl işlediğini anlatan böyle bir site buldum.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı