Sosyal kullanıcıları ne işle meşgul?

İşinizden memnun musunuz?


  • Oy verenlerin toplamı
    184
Aslında bilgisayar mühendisiydim. Stajyerlikten teknikerliğe, teknik sorumludan sistem mühendisliğine (bir ara yazılımla da uğraştım) kadar işin pek çok alanında toplamda 9 yıl çalıştım. En son departman yöneticisi ve kurumsal danışman ünvanıyla çalışırken "stres yönetimindeki başarısızlığım" nedeniyle işimi kötü yapmaya başladığımı fark edip işimi bıraktım.

2014-2015 arasında yeni bir iş geçişi için eğitim aldım, şimdi İngiltere ve Fransa'da 2 tane mimarlık şirketi ile bir tane çok bilindik online oyun yapımcısı şirkete modelleme/görselleştirme/VR entegrasyonu yapıyorum sözleşmeli olarak. Bu düzeye gelene kadar önce Arap Yarımadasına, sonra Güney Amerika (İspanyolca) pazarına iş yaptım. Belli bir seviyeye gelince de uzun süreli sözleşmeli iş için şirketlerle iletişime geçtim.
 
Hocam uçak mühendisliği zor geldi gözüme :D.Normalde aşçı olmak isterdim fakat ailem öyle istemedi. Ben de o zamanlar galiba aptalmışım hayır demedim. Ailemin istediği gibi mühendis olmaya karar verdik.
Uçak mühendisliği zor bir bölüm. Millet sadece makine, elektrik, mekatronik mühendisliği alırken sen hepsinden karma bir şekilde orta-ileri seviyede alacaksın. Bölüm dersleri çok ağır ve sürekli kendini güncellemen gerekiyor. Bugün tip eğitimi aldığın uçak yarın öyle bir değişiyor ki 250+ saat eğitimlere gidip beyin yakıyorsun. Yetmiyor 5 yıl tecrübe edinmen gerekiyor, yetmiyor öküz gibi logbook doldurman gerekiyor. Yetmiyor, havacılık kanunlarından, insan faktörlerine kadar bin tane modüle giriyorsun lisanslı işletebilmek için...

Avrupa eğitimlerini ve lisans işletebilme zorluklarına da girmeyeyim... :D

Beni çok yaşlandırdı uçakçılık, bakma sporla koruyorum dinçliğimi :D
 

Geri
Yukarı