Apple M1, Windows 10’u Surface Pro X’ten Daha Hızlı Çalıştırdı

Günün sonunda Apple’ın yeni M1 işlemcileri birçok alanda kendini kanıtlamayı başardı diyebiliriz. Şirketin bu başarısı ise Qualcomm’u tetikleyebilir ve daha güçlü Snapdragon işlemciler tasarlamak için zorlayabilir.
Ama hiçbir zaman Apple'ın ARM mimarisinde koyduğu çıtaya yetişemeyecektir... Belki AMD'den bir hamle gelirse, ki Ryzen C7 haberlerini de görmüştük.
 
ARM ile dizüstü yapma fikri ilk çıktığından beri güzel ama adam akıllı yapabilen Apple oldu. Hiç hazzetmediğim bir firma ama bu olaya hayranım.
Thundertbolt desteği de var, yani eGPU falan da takabiliyorsunuz.
 
Arm ile dizüstü yapma fikri ilk çıktığından beri güzel ama adam akıllı yapabilen Apple oldu. Hiç hazzetmediğim bir firma ama bu olaya hayranım.


Apple'a sözüm şu;
Çekirge bir zıplar, iki zıplar, üçüncüde...
Apple dikkat et OnePlus ve Huawei geliyor.
 
ARM ile dizüstü yapma fikri ilk çıktığından beri güzel ama adam akıllı yapabilen Apple oldu. Hiç hazzetmediğim bir firma ama bu olaya hayranım.


O Thunderbolt portu orada varsa bir şekilde eGPU takılır bence. Görüntü almak için olmasa da render esnasında kullanmak için yapılabilir.

İlginç olmuş ama. Fiziksel olarak Thunderbolt portu var ama eGPU desteği yok.
 
Hocam OnePlus hem güncelleme hem de performans olarak çok iyi. Ayrıca Cyberpunk özel telefon ile çok satacak gibi.

Dediğim gibi, herhangi bir markanın kısa vadede Apple kalitesine yetişebileceğini sanmıyorum. Bunun 3 temel sebebi var:
  • Kendi donanımı,
  • Kendi işletim sistemi
  • Kendi işlemcisi
Apple bu üç faktörü çok çok verimli kullanan bir firma. iPad, iPhone ve Mac'lerin hepsi bu felsefe ile üretiliyor, zaten macOS'un aşırı donanım seçici bir işletim sistemi olması da bundan kaynaklı.

Şu an bu üç öğeyi başarmaya çalışan iki firma var: Samsung ve Huawei. Ancak ikisi de, iş OS'a gelince olumsuz etkileniyor, işlemcileri belirli bir seviyeye gelmiş durumda, sağlam işlemciler. Donanım olarak da Apple kadar değiller.

Yani, zor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı