Sosyal hakkında yapıcı eleştiriler

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bence en onemli problem burada "Sticky konu" tecrubesinin olmamasi.

Tekrar tekrar acilan "Hangi programlama diliyle baslayayim?" , "Konsol mu alayim PC mi toplayayim?", "Dolar 7.67 oldu" , "Dolar 7.77 oldu", "Dolar 7.97 oldu" gibi konular var. Bu konularin kimisinde verilmis cok guzel cevaplar varsa da ayni konu tekrarlandigi icin arada kayboluyor. Bunlarin konsolide edilmesi ve tek bir guncel konuda birlestirilmesi gerek. Bazi meseleler dogasi geregi surekli degisiyor ve her defasinda yeni konu acilmaz, guncel tutulan tek bir baslikta irdelenmesi gerekir. Burada bu yok. Simdi baksam rahat 300 tane hangi programlama diliyle baslamaliyim temali konu bulurum size.
 
Korkan varsa ceza almaktan korkuyordur uyarı alacağı için, yani sorun sizde. Forum kurallarına doğrudan uyan bir üye neden korksun?

Uyan kişiler de karşı bir düşünce dediği susturuluyor. Bu korkmak için gerekli bir sebep.
 
Bir konu kilitlenmesi gerekiyorsa buna moderatör karar verir. Bunun egoyla ya da başka hiçbir şeyle alakası yok.

Konuların düzgün onaylanması mevzusuna gelirsek moderatörler bildiğiniz gibi insan, hatalı onaylayabilirler. Kadroya bir sürü alım yaptık, bu hataların azalacağını düşünüyorum. Gördüğünüz hataları da raporlayıp bize yardımcı olabilirsiniz.
 
Evet, yine ben ama bu sefer daha siyasi bir yola başvurdum.
Ben başlayayım;
  • Bazı kullanıcılar moderatör olduktan sonra değişti. En azından bana öyle geliyor.
  • Bazı yüksek rütbeli ve fazla mesajlı kişiler bazı kişilere takıyor. @HABAR niyetini bilmiyorum, sadece örnek için veriyorum. Niyetin iyiyse canın sağ olsun. Habar benim Casper ve Monster önermeyin konumda bana birkaç tuzak attı. Ben o tuzaklara düşmeyince nedense bir daha konuya gelmedi. Bugün açtığım konularda da aynısı oldu.
  • Bazı kişiler anlamsız bir şekilde kendi önerisi kabul edilmeyince bizi fanboy ilan ediyor.
  • Gereksiz cezalar çok fazla. Örneğin, bugün açtığım konuda yazım yanlışı yapmışım. Ben de nerede diye 2 kere sordum. En son ise diğer raporlarım değerlendirildi mi diye sordum ve rapor cezası aldım. Ben itiraz etmiyorum, hatam nerede diye soruyorum.
Bugün açtığım konuda mesaj yazamasam bile okuduklarımdan çıkardıklarım;
  1. Bazı kişiler moderatörlerle işbirliği yapıyor ve bu yüzden sırtım yere gelmez düşüncesinde.
  2. Çoğu üye susturuluyor. Büyük bir ihtimalle ben de onlardan biri olacağım.
  3. Bazı moderatörler kendilerini yüceltmek için konularda kendilerini en iyi cevap olarak işaretliyor.
  4. Moderatörler sanki siyasi bakan gibi davranıyor. Özellikle de hoşlarına gitmeyen konularda.
Ben bu yazıyı kendi düşünceme göre yazdım. sonuçta fikir özgürlüğü hakkı var.

Sizin fikirlerinizi de merak ediyorum.

Moderatörlere yazım konusunda sağlam bir gönderme yaptım. Zorlarına gitmiş. Son iki attığım mesajı iliğine kadar incelemişler yazım yanlışı var mı diye. 2 uyarı vermişler. Neyse, benim hiçbir zaman umrumda olmadığını belirtmek isterim. Bana ben söylediklerini de Türkçe derslerinde gördüm ama “resmi” olarak bir yazı yazmadığım için pek dikkat etmiyorum şahsen. Zaten sizin yazım hatası düzelticiniz var; o da pek işe yaramıyor ki, ceza alıyorum. Siz bana Türkçe dersi vermek yerine yazım denetimindeki hataları düzeltin de ceza almayalım.
 
Profilimdeki gereksiz mesaj cezalarından birisi işte. Dakika başı SS mi alayım?
Al bak. Gereksiz değil diye yazdığın mesaj:
firefox_3rLJtIXyr1.png
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı